Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko znalazłem na allegro coś takiego co to za model czy ktoś coś o nim wie nie mogę nic na jego temat znaleźć czy to jakiś unikat ? czy może składak jaki tam może być mechanizm

attachicon.gif4412197213.jpg

Ten konkretny model jest w katalogu Wostoka z 1993:

https://plus.google.com/photos/113098239036073221216/albums/5991355174414228753/5991355416085011634?banner=pwa&pid=5991355416085011634&oid=113098239036073221216

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej nikt nie będzie wiedział, a szkoda.

Edytowane przez Nucky Thompson

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie znajdę jakis opis takowego zegarka, czy jest pozłacany itp. szukajac takich na allegro znajduje ale są bez datowników

Hej, zegarek na 99% pozłacany, pomiędzy uszami powinieneś znaleźć odpowiedni symbol. 10Au lub 20Au- chodzi o ilość mikronów złota. 

pzdr,

PD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a gdzie znajdę jakis opis takowego zegarka, czy jest pozłacany itp. szukajac takich na allegro znajduje ale są bez datowników

modeli poljotów jest całe mnóstwo! i z całą pewnością patrzyłeś na nie te aukcje :)

na fotce powyżej pokazałeś poljota z naciągiem automatycznym (ten model z różnymi tarczami, widywałem wyłącznie w złoconych kopertach) - ta wersja występuje ZAWSZE z okienkiem kalendarza

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Góral!!!! Gdzie jesteś???

no wlaśnie czytam i zaczynam sie gotowac €&;%((;&&&;;" znowu to sam dobre wujki za rączke poprowafdza dorada pokaza a jakze. temat jest do zapytan w kwestaich znalezionych zegarkow lub pytan o niewiadome. ale nie o NIEWIADOMA CENE !!!!

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poradźcie mi proszę;    Oto bebechy mojego Starta, brak oznaczeń daty produkcji sugeruje wczesne lata 60-e, i tu pytanie: z której radzieckiej fabryki on pochodzi ?? Zastanawia mnie ten symbol pomiędzy nr seryjnym a liczbą kamieni, wygląda mi to na dwójkę.. czy to może symbol Drugiej Moskiewskiej Fabryki Zegarków ?? A jeśli nie to co to jest ??  Czy może ktoś mógłby zapodać link do jakiejś strony czy bloga gdzie znalazłbym jakieś szersze informacje o marce Start ?? Z góry dziękuję za pomoc.

post-71605-0-96717400-1405466023_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie pomóżcie odnośnie tego zegarka. Takie cudo kupiłem i nie wiem czy to oryginalny wostok choć wyglada dobrze czy chinol. Werk wyglada na tak jak w każdym komandirze i trochę mnie to zastanawia co to za "stwór"

Jeśli wostok to co to za tarcza.

5edunuja.jpg

avy2uzu7.jpg

edugu3y5.jpg

Edytowane przez Rybak1979GSL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Orginał, były takie wostoki wydane z okazji 75 lecia комплекс зондирования земной поверхности.

Widziałem taki sam tu:

http://uhrforum.de/wostok-2409-a-t47619

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy.

Wrzuć go do wątku o okolicznościowych to może jeszcze ktoś coś wygrzebie o okolicznościach powstania tej tarczy .

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyglada na oryginal werk wostokowski koperta tez wyglada ok

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteście w stanie coś powiedzieć o tym zegarku? Jest wart zainteresowania czy cena - zegarek nie do przyjęcia?

http://olx.pl/oferta/zegarek-zsrr-rosyjski-unikat-klasyk-jak-nixon-swatch-casio-omega-swag-CID87-ID6wguJ.html#2433f6ea97

Łucz kwarcowy, tylko nie wiadomo czy jeszcze z CCCP czy już z Białorusi. Na allegro można trafić sporo taniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A cóż to za dziwoląg?:

http://allegro.pl/zegarek-meski-mechaniczny-tytanowy-garde-ruhla-i4356507519.html

Werk 2009 Zarii w nowym zegarku niemieckim?

Pewnie biorą nowe mechanizmy i upychają do swoich kopert. Tu strona:

http://garde.de/index.php?id=33

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie biorą nowe mechanizmy i upychają do swoich kopert. Tu strona:

http://garde.de/index.php?id=33

Może to faktycznie nie są tandetne zegarki? Tylko to "made in Germany" brzmi dziwne, jeśli mamy świadomość, że w środku siedzi rosyjski werk... Pojawia się też pytanie czy cała reszta jest niemiecka :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem taką ruhlę - no dobrze Garde bo pod takim brandem to teraz sprzedają. Nie mogę się przyczepić do jakości bo fajnie to było zrobione, tyle tylko, że u mnie siedziała kwarcowa ronda i całość podpisana Made in Germany. Generalnie przyjemny zegareczek to był.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi