Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Rekomendowane odpowiedzi

No tak oczywiście gdy ja je będę zamykał - siostra jeszcze młoda 33lata  ja starszy 41 

Też mam nadzieję że nie nastąpi to szybko 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A papież ma albo tego ze zdjęcia albo któryś z linka tak na moje oko - rozpozna ktos dokładnie co to ???

https://www.google.pl/search?q=junghans+trilastic&biw=1440&bih=785&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiwi6Kl7_zKAhUGAZoKHe5EDi8QsAQIGg#

post-68206-0-17867800-1455646227_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Zabawne z tym "damskim" junghansem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale oddasz przed zamknięciem oczu ;) Oby jak najdłużej był u Ciebie :)

Oczywiście ze odda... za odpowiednią opłatą depozytową :D licznik bije cały czas.

Tak na marginesie to po zdjęciu Papieża stwierdziłem ze duże strasznie te damskie zegarki kiedyś robili :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak oczywiście gdy ja je będę zamykał - siostra jeszcze młoda 33lata ja starszy 41

Też mam nadzieję że nie nastąpi to szybko

Ignac, a ten zegarek skąd masz? Tate mi sprzedał jak umierał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ze odda... za odpowiednią opłatą depozytową :D licznik bije cały czas.

Tak na marginesie to po zdjęciu Papieża stwierdziłem ze duże strasznie te damskie zegarki kiedyś robili :)

Typowa męska linia w tamtych latach - ostatnio często można przeczytać artykuły dziennikarzy którzy piszą nie sprawdzając co piszą smarują głupoty wszystko tylko i wyłącznie dla afery   PAPIERZ W DAMSKIM ZEGARKU!!!!     :wacko:  Słabe to i tyle 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to była ironia, choć fakt, tu masz rację, nie bardzo orientuje się w zegarkach :)

Zaraz okaże się że nie siostry a szwagra itd...

Edytowane przez STARUSZEK

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie to była ironia, choć fakt, tu masz rację, nie bardzo orientuje się w zegarkach  :)

Och jejku uraziłem Pana STARSZEGO  - nie moim zamiarem było oczywista  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszym zdjęciu Rolex DJ Bicolor.
Co do drugiego, to nie mam pewności, ale wskazówki taki "rolexowe".

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Och jejku uraziłem Pana STARSZEGO - nie moim zamiarem było oczywista ;)

Nic z tego to tez była ironia :D

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://9gag.com/tv/p/aObvjA/ryan-reynolds-deadpool-interviews-hugh-jackman-wolverine?ref=fbl9

Dwóch dobrych aktorów: Reynolds jest chyba fanem Panerai, a co ma na ręce Jackman?

198a69c38702f2d7gen.png

PS: Najwyraźniej obaj noszą zegarki na prawej ręce  :D

Edytowane przez MasterMind

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS: Najwyraźniej obaj noszą zegarki na prawej ręce :D

Jackman jest ambasadorem Montblanc, może to coś z ich kolekcji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pablo Picasso

Pablo-Picasso-Patek-Philippe.jpg

Patek Philippe Reference 2497

Patek-2497.jpg

Pablo-Piccaso-Rolex-GMT-Master.jpg

Rolex GMT Master

Edytowane przez Ciech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pierwszym zdjęciu Rolex DJ Bicolor.

Co do drugiego, to nie mam pewności, ale wskazówki taki "rolexowe".

Owszem, na drugim zdjęciu to explorer 1016 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A papież ma albo tego ze zdjęcia albo któryś z linka tak na moje oko - rozpozna ktos dokładnie co to ???

https://www.google.pl/search?q=junghans+trilastic&biw=1440&bih=785&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiwi6Kl7_zKAhUGAZoKHe5EDi8QsAQIGg#

raczej któryś z linka, bo zegarek papieża nie ma subtarczki sekundowej. Swoją drogą ciekawe, ile trzeba zapłacić za takiego junghansa w stanie bdb....

Pablo Picasso

Patek Philippe Reference 2497

Rolex GMT Master

...jak na komunistę przystało, nosił zegarki produkowane przez kapitalistów... porażająca logika komunistów z Zachodu....

Edytowane przez Tomek z Wrocławia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papież Benedykt XVI otrzymał również taki fajny gift

źródło: https://www.crownandcaliber.com/blog/the-watch-of-pope-benedict-xvi oraz 

http://www.dieter-philippi.de/en/ecclesiastical-fineries/the-watch-of-pope-benedict-xvi

papst_benedikt_xvi_erhard_junghans.jpg

erhard_junghans_tempus_automatic21.jpg

papst_uhr1.jpg

backside_of_papal_watch.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...jak na komunistę przystało, nosił zegarki produkowane przez kapitalistów... porażająca logika komunistów z Zachodu....

Jak chodzi o pieniądze to wszelkie przekonania idą na bok, niestety ;-)

i tak Kim Dzong Un uwielbia NBA i amerykańskie produkty i filmy ( Kim Dzong Il z resztą także lubił ) co nie przeszkadza mu we wtłaczaniu do mózgów własnego ludu informacji, że USA to samo zło i wróg najgorszy.

Fidel Castro też nosił Rolexa...i można by tak jeszcze wiele wymieniać... Za komunistami zawsze stało kłamstwo za pseudo-kapitalistami z resztą także. Każda ideologia jest dobra jeśli można dzięki niej utrzymywać władzę.

My Polacy i tak jeszcze mamy trochę przyzwoitości, i nigdy u nas nie było jakiegoś wielkiego kultu posiadania. Ważne były rodzina i mimo wszystko tradycyjne wartości nawet wśród aparatczyków partyjnych.

Wystarczy porównać domostwa naszych "mężów stanu" do domostw oligarchii ukraińskiej czy rosyjskiej. Polak zaspokaja swoje potrzeby stosunkowo szybko, oligarcha natomiast nigdy nie jest spełniony ciągle potrzebuje więcej i więcej..i tak powstają złote bochenki chleba i inne bzdety wynikłe z próżności podczas gdy lud wbija zęby w tynk.

Co do prezentu dla Benedykta, człowiekowi w tym wieku bardziej pasuje złota koperta zegarka ( albo chociaż pozłacana ) niż stalowa, ale być może miało być skromnie...

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co racja, to racja. Jednakże zachodni politycy noszą chociaż zegarki zachodnich firm, a różne tragikomiczne dyktatury lewicowe, też jak widać, uwielbiają luksusy z Zachodu. Gdybym był człowiekiem wpływowym, bojkotowałbym publicznie i namawiał do bojkotu firm, które sprzedają produkty takim ludobójcom jak Kim. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, Kim wylśle pachołka do sklepu Rolexa w dowolnym miejscu - a Ty zbojkotujesz producenta za to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marketing tak nie działa. Splendor marce daje zarówno noszenie ich produktów przez ludzi prawych jak i przez kryminalistów, czy się to komus podoba czy nie. To się nazywa popularność a niemal każda marka chce zarabiać więc jak trzeba będzie to dostarczy zegarki dla nazistów, komunistów, traktorzystów...byle by było dużo i drogo!..zawsze można dostarczyć przez pośrednika i w razie czego mieć czyste ręce.

Z resztą przykładów że tak było i jest jest mnogo. Hugo Boss szył garnitury dla SS, Siemens robił instalacje napięcia ( pastuchy ) w Auschwitz..., Szwajcarzy robili zegarki dla....a Szwedzi sprzedawali stal....

Edytowane przez QuadrifoglioVerde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z resztą przykładów że tak było i jest jest mnogo. Hugo Boss szył garnitury dla SS, Siemens robił instalacje napięcia ( pastuchy ) w Auschwitz..., Szwajcarzy robili zegarki dla....a Szwedzi sprzedawali stal....

A Szwajcarzy produkowali broń i amunicję na potrzeby Niemieckiej armii oraz przepuszczali przez swoje terytorium niemieckie pociągi jadące do obozów koncentracyjnych na terenie Niemiec i Polski a to wszystko jako kraj neutralny.

Tomek chyba lubi japońskie zegarki :)

O Japonii komentarz chyba zbędny :D

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi