Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Wojciech1500

ŚMIECI!? Dobrze się czujesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Wostoka to wyrzucę do śmieci. Zależało mi na tej Moskwie.

Stanę przed śmietnikiem i odkupię Wostoka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak będzie kiepski stan nie warty reanimacji....

Edytowane przez johndeacon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Ale co Ty opowiadasz, dla samych części warto... albo go poprostu sprzedaj, choć by allegro, przy dobrych zdjęciach dostaniesz ze 30zł. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wostoka to wyrzucę do śmieci. Zależało mi na tej Moskwie.

To jest forum miłośników zegarków, może oszczędź sobie takich komentarzy bo nas  to po prostu w oczy kłuje.

Jak go nie chcesz  to napisz że oddasz za kopertę i znaczek -  znajdą się chętni i jeszcze na piwo dołożą.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość D@dik

Ale artysta-malarz  :D Big Zero nie do poznania

...i jeszcze nas nie lubi ;-), bo ma Does not ship to Poland 

Tak więc jakby nawet kto się tym dziełem zachwycił to "nie dla psa kiełbasa"  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć co oznacza symbolika na tarczy tej amfibii?

http://allegro.pl/show_item.php?item=5609500207 

Zegarek jest w bardzo dobrym stanie, zastanawiam się co może oznaczać ta typografika aby nie popełnić jakiegoś faux pas kupując go :)

Edytowane przez Zethaer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, czy jest ktoś w stanie mi odpowiedzieć co oznacza symbolika na tarczy tej amfibii?

http://allegro.pl/vostok-komandirski-amfibia-stal-lata-90-nowy-i5609500207.html 

Zegarek jest w bardzo dobrym stanie, zastanawiam się co może oznaczać ta typografika aby nie popełnić jakiegoś faux pas kupując go :)

Ciężko zgadywać. Google pod tym skrótem wyrzuca centrum uchodźców ( МНОГОФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ МИГРАЦИОННЫЙ ЦЕНТР) lub młodzieżowe centra kultury (Московский Молодежный Центр)  :D  Do żadnego z nich kot nie pasuje.... Prawdopodobnie to była jakaś firma która zamówiła sobie zegarki - ale po tylu latach na sieci może się nie udać jej znaleźć. Na pewno nie jest to żadna nacjonalistyczna symbolika, czy też symbol jakiejś totalitarnej służby  :ph34r: . Jak sie podoba i Lubisz koty to można brać.

O ile piszemy o tym samym zegarku... Bo Twój link nie chodzi..

Edytowane przez gregch

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mi się kojarzy z Mitsubishi Motors Corporation.

Początek lat 90-tych, może jakońce tam wchodzili? Sporo robiono zegarków dla firm. a mi logo optycznie kojarzy się z miszką :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie w ogóle o tym

sprzedającym, ma same obłednie piękne zegarki, oryginały czy 'repliki'. Daniel chyba tez kupował u niego jakiegoś rzadkiego komandira. skąd on bierze te zegarki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ac6883fa72b98c300b07a5177232fce0.jpg

Panowie, udalo sie uploadowac mojego Wostoka. Podpowiecie cos na jego temat? Mechanizm, przybliżony rok produkcji, seria etc? Ma wygrawerowane "AU" na kopercie ale brak wskazania jaka grubość powloki. To mój pierwszy rusek wiec sie emocjonuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko zgadywać. Google pod tym skrótem wyrzuca centrum uchodźców ( МНОГОФУНКЦИОНАЛЬНЫЙ МИГРАЦИОННЫЙ ЦЕНТР) lub młodzieżowe centra kultury (Московский Молодежный Центр)  :D  Do żadnego z nich kot nie pasuje.... Prawdopodobnie to była jakaś firma która zamówiła sobie zegarki - ale po tylu latach na sieci może się nie udać jej znaleźć. Na pewno nie jest to żadna nacjonalistyczna symbolika, czy też symbol jakiejś totalitarnej służby  :ph34r: . Jak sie podoba i Lubisz koty to można brać.

O ile piszemy o tym samym zegarku... Bo Twój link nie chodzi..

Tak, chodzi o ten zegarek (wybaczcie, nie potrafię tego poprawnie podlinkować)

Typografia bardzo mi się podoba. Wydaje się być dość zaawansowana pod względem komplikacji - elementy czcionki układające się w ciało kota, wszystko jest bardzo spójne więc możliwe że nie jest to zwykła "reklamówka". 

Liczę na wasze dalsze strzały  :ph34r:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XLogic

Wygląda na Wostoka 2214 na 18 kamykach. Produkcja jakoś w latach 80. Ładny stan zachowania, przyjemny zegarek. Samo AU oznacza pokrywę złocenia poniżej 5 mikronów.

Jak się pomyliłem proszę o korektę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, chodzi o ten zegarek (wybaczcie, nie potrafię tego poprawnie podlinkować)

Typografia bardzo mi się podoba. Wydaje się być dość zaawansowana pod względem komplikacji - elementy czcionki układające się w ciało kota, wszystko jest bardzo spójne więc możliwe że nie jest to zwykła "reklamówka". 

Liczę na wasze dalsze strzały  :ph34r:

Jak dla mnie główny licytujący (P...4)jest gwarantem oryginalności i niebanalności tego zegarka ;):D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie główny licytujący (P...4)jest gwarantem oryginalności i niebanalności tego zegarka ;):D :D

Jestem tu nowy, poproszę jaśniej  :ph34r:  :ph34r:  :ph34r: sugerujesz, że ciężko będzie go przelicytować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nasz forumowy kolega. I jak bardzo chce jakiegoś zegarka to z reguły wygrywa :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XLogic

Wygląda na Wostoka 2214 na 18 kamykach. Produkcja jakoś w latach 80. Ładny stan zachowania, przyjemny zegarek. Samo AU oznacza pokrywę złocenia poniżej 5 mikronów.

Jak się pomyliłem proszę o korektę.

A nie było czasem tak, że na początku towarzysze Rosjanie złocili na bogato i oznaczali to po prostu Au, a dopiero później przyjęli oznaczenia Au10, Au20, etc.?

(i tak jeśli zegarek jest rzeczywiście z lat 80, to chyba jednak będzie oznaczać to, o czym napisałeś)

Dobrze kombinuję?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak było prawdopodobnie do okolic 1970 roku (za forum watch.ru). A ten Wostok jest zdecydowanie późniejszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@jj.suharsky , właśnie sobie gawędziliśmy w temacie jakości złocenia i jego oznaczeń w poście "okazje" tak gdzieś od #9131 i dalej :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jaki werk będzie siedział w takiej kieszonce? Tam będzie 23 kamieniowy czy ten bardziej pospolity (nie pamiętam oznaczenia).

di-LP9RI5DW.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi