Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję wszystkim serdecznie za informacje. 

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dodać jeszcze trzeba, że w przypadku Poljotów tarcza o tym designie występowała zarówno w popularnych 2614HA, jak i we wcześniejszej generacji (2609/2614).

tu sie musze przyznac- w sumie moja kolekcja prawie w całosci oparta jest na takim motywie arabskich indeksow. Patrząc na szbko to mam takie jeszcze czajki, wostoki, sławy, zarie i zimy;) oprocz cytowanych łuczów, rakiet , sekondy....

Obiecuje sobie w koncu porobic jakies normalne zdjecia tego ale kiepsko idzie... :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moi drodzy, nie mogę rozszyfrować co pisze na tarczy. Co to za zegarek?

DSCF2348_zps2af83c45.jpg

Edytowane przez Buczo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w identyfikacji tego zagarka. Wiem tylko, że jest to Pobieda. Prawdopodbnie pochodzi z lat 60 lub 70.

post-77476-0-96438300-1420270949_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę o pomoc w identyfikacji tego zagarka. Wiem tylko, że jest to Pobieda. Prawdopodbnie pochodzi z lat 60 lub 70.

Lata 50' ;) Tu masz zdjęcie i opis katalogowy :) Wg katalogu masz nie te wskazówki, ale mogę się mylić. Niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni kolekcjonerzy  :D

post-41034-0-38399800-1420296556_thumb.jpg

Edytowane przez Hipek

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

nigdzie nie znalazłem żadnych informacji o zegarkach dla dzieci. Wiem, że to dziecięcy Łucz, ale nic więcej. Może ktoś podpowiedzieć z jakich lat pochodzi ten zegarek?

Pozdrawiam

Miłosz 

post-44737-0-50578400-1420314444_thumb.jpg

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaskakujący model.

Przejrzyj temat o dziecięcych ale tam go chyba nie było.

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/104895-dzieciaki-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%87%D0%B8%D0%BA%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B8-%D1%81%D1%81%D1%81%D1%80/?hl=dzieciaki

..i od razu koniecznie go tam dodaj!

Edytowane przez Gregorian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w takim razie i ja pozwolę sobie wkleić tam zdjęcie swojego egzemplarza. ;)

Kupię: ---.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipek - serdecznie dziękuje, na tłumacza muszę jeszcze chwile poczekać. Co do wskazówek, to stare zostały u zegarmistrza po renowacji. No właśnie jak to jest, czy przy takiej usłudze należy się upomnieć o te stare częsci (szkiełko było pęknięte, wskazówki raczej w kiepskim stanie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hipek - serdecznie dziękuje, na tłumacza muszę jeszcze chwile poczekać. Co do wskazówek, to stare zostały u zegarmistrza po renowacji. No właśnie jak to jest, czy przy takiej usłudze należy się upomnieć o te stare częsci (szkiełko było pęknięte, wskazówki raczej w kiepskim stanie).

Zegarmistrz bez Twojego błogosławieństwa nie powinien wymienić wskazówek. Osobiście poprosiłbym go o zwrot starych wskazówek. Zegarek tym sposobem traci na swoim uroku.

СДЕЛАHО В СССР

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety wskazówek nie da się już uratować.

Edytowane przez sapereaude

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki mozna poddać renowacji i założyć z powrotem oryginalne.

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki oto Generalski,mam pytanie,orientujecie się może czy to nowo rus,czy chińszczyzna.

Czy jest szansa na znalezienie koronki,bo z szybką to chyba może być ciężko?

post-75949-0-56980500-1420395350_thumb.jpgpost-75949-0-39053300-1420395366_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noworus i to nawet raczej nie przejściówka typu 1992r. ale pomimo braku sygnowań kraju produkcji raczej coś późniejszego - najwcześniej '94 itp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Lepsze to niż chińczyk :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sygnowanie werku wygląda jak chińskie. Trochę podobne do znaczka Wostoka ale to bardziej 3 niż B.

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawało mi się właśnie, że ten typ werku był tu kiedyś omawiany, i opisywany jako chiński wół roboczy. .. Choć niemiałem pewności, gdy zobaczyłam to B, które okazało się 3 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mechanizm wygląda na 17 kamieniowy zuan.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tarcza jest raczej noworuska (na temat werków się nie wypowiadam.. :ph34r: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki oto Generalski (..)

generalnie pokręcony egzemplarz...

-) werk zdecydowanie chiński

-) tarcza uuj wie skąd? (jak zauważył Gregorian, wzorowana bądź wyszarpana z komandira-noworusa)

-) koperta jest dla mnie jeszcze większą zagwozdką... chińskie miały wciskane dekle, tutaj dekiel jest chyba dokręcany pierścieniem? jak w oryginalnych wostokach ...tyle, że sama grafika dekla zwala z nóg

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi