Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

To jest najbardziej fachowe forum na jakim mialem przyjemnosc miec konto.

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

d0e9dd69c31f46a25a3b564110c1566a.jpg

Właśnie kupiłem bardzo okazyjnie to cudo w Krakowie. Czy któryś z Kolegów byłby w stanie napisać o nim dwa zdania?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ladny zegar :)

Przy okazji jest moze dostepna jakas ksiazka lub album przedstawiajacy historie radzieckich zegarkow? Chetnie bym cos poczytal na ten temat.

Wysłane z mojego OV-Vertis-01 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popularna Rakieta z lat prawdopodobnie 80-tych. W środku 2614.

Twoja ma niestety dość mocno uszkodzoną tatrczę.

Edycja

dacula_  Jak znasz niemiecki to pisz pw coś podrzucę ciekawego :)

Edytowane przez rk7000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie mianowicie takie :) 

Z jakich lat jest ta rakieta? Ja stawiam 70-80. Czy ktoś wie dokładniej, byłbym strasznie wdzięczny za jakieś katalogi z nią.

Dziadek taką nosił od nowości aż do śmierci. Stęskniłem się za tym modelem, no i na dodatek brakuje mi zegarka w takiej klasyczniejszej, elegancko prostej stylistyce.

post-40106-0-76120300-1441409213.jpg

2. Czy Slava big zero zdarza się w takich kopertach, czy będzie bardzo ciężko o taką?

Pytam, bo nie wiem czy w ogóle sobie zaprzątać głowę tym modelem, a chyba wpadł mi w oko.

dt50910.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie mianowicie takie :)

Z jakich lat jest ta rakieta? Ja stawiam 70-80. Czy ktoś wie dokładniej, byłbym strasznie wdzięczny za jakieś katalogi z nią.

Dziadek taką nosił od nowości aż do śmierci. Stęskniłem się za tym modelem, no i na dodatek brakuje mi zegarka w takiej klasyczniejszej, elegancko prostej stylistyce.

I masz rację tu zdjęcia z katalogów 83 rok i 77 rok

post-27093-0-03023800-1441607563_thumb.jpg

post-27093-0-24467300-1441607572_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie może co to za zegarek? Czy to Łucz? Interesuje mnie z jakich lat pochodzi. 

Fakt, że mam bardzo małe doświadczenie, ale nigdy nie widziałem drugiego takiego zegarka.

post-84420-0-41570700-1441612673_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, może ktoś coś powiedzieć mi o tych 2 zegareczkach? Chodzi mi konkretnie o to z jakich lat mogą pochodzić, co to za modele, czy są cokolwiek warte. Pozdrawiam serdecznie.

11887952-885873048126801-238821810437482

11906783-885872851460154-769698156759525

Edytowane przez michugroove

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś wie może co to za zegarek? Czy to Łucz? Interesuje mnie z jakich lat pochodzi. 

Fakt, że mam bardzo małe doświadczenie, ale nigdy nie widziałem drugiego takiego zegarka.

Tak, wiemy co to jest, ale na pewno to nie Łucz tylko - Rassija lub Rossija. Zegarek z lat około 60-tych. Tutaj nie mam pewności, ale potem Rossija zmiła nazwę na Rakieta. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę.

Witam, może ktoś coś powiedzieć mi o tych 2 zegareczkach? Chodzi mi konkretnie o to z jakich lat mogą pochodzić, co to za modele, czy są cokolwiek warte. Pozdrawiam serdecznie.

Dosyć pospolite modele, Strzelam, że to lata 80te, Nikt tutaj nie poda CI ceny, bo na forum zegarków nie wyceniamy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć pospolite modele, Strzelam, że to lata 80te, Nikt tutaj nie poda CI ceny, bo na forum zegarków nie wyceniamy.

