Łukasz K. 0 #11676 Napisano 10 Listopada 2019 Trener Cracovii Kraków - Michał Probierz. Zazwyczaj nosi Submarinera w złocie i stali, a od nie dawna na jego nadgarstku pojawiła się jakaś nowość. Jaki to model? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83407 #11677 Napisano 11 Listopada 2019 Z okazji 45 urodzin Leonardo diCaprio - znanego aktora: https://www.swisswatchexpo.com/TheWatchClub/2019/02/25/leonardo-dicaprios-watches-on-and-off-screen/ 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
corten 22 #11678 Napisano 14 Listopada 2019 Enzo Maiorca i raczej Seiko na nadgarstku: I jeszcze jedno - tutaj chyba Tuńczyk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83407 #11679 Napisano 14 Listopada 2019 Aaron Diehl, jeden z najciekawszych amerykańskich muzyków jazzowych młodszego pokolenia. Na jednym widać, że Breitling. A reszta..? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27189 #11680 Napisano 14 Listopada 2019 Na 2 movado museum. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 83407 #11681 Napisano 14 Listopada 2019 Dzięki. Tak mi się wydawało, że przypomina Movado ta tarcza. No i w sumie w Stanach to popularna marka. 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #11682 Napisano 4 Grudnia 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Unsein 0 #11683 Napisano 6 Grudnia 2019 Witajcie Klubowicze, Czy wiecie może jaki zegarek nosi dziennikarz Robert Mazurek? Chodzi o prostokątny zegarek zielona tarcza. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #11684 Napisano 13 Grudnia 2019 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95440-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-rolex/page-1535?do=findComment&comment=2642428 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #11685 Napisano 13 Grudnia 2019 A to ciekawe, bo ona słynie - zdaje się - z zamiłowania do Rolexa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2274 #11686 Napisano 14 Grudnia 2019 nie tylko, do Patków też. To nie jedyny Patek w jej kolekcji. Hodinkee musi się postarać, bo chętnie każdy by ją zobaczył w odcinku Talking Watches. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #11687 Napisano 14 Grudnia 2019 (edytowane) O,tego nie wiedziałem, a zawsze widywałem ją z rolkami na nadgarstku. Ale też niespecjalnie się nią interesuję. A tak z innej beczki, na tym zdjęciu wygląda trochę jak technohitler. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez brz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #11688 Napisano 14 Grudnia 2019 Luis Figo piłkarska legenda. To zależy od punktu widzenia. Ja uważam Figo za zdrajcę, bo podeptał "Dumę Katalonii". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość bazant #11689 Napisano 14 Grudnia 2019 suyg.JPG http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95440-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-rolex/page-1535?do=findComment&comment=2642428Kto to jest? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43875 #11690 Napisano 14 Grudnia 2019 To zależy od punktu widzenia. Ja uważam Figo za zdrajcę, bo podeptał "Dumę Katalonii".Zdrajca czy nie to jedno. Ale legendą jest. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #11691 Napisano 14 Grudnia 2019 (edytowane) Zdrajca czy nie to jedno. Ale legendą jest.Legendą może i jest, ale nie dla kibiców Barcy. Ktoś, kto będąc kapitanem FC Barcelony odchodzi wprost do Realu Madryt, jest nikim dla socios klubu z Katalonii. Co do zegarka... Kiedyś Figo nosił fajne zegarki IWC, ale jak widać aktulanie gust jemu się zepsuł stąd pewnie Rolex. Edytowane 14 Grudnia 2019 przez McIntosh 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #11692 Napisano 14 Grudnia 2019 Kto to jest?Kliknij w link. Ronaldo jest legenda piłarską czy nie? Ma gust czy nie ma ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brz 1955 #11693 Napisano 14 Grudnia 2019 Kto to jest?Po kliknięciu w link z postu, który zacytowałeś, przeczytałbyś: „Ellen DeGeneres, najbardziej znana kobieta-kolekcjoner zegarków w showbiznesie...” Oprócz tego jakaś celebrytka. Prowadzi własny talk show i takie tam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #11694 Napisano 14 Grudnia 2019 Ronaldo jest legenda piłarską czy nie? Ma gust czy nie ma ? Zegarek Patek Philippe "mówi" więcej niż tysiąc słów. Oczywiście gust zegarkowy bez zarzutu pod warunkiem, że się tego Patka będzie trzymał. A co do piłkarskiej legendy - dla "mojego" klubu rozegrał świetny sezon, więc nie wypada mi narzekać chociaż po roku zwinął nam go Inter. Życie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9725 #11695 Napisano 14 Grudnia 2019 Zegarek Patek Philippe "mówi" więcej niż tysiąc słów. A mnie się wydawało że Patka po prostu można kupić i nosić mając odpowiednie fundusze, a nie że trzeba do tego dorabiać ideologię. Poproszę zatem o doprecyzowanie „1000 słów” odnośnie stylu i klasy tego pana: oraz dlaczego np. ten model często noszą panowie z których szyi zwisają łańcuchy jak od krowy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #11696 Napisano 15 Grudnia 2019 A mnie się wydawało że Patka po prostu można kupić i nosić mając odpowiednie fundusze, a nie że trzeba do tego dorabiać ideologię. Poproszę zatem o doprecyzowanie „1000 słów” odnośnie stylu i klasy tego panaOdnosiłem się do gustu zegarkowego, a nie ubioru zwłaszcza, że moda mnie nie interesuje. Putin przeważnie wybiera zegarki warte uwagi, czego najlepszym przykładem jest Lange wchodzący w skład kolekcji prezydenta Rosji. Odpowiednie fundusze nie wystarczą, żeby kupić Patka. Trzeba jeszcze chcieć dostrzec wartościowe z zegarmistrzowskiego punktu widzenia zegarki, a to nie jest wcale oczywiste. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DEMEL 78 #11697 Napisano 15 Grudnia 2019 Wyrób biżuteryjny pełną gębą ten Patek powyżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beniowski 9725 #11698 Napisano 15 Grudnia 2019 Odnosiłem się do gustu zegarkowego, a nie ubioru zwłaszcza, że moda mnie nie interesuje. Putin przeważnie wybiera zegarki warte uwagi, czego najlepszym przykładem jest Lange wchodzący w skład kolekcji prezydenta Rosji. Odpowiednie fundusze nie wystarczą, żeby kupić Patka. Trzeba jeszcze chcieć dostrzec wartościowe z zegarmistrzowskiego punktu widzenia zegarki, a to nie jest wcale oczywiste. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Moim zdaniem trochę idealizujesz nabywców zegarków tej wspaniałej manufaktury. Moim skromnym zdaniem, takich którzy doceniają wysokie zegarmistrzostwo i do tego mogą sobie pozwolić na wyższe modele PP (no bo taka Calatrava np. to skomplikowana nie jest) czyli kupując świadomie, jest niewielu. Ostatnio bywałem trochę w salonie PP, zaprzyjaźniłem się też ze sprzedawczynią i mówiła mi, że np. masa Chińczyków kupuje drogie modele na zasadzie, że to wspaniała firma (fakt), ale PP po prostu podnosi prestiż posiadacza, co w Azji ma ogromne znaczenie. Często klienci nie mają pojęcia co kupują, ale ktoś im polecił dany model albo w ich kręgach uchodzi za wielce prestiżowy, więc go biorą. Tak więc myślę że różnie bywa z tą świadomością kupujących. Co innego klienci np. A. Lange&Sohne - w tym przypadku rozpoznawalność marki wśród tzw. mas jest tak niska, że o wiele chętniej przychylę się do stwierdzenia że w tym przypadku klienci dostrzegają wysokie zegarmistrzostwo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorian06 43875 #11699 Napisano 15 Grudnia 2019 Mówienie o wielkim zegarmistrzostwie w przypadku najprostszego aquanauta czy calatravy lekkim nadużyciem. Choć aquanaut bardzo mi się podoba w przeciwieństwie do calatravy. 0 W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał: ... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość McIntosh #11700 Napisano 15 Grudnia 2019 Moim zdaniem trochę idealizujesz nabywców zegarków tej wspaniałej manufaktury. Moim skromnym zdaniem, takich którzy doceniają wysokie zegarmistrzostwo i do tego mogą sobie pozwolić na wyższe modele PP (no bo taka Calatrava np. to skomplikowana nie jest) czyli kupując świadomie, jest niewielu. Ostatnio bywałem trochę w salonie PP, zaprzyjaźniłem się też ze sprzedawczynią i mówiła mi, że np. masa Chińczyków kupuje drogie modele na zasadzie, że to wspaniała firma (fakt), ale PP po prostu podnosi prestiż posiadacza, co w Azji ma ogromne znaczenie. Często klienci nie mają pojęcia co kupują, ale ktoś im polecił dany model albo w ich kręgach uchodzi za wielce prestiżowy, więc go biorą. Tak więc myślę że różnie bywa z tą świadomością kupujących. Piszesz o świadomości marki, co nie stoi w sprzeczności z moim postem. Mówienie o wielkim zegarmistrzostwie w przypadku najprostszego aquanauta czy calatravy lekkim nadużyciem.Choć aquanaut bardzo mi się podoba w przeciwieństwie do calatravy. Mechanizm wcale nie musi być skomplikowany, żeby wpisywał się w ideę haute horlogerie. Haute Horlogerie to również wykończenie części na ponadprzeciętnym poziomie, miniaturyzacja - choć coraz trudniejsza w realizacji ze względu na średnice kopert współczenych zegarków. Dodatkowy atut stanowią ciekawe rozwiązania konstrukcyjne. Bez trudu można wskazać mechanizmy nie zawierające wielkich komplikacji, a cechujące się atrybutami elitarnego zegarmistrzostwa. Na przykład A. Lange & Söhne L.041.2, Patek Philippe 26-330 SC, 215 PS, Breguet 574DR, Audemars Piguet 4302, 2908, Philippe Dufour (brak oznaczenia, dotyczy Simplicity No. 11), F.P. Journe 1304 itd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach