Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Recommended Posts

Godzinę temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Myślę że gdzieś w okolicach 100/150 będzie dobrą ceną

Daj mi takiego za stówkę, to biorę w hurcie ;)

Bardzo rzadki wostok

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

4 minuty temu, mkoch napisał(-a):

Daj mi takiego za stówkę, to biorę w hurcie ;)

Bardzo rzadki wostok

No to w takim razie powyżej 200 😉

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Takie pytanie, co to jest :)

Wiem, wiem, koperta od multikalendarza, składak itd, tylko że to pracuje w trybie 24h (a werk 2609HA), a jak się poszuka w necie, to sporo jest takich noworuskich w tej właśnie kopercie.

Pytanie drugie, co z tym mądrego zrobić ?

Koperta, koronki, dekiel i szkiełko jak nowe, mam gdzieś trupa mulikalendarza, ale z dobrym werkiem, w sumie jak bym zdobył ładną tarczę to można poskładać.

Druga wersja, szukać trupka  worldtima z prawidłowym werkiem i wsadzić w tą kopertę ?, chyba bez sensy bo koperta penie nie ta ?

Co radzicie, bo leży to u mnie z pół roku, czas na niego nadszedł (chyba)

Raketa 2609 HA.jpg

Edited by Wieniek1410

24 minuty temu, Wieniek1410 napisał(-a):

Takie pytanie, co to jest :)

Wiem, wiem, koperta od multikalendarza, składak itd, tylko że to pracuje w trybie 24h (a werk 2609HA), a jak się poszuka w necie, to sporo jest takich noworuskich w tej właśnie kopercie.

Pytanie drugie, co z tym mądrego zrobić ?

Koperta, koronki, dekiel i szkiełko jak nowe, mam gdzieś trupa mulikalendarza, ale z dobrym werkiem, w sumie jak bym zdobył ładną tarczę to można poskładać.

Druga wersja, szukać trupka  worldtima z prawidłowym werkiem i wsadzić w tą kopertę ?, chyba bez sensy bo koperta penie nie ta ?

Co radzicie, bo leży to u mnie z pół roku, czas na niego nadszedł (chyba)

Ja bym szedł w 24h, bo to ciekawszy zegarek. Tylko zdobyć 2623 będzie trudniej. Szukać, być cierpliwym

TikTak TikTak - tylko 2 kalorie ;-)

MARIANEK :)

Znajdź kopertę oraz werk do 24h oraz tarczę do Multi i będziesz miał dwa zegarki 😉 z tym pierwszym może nie być łatwo chyba że znajdziesz tanio cały zegarek do serwisu lub naprawy.

Ale jeszcze szkiełko do 24 nie tak łatwo zdobyć, po za tym tarcza jest tu rosyjska ... Ja znalazłem oryginał w wiadrze, ale mechanizm działa - tarcze jeszcze  można dostać ale szkło jest nie do zdobycia.... Zegarek 24 to droga przyjemność.

Edited by art_69

A czy jest pewne na 100% że nie występowała Raketa 24h w kopercie takiej jak od multikalendarza, tzn z mocowaniem paska "bez uszu" pojedynczych ???

Ja się nie znam - jeśli jest takie samo - to łatwiej będzie mi zdobyć, bo potrzebuję 2 sztuki.

Edited by art_69

Napewno pasuje z róży wiatrów, bo to ta sama koperta ale wydaje mi się że z multi też powinno. Nie mam jak sprawdzić, bo mi się gdzieś suwmiarka zapodziała.

Mam Różę, mam Multi, no i teraz tą niby 24H, szkiełka wyglądają na oko identycznie (nie wiem jak dokładnie ze średnicą, co do setki nie podam, bo trzeba by było je wyjąć)

Znalazłem ciekawy wpis na forum, chyba te  "dziwne" Rakety 24h to jakieś rękodzieło

A tego Wostoka w stali to bierz - tu się nie ma nad czym zastanawiać....

4 minuty temu, art_69 napisał(-a):

A tego Wostoka w stali to bierz - tu się nie ma nad czym zastanawiać....

Niestety ktoś mnie przebił w ostatnich sekundach... Może i bym zdążył zalicytować więcej gdyby nie zadzwonił telefon 😏 ale za to ładny stalowy Poljot w automacie do mnie jedzie 😁

17 minut temu, Progfan_87 napisał(-a):

Napewno pasuje z róży wiatrów, bo to ta sama koperta ale wydaje mi się że z multi też powinno. Nie mam jak sprawdzić, bo mi się gdzieś suwmiarka zapodziała.

Zmierzyłem i oba szkła są takie same.

20220502_221354.jpg

20220502_221417.jpg

20220502_221427.jpg

20220502_221459.jpg

22 minuty temu, Progfan_87 napisał(-a):

Niestety ktoś mnie przebił w ostatnich sekundach... Może i bym zdążył zalicytować więcej gdyby nie zadzwonił telefon 😏 ale za to ładny stalowy Poljot w automacie do mnie jedzie 😁

I za ile poszedł?

Dobra cena. Coś koło 150zl, aukcja była na Ebay z UK. Zalicytowałem 140 choć od razu mogłem więcej ale czekałem do końca z ręką na pulsie to pierdyknął ktoś wysoką kwotę i po zawodach.

Edited by Progfan_87

To rzadki zegarek,  ja nigdy go nie spotkałem... Tanio wylicytowany.

Dawno nie wchodziłem na ebay ale teraz widzę, że bardzo się ruszyło z radzieckimi w UK - dużo ciekawych zegarków.

Niestety w tej chwili licytować z Polski to ogromne, dodatkowe koszty.

Nie ma co żałować. Tarcza była taka sobie więc cena była też adekwatna do stanu. Ja się nawet zastanawiałem, ale odpuściłem właśnie ze względu na koszty. Obecnie z UK praktycznie się nie opłaca nic brać. Ostatnio się skusiłem na poljota besancon i choć zegarek ładny, to koszty spore, a jeszcze muszę naprawić. Jedynie co cieszy, to fakt, że u nas praktycznie nie do kupienia, a tam można jednak trafić. Czasy kiedy się opłacało minęły. Opłaty importowe i cło doliczane przez ebaya zabiły ten kierunek. Czasem się zdaża, że sprzedaje prywatna osoba, bez kosztów programu przesyłki międzynarodowej, to wtedy bywa że się jeszcze opłaca. Na zakupy w UK najlepszy był 2020 rok. Nie było cła, a pandemia covid-19 siała tam "spustoszenie" wśród seniorów. Firmy sprzątające i rodziny osób zmarłych wystawiały sporo fajnych rzeczy od 1 GBP. Dodatkowo przez pierwsze pół roku pandemii popyt na wszelakie dobra był dość umiarkowany, więc stare zegarki nie osiągały tych cen co obecnie. Było, minęło. Trzeba szukać innych kierunków pozyskania ciekawych zegarków. Przyglądam się czasem ogłoszeniom w byłej Jugosławii. Wygląda to nieźle, problem w tym, że miejscowi nie za bardzo chcą wysyłać za granicę.

/iloveussrwatches/

55 minut temu, Mislavo napisał(-a):

Nie ma co żałować. Tarcza była taka sobie więc cena była też adekwatna do stanu. Ja się nawet zastanawiałem, ale odpuściłem właśnie ze względu na koszty. Obecnie z UK praktycznie się nie opłaca nic brać. Ostatnio się skusiłem na poljota besancon i choć zegarek ładny, to koszty spore, a jeszcze muszę naprawić. Jedynie co cieszy, to fakt, że u nas praktycznie nie do kupienia, a tam można jednak trafić. Czasy kiedy się opłacało minęły. Opłaty importowe i cło doliczane przez ebaya zabiły ten kierunek. Czasem się zdaża, że sprzedaje prywatna osoba, bez kosztów programu przesyłki międzynarodowej, to wtedy bywa że się jeszcze opłaca. Na zakupy w UK najlepszy był 2020 rok. Nie było cła, a pandemia covid-19 siała tam "spustoszenie" wśród seniorów. Firmy sprzątające i rodziny osób zmarłych wystawiały sporo fajnych rzeczy od 1 GBP. Dodatkowo przez pierwsze pół roku pandemii popyt na wszelakie dobra był dość umiarkowany, więc stare zegarki nie osiągały tych cen co obecnie. Było, minęło. Trzeba szukać innych kierunków pozyskania ciekawych zegarków. Przyglądam się czasem ogłoszeniom w byłej Jugosławii. Wygląda to nieźle, problem w tym, że miejscowi nie za bardzo chcą wysyłać za granicę.

Ja akurat mieszkam w UK więc mam ten komfort że często kupię coś po kosztach ale ostatnio co się pojawia to tylko całe morze Sekond. Coś ciekawego to powiedzmy 1,2 zegarki w tygodniu a licytacje często i tak idą wysoko. Ja z kolei zauważyłem że ostatnio sporo zegarków zaczęło się pojawiać z Bułgarii tylko z reguły się nie opłaca ze względu na wysyłkę i podatek.

Dziękuję za odpowiedź, a taka czajka ? Nigdzie nie mogę znalezc takiej na necie, teleskopy ma 18mm. Coś więcej o niej mogę się dowiedzieć ? Sekundnik powinien być ?

IMG_20220515_132805.jpg

IMG_20220515_132731.jpg

Edited by Rintin

W dniu 15.05.2022 o 13:30, Rintin napisał(-a):

Dziękuję za odpowiedź, a taka czajka ? Nigdzie nie mogę znalezc takiej na necie, teleskopy ma 18mm. Coś więcej o niej mogę się dowiedzieć ? Sekundnik powinien być ?

IMG_20220515_132805.jpg

IMG_20220515_132731.jpg

Spróbuj go otworzyć i pokaż werk

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Czy ktoś mógłby powiedzieć co to za wersja vostoka i czy jest cokolwiek warta. Proszę o jakiekolwiek info 😁 znalezisko kumpla, nic więcej na temat zegarka nie wiemy 😂

314567B3-1416-4876-877A-37409A252369.jpeg

9DDC78F1-9583-4B44-84E6-37C7DA60EFA0.jpeg