Dziękuję serdecznie za odpowiedź. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiemy co to jest, ale na pewno to nie Łucz tylko - Rassija lub Rossija. Zegarek z lat około 60-tych. Tutaj nie mam pewności, ale potem Rossija zmiła nazwę na Rakieta. Niech mnie ktoś poprawi jeżeli się mylę.

Bardzo dziękuję. Czy to popularny zegarek? Nigdzie takiego nie spotkałem. Wiem, ze na forum nie wyceniamy zegarków, ale czy w Waszej opinii 80zł to dobra cena za ten zegareczek (chcę kupić, nie sprzedać!).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regularnie spotykany, ale do raczej należy do tych rzadszych. Cena ze ten stan, w mojej ocenie jest za wysoka o około 20 zł, ale to moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Regularnie spotykany, ale do raczej należy do tych rzadszych. Cena ze ten stan, w mojej ocenie jest za wysoka o około 20 zł, ale to moje zdanie.

OK, wynegocjowałem pasek w cenie ;-)

Biorę go. Powód: najzwyczajniej w świecie podoba mi się.

Kto odnawia dobrze i tanio zegarki radzieckie? Możecie kogoś polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, wynegocjowałem pasek w cenie ;-)

Biorę go. Powód: najzwyczajniej w świecie podoba mi się.

Kto odnawia dobrze i tanio zegarki radzieckie? Możecie kogoś polecić?

Odnowisz go za dwu-trzykrotność ceny którą zapłacisz za zegarek i będzie wyglądał jak z odpustu. NIE RÓB TEGO! Lepiej poszukaj od razu zegarka w lepszym stanie jeśli ten jest dla Ciebie niewystarczający.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I masz rację tu zdjęcia z katalogów 83 rok i 77 rok

Dzięki wielkie!!! :)

A Slava nie daje mi spokoju. Czy ktoś z was taką ma!!!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie!!! :)

A Slava nie daje mi spokoju. Czy ktoś z was taką ma!!!???

Ja mam w okrągłej kopercie, ale w tych kanciastych też od czasu do czasu się trafiają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odnowisz go za dwu-trzykrotność ceny którą zapłacisz za zegarek i będzie wyglądał jak z odpustu. NIE RÓB TEGO! Lepiej poszukaj od razu zegarka w lepszym stanie jeśli ten jest dla Ciebie niewystarczający.

Myślałem tylko o chromowaniu koperty- 70zł około.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koperta znajoma bo mam takiego wostoka...ale zegarek?

http://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/schoene-damenuhr!/359876166-156-13384

Z tego co pani napisala na cyferblacie stoi Favor...to jakies swiss made czy export?

post-82362-0-52898700-1441657676.jpg

a tu moj

post-82362-0-82426900-1441657714_thumb.jpg

Edytowane przez popeyefiddichow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Ciebie,od Ciebie....hehe tylko nie wiem co to za ustrojstwo w kopercie jak wostok...czyzby nastepne przypadkowe podobienstwo?Nie wiem czy to niemieckie,szwajcarskie czy robione na export?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzien dobry... ja z niezaplanowana wizytą u braci moskali...

Dostalem dzis Rakiete - bo ktos wiedzial ze interesuje sie zegarkami (tylko kraje pomylil), wiec moze mi sie przyda... no i mi dal.. zegarek jest widocznie uszkodzony, ale ze nie mam pojecia co soba to znalezisko reprezentuje, to nie wiem nawet czy warto go naprawiac, czy to cos totalnie seryjnego.

Zalaczam zdjecie.

Dziwi mnie troche napis ze zdiełano w Rossiji, a nie w CCCP. Zegarek nie jest az tak stary, zeby byl z czasow Rosji carskiej, ale szybke ma tak zniszczona ze az nie wierze ze jest z lat 90, kiedy nie bylo juz CCCP.

I nie powinien miec tez sekundowki ?

Powiedzcie mi prosze co to i czy warto o niego walczyc ? :)

post-83781-0-97141900-1441820363_thumb.jpg

post-83781-0-53283100-1441820364_thumb.jpg

Edytowane przez kubah

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi