LAIK1972 27 #176 Posted September 23, 2020 No, no, nie wiedziałem, że zeszli poniżej 5 mm. Za 10 lat Bond zdradzi omegę na rzecz piageta, bo ich zegarek będzie tak cieńki, że zostanie wykorzystany jako ostrze 😁😁😁 A co do fotki, to proszę bardzo 😉 Klasyczna elegancja mirosa ML. 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #177 Posted September 23, 2020 Faktycznie , pięknie się prezentuje na nadgarstku 👍 co do Bonda i Piageta , ten zegarek już teraz wygląda jak ostrze , więc szanse są spore 1 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27760 #178 Posted September 23, 2020 11 godzin temu, ArtiP napisał: Piaget obecnie ma grubość 4.3 mm , a już jest concept o grubości 3.85 mm . Niech kolega pokaże zegarek w całej okazałości Piaget Altiplano Ultimate Concept z 2020 ma 2 mm (cały zegarek! ) grubości 1 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #179 Posted September 23, 2020 7 minut temu, eye_lip napisał: Piaget Altiplano Ultimate Concept z 2020 ma 2 mm (cały zegarek! ) grubości A nie sam mechanizm bez koperty? Bo przyznam, że też o tym modelu czytałem, tylko tam był podział zdaje się na 2 mm mechanizmu i 1,85 koperty, czy się mylę? 1 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27760 #180 Posted September 23, 2020 Cały zegarek ma 2mm. 1 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #181 Posted September 23, 2020 Uuu.... to w takim razie muszę uzupełnić braki w nowinkach , dzięki za informację 👍 1 Share this post Link to post Share on other sites
LAIK1972 27 #182 Posted September 23, 2020 4 godziny temu, ArtiP napisał: A nie sam mechanizm bez koperty? Bo przyznam, że też o tym modelu czytałem, tylko tam był podział zdaje się na 2 mm mechanizmu i 1,85 koperty, czy się mylę? No Panowie, widać że stara szkoła zegarmistrzowska cały czas jest młoda. Chwila moment i moja wiedza o 5 mm grubości koperty została zweryfikowana już do zaledwie dwóch mm. Kurczę dwa mm, to nieco grubiej od eleganckiego paska. Chętnie zobaczyłby to cudo na żywo. Zmieniam zatem perspektywy okresowe dla Piageta w Bondzie - nie w kolejnej, ale za w jeszcze następnej tj. za ok. 5 lat 🙂 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #183 Posted September 23, 2020 17 minut temu, LAIK1972 napisał: No Panowie, widać że stara szkoła zegarmistrzowska cały czas jest młoda. Chwila moment i moja wiedza o 5 mm grubości koperty została zweryfikowana już do zaledwie dwóch mm. Kurczę dwa mm, to nieco grubiej od eleganckiego paska. Chętnie zobaczyłby to cudo na żywo. Zmieniam zatem perspektywy okresowe dla Piageta w Bondzie - nie w kolejnej, ale za w jeszcze następnej tj. za ok. 5 lat 🙂 Znalazłem taki ciekawy artykuł, przyjemnej lektury https://ch24.pl/piaget-altiplano-ultimate-concept-sihh-2018/ 1 Share this post Link to post Share on other sites
eye_lip 27760 #184 Posted September 23, 2020 Warto dodać że aktualnie ten zegarek (w lekko zmienionej wersji 2020) jest w produkcji nie jako koncept. Co prawda cena ok milion czterysta tysięcy pln sprawia że produkcja jest raczej skromna, ale powtarzalna 1 Instagram.com/horlobby.watches Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #185 Posted September 23, 2020 Mając wielokrotność tej kwoty na koncie , zapewne bym się nie zastanawiał nad kupnem . Jednak póki co , warto się poślinić do zdjęcia, a chodzić z tym , co ma się już w swojej kolekcji . Poczekamy rok... Chińczycy dadzą radę 😄 1 Share this post Link to post Share on other sites
kornel91 93445 #186 Posted October 8, 2020 (edited) W dniu 20.08.2020 o 11:16, Brzoza2 napisał: Masz go jeszcze świetny jest😀 Edited October 9, 2020 by DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Share this post Link to post Share on other sites
Tapir 1 #187 Posted October 14, 2020 Wrzucę też tutaj, bo zegarek ciekawy i dość rzadko spotykany 1 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #188 Posted October 14, 2020 Pontos Reserve, dobrze kojarzę? 0 Share this post Link to post Share on other sites
Tapir 1 #189 Posted October 14, 2020 Dobrze kojarzysz. ref. PT6168-SS002-331 0 Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #190 Posted October 14, 2020 Bardzo fajny zegarek , gratuluję 👍 0 Share this post Link to post Share on other sites
Minerael 27 #191 Posted November 3, 2020 Kochani; zastanawiam się nad zakupem zegarków z tej marki. co jest z nią nie tak, ze kosztują 10k+, a są sprzedawane za 3/4K w bardzo dobrym stanie. interesuje mnie seria LC chrono; ale i Pontos, jakieś wady/minusy? 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomek123er 728 #192 Posted November 3, 2020 (edited) Porządne zegarki, ale ceny katalogowe wystrzelone w kosmos, a za to duże rabatowanie. LC bym odradzał, pontos to napewno dobry wybór. Są sprawdzeni sprzedawcy nowych ML , którzy dają duże rabaty lub rynek wtórny. Ważne jest rozeznanie żeby nie przepłacać. ML ma często fajny design, porządne wykonanie, zwłaszcza MP i pontos. Minus to brak historii marki i prestiżu, tylko czy to takie ważne? Edited November 3, 2020 by tomek123er 1 Share this post Link to post Share on other sites
Minerael 27 #193 Posted November 4, 2020 13 godzin temu, tomek123er napisał: Porządne zegarki, ale ceny katalogowe wystrzelone w kosmos, a za to duże rabatowanie. LC bym odradzał, pontos to napewno dobry wybór. Są sprawdzeni sprzedawcy nowych ML , którzy dają duże rabaty lub rynek wtórny. Ważne jest rozeznanie żeby nie przepłacać. ML ma często fajny design, porządne wykonanie, zwłaszcza MP i pontos. Minus to brak historii marki i prestiżu, tylko czy to takie ważne? Dzięki za odpowiedz. Dla mnie to akurat nie jest ważne, nadrabiają wyglądem. Czemu LC odradzasz? 0 Share this post Link to post Share on other sites
LAIK1972 27 #194 Posted November 4, 2020 Bardzo ciekawe wzornictwo, solidne wykonanie i nie spotkałem nikogo, kto narzekałby na mechanizmy. Sam też nie narzekam 😁 Za to idiotyczna polityka dystrybucji. 0 Share this post Link to post Share on other sites
tomek123er 728 #195 Posted November 4, 2020 LC to linia niskich lotów, pontos to kompromis designu, jakości i ceny. MP to jakość, design, a często innowacja, ale cenowo sięgają za wysoko. 0 Share this post Link to post Share on other sites
Minerael 27 #196 Posted November 4, 2020 4 godziny temu, tomek123er napisał: LC to linia niskich lotów, pontos to kompromis designu, jakości i ceny. MP to jakość, design, a często innowacja, ale cenowo sięgają za wysoko. Tomek, dlaczego niskich lotów? Dostępny na sprzedaż LC chrono tutaj na forum prezentuje się wyśmienicie, ma przyzwoity mechanizm też... 0 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 87765 #197 Posted November 5, 2020 Widzieli zieleninkę? 2 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites
ArtiP 474 #198 Posted November 5, 2020 Widzieli.. niektórzy już nawet zaczęli na nią polować 😁 0 Share this post Link to post Share on other sites
tombla 1894 #199 Posted November 6, 2020 A mi moj ML z niskiej linii nadal sie podoba. Mimo ze kwarc, za to zakręcana wszystkie koronki. I dodatkowo świetna bransa. 3 Share this post Link to post Share on other sites
Lincoln Six Echo 87765 #200 Posted November 7, 2020 Ponosiłbym. Nie wiem, czy długo, ale kusi, żeby "popróbować". 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Share this post Link to post Share on other sites