Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie mam zamiar kupić sobie zegarek poljot. Znalazłem coś takiego mogę prosić o pomoc czy warto w tej kwocie i czy jest to dobry model i zależy mi czy koperta jest tam chromowana czy stalowa, niby pisze że chromowana ale podobno modele poljota miały stalową. Dzięki za odpowiedź...Wklejam linka do strony poniżej.

http://allegro.pl/show_item.php?item=5348254221&msg=Obserwujesz+t%C4%99+ofert%C4%99.%3Cbr+%2F%3E%0ANie+przegap+jej+zako%C5%84czenia.+Ustaw+przypomnienie+w+zak%C5%82adce+%3Ci%3E%3Ca+href%3D%22%2Fmyaccount%2Fwatch.php%22%3ETrwaj%C4%85ce%3C%2Fa%3E%3C%2Fi%3E.&watched=1&msgtoken=2588db2f0d2284939d6df5b28ebc72fd553da4b654bb8a05ab6d91f2d6ed1ca0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za takie pieniądze w tej aukcji powinno być conajmniej 7 takich poljotów  :D  Cena jak dla mnie jest wręcz kosmiczna jak za taki model. Także bym nie kupił.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio podobny ktoś wylicytował za 192,5. Ale faktycznie ten model można w dobrym stanie trafić za dużo mniejsze pieniążki.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak, a ostatnio łucza którego widziałem na żywo i nie chciałem kupić za 60 zł ktoś wystawił na allegro i sprzedał za ponad 500 zł. Pisaliśmy o tym w innym wątku. Podbijanie cen z innych kont na allegro stało się ostatnio modne więc i same końcowe kwoty sprzedaży nie są niestety odnośnikiem. Trzeba zachować zdrowy rozsądek i podpierać się doświadczeniem :rolleyes:  

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje bardzo za szybką odpowiedź.A co sądzicie o tym zegarku mam okazję go kupić za 85 zł tylko nie wiem czy koperta to chrom czy stalowa i jak wygląda później z serwisowaniem go. Wklejam zdjęcia.

post-39068-0-05391600-1432030006.jpg

post-39068-0-68324600-1432030014.jpg

post-39068-0-68796500-1432030023.jpg

Edytowane przez bokser

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Składak :/

Przekładka ze zloconej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...i z "drugiej mańki" -> grawer "25 lat pracy w górnictwie", to także jakiś amatorski ...krzywy ryj

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot Sputnik ma 18 w uszach?

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Tak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość arc76

Witam co to za kieszonka? Uszkodzona spężyna oraz urwany włos zaraz przy kołku.

post-75489-0-14909300-1432319944_thumb.jpg

post-75489-0-39946800-1432320070_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam prośbę o poradę, dzisiaj byłem na wyprzedaży, gdzie przywożą rzeczy z Anglii i była SEJONDA 30 kamieniowa automat, w kopercie nierdzewnej, ruszyła, ale nie działał datownik, a chcieli 80 zeta, czy warto brać? da się taka usterkę łatwo usunąć?

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o Sekondę? Naprawić się da, warto kupić, jeśli stan wizualny jest bardzo dobry ;)

Fotki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam co to za kieszonka? Uszkodzona spężyna oraz urwany włos zaraz przy kołku.

Popularny szwajcarski lub francuski cylinderek "pin-set" jakoś tak z lat 1905-1915, no-name. O produkcję werku można podejrzewać firmę FHF, ale tak naprawdę to cholera wie.

Sprężyna i włos to pikuś, jeśli sam cylinder jest wytarty to absolutnie nie opłaca się naprawiać.

pozdrawiam

Narfas

Edytowane przez Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość arc76

Dzięki Narfas, nie dawał mi spokoju, przysiadłem i go odpaliłem, nie chodzi dokładnie, ale chodzi a to cieszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nikt się nad Twoim pytaniem nie pochylił? to ja spróbuję, choć raczej jestem fanem wostoczków...

Zalinkowałeś aukcję z kirowskim z 1-szej Moskiewskiej Fabryki Zegarków im.Kirowa (która w tamtych czasach wypuszczała zegarki pod wieloma brandami, później większość jej produkcji wychodziła już pod jednolitą marką "poljot") Po wyglądzie koperty i pięciokątnym logo (które ewoluowało) oceniam, że zegarek był wyprodukowany w latach 50-tych raczej w drugiej połowie dekady.

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc.

Powiecie mi co to za zegarek, jakie lata produkcji? Ma swoj urok, ale ta cena...

http://olx.pl/oferta/zegarek-radziecki-wympiel-de-luxe-23-jewels-nr21-CID87-ID8ymNt.html

Zegarek Wimpel z Mińska Lata produkcji koniec 80 początek 90.

nikt się nad Twoim pytaniem nie pochylił? to ja spróbuję, choć raczej jestem fanem wostoczków...

Zalinkowałeś aukcję z kirowskim z 1-szej Moskiewskiej Fabryki Zegarków im.Kirowa (która w tamtych czasach wypuszczała zegarki pod wieloma brandami, później większość jej produkcji wychodziła już pod jednolitą marką "poljot") Po wyglądzie koperty i pięciokątnym logo (które ewoluowało) oceniam, że zegarek był wyprodukowany w latach 50-tych raczej w drugiej połowie dekady.

Pentagonalne logo występowało w Poljotach produkowanych od 1964 do 1974 roku.,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc.

Powiecie mi co to za zegarek, jakie lata produkcji? Ma swoj urok, ale ta cena...

http://olx.pl/oferta/zegarek-radziecki-wympiel-de-luxe-23-jewels-nr21-CID87-ID8ymNt.html

Wympieł niestety już białoruski. Cena jest z kosmosu bo o ile starsze egzemplarze "cccp" są w cenie to te białoruskie już nie. Pomijam dramatyczną jakość wykonania niektórych. Chyba żaden kolekcjoner się nad nimi nie pochyli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wympieł niestety już białoruski. Cena jest z kosmosu bo o ile starsze egzemplarze "cccp" są w cenie to te białoruskie już nie. Pomijam dramatyczną jakość wykonania niektórych. Chyba żaden kolekcjoner się nad nimi nie pochyli.

Haha czyli chała:) szkoda bo ciekawa tarcza... Dziękuję za szczegółową odpowiedź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Co mozecie powiedziec o tym czyms...Tworczosc wlasna czy...?

http://www.ebay.de/itm/Funktf-Russische-Armbanduhr-grunes-Zifferbl-m-Fallschirm-/121665054562?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item1c53cd6762

chodzi mi o ten czystopol i generalskie bo normalnie to zwykly komandirski

Edytowane przez popeyefiddichow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten zegarek jest oryginalny ? podobno rok produkcji 1946 na część zwycięstwa wojny ojczyźnianej dla zasłużonych .Mechanizm ZIM kaliber 2602

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ten zegarek jest oryginalny ? podobno rok produkcji 1946 na część zwycięstwa wojny ojczyźnianej dla zasłużonych .Mechanizm ZIM kaliber 2602

post-38106-0-17589600-1433099859_thumb.jpg

post-38106-0-54410900-1433099901_thumb.jpg

Pecunia non olet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi