Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Guest Waldeusz

Co noszą znani ludzie?

Recommended Posts

45 minut temu, TomcioMiki napisał(-a):

Oj uwierz że kupę młodych nie zna 🤗🤗🤗

To oznacza, że nie są miłośnikami kina :)

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

7 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

To akurat nie Buster Keaton, lecz Harold Lloyd w słynnej scenie z filmu "Jeszcze wyżej" ;) A w filmie tym używa kieszonkowego Elgina.

Mea culpa  przyznaje sie 😁😁😁 a czemu mi się tak ubzdurało 🤔🤔🤔 

harold-lloyd-in-safety-last-clock-stunt-vintage-1996-poster-24-x-34-posters-prints-visual-artwork-169_535x.jpg

Edited by TomcioMiki

7 godzin temu, Edmund Exley napisał(-a):

To akurat nie Buster Keaton, lecz Harold Lloyd w słynnej scenie z filmu "Jeszcze wyżej" ;) A w filmie tym używa kieszonkowego Elgina.

Poprawiłem co by nie wprowadzać w błąd 🤗🤗🤗

Toshirō Mifune 🤗🤗🤗

IMG_1095.jpg

i Akira Kurosawa 🤗🤗🤗

EUhZ1DuWsAocMsK.jpg

4 godziny temu, TomcioMiki napisał(-a):

Mea culpa  przyznaje sie 😁😁😁 a czemu mi się tak ubzdurało 🤔🤔🤔 

:) Każdemu może się zdarzyć pomylić - po pierwsze dlatego, że to gwiazdy sprzed stu lat, po drugie - Lloyda, Keatona i Chaplina często się ze sobą zestawiało, porównywało. Każdy z nich był jednak inny - bohater Chaplina moralnie triumfował, ale nigdy nie osiągał tego, czego pragnął (wyjątkiem jest "Gorączka złota"), bohater Keatona nie uśmiechał się, a zwycięstwa zawsze miał "doprawione" poczuciem samotności i goryczy. Lloyd zaś nie był tak refleksyjny i najpełniej realizował mitologię amerykańskiego snu - szybko, bezczelnie, na sam szczyt :) Każdego z nich lubię.

Edited by Edmund Exley

5 minut temu, Edmund Exley napisał(-a):

:) Każdemu może się zdarzyć pomylić - po pierwsze dlatego, że to gwiazdy sprzed stu lat, po drugie - Lloyda, Keatona i Chaplina często się ze sobą zestawiało, porównywało. Każdy z nich był jednak inny - bohater Chaplina moralnie triumfował, ale nigdy nie osiągał tego, czego pragnął (wyjątkiem jest "Gorączka złota"), bohater Keatona nie uśmiechał się, a zwycięstwa zawsze miał "doprawione" poczuciem samotności i goryczy. Lloyd zaś nie był tak refleksyjny i najpełniej realizował mitologię amerykańskiego snu - szybko, bezczelnie, na sam szczyt :) Każdego z nich lubię.

Ja też 🤗🤗🤗 Bardzo lubiłem oglądać program Stanisława Janickiego "W starym kinie"  szkoda że teraz nie ma nic takiego 🤔🤔🤔

Edited by TomcioMiki

Dzięki programom takim jak "W starym kinie" czy "Perły z lamusa"/"Perły w południe" miałem okazję obejrzeć wiele klasycznych filmów. I wydaje mi się, że to właśnie dlatego, że takich programów dzisiaj nie ma wielu młodych ludzi nie zna klasyki kina.

3 godziny temu, alleck napisał(-a):

Dzięki programom takim jak "W starym kinie" czy "Perły z lamusa"/"Perły w południe" miałem okazję obejrzeć wiele klasycznych filmów. I wydaje mi się, że to właśnie dlatego, że takich programów dzisiaj nie ma wielu młodych ludzi nie zna klasyki kina.

5 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Ja też 🤗🤗🤗 Bardzo lubiłem oglądać program Stanisława Janickiego "W starym kinie"  szkoda że teraz nie ma nic takiego 🤔🤔🤔

W RMF Classic w sumie mojej ulubionej stacji bodajże o godzinie 16:30 w każdy piątek "leci" Odeon Stanisława Janickiego. Także można i dziś przynajmniej posłuchać o kinie. 

Młodzi nie znają klasyki kina, bo to ich zwyczajnie nie interesuje. Interesują się za to wszechobecnym gównem dostępnym m.in. na YT pt "zjadłem kebaba, piekło dwa razy"...

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Godzinę temu, Autor1984 napisał(-a):

W RMF Classic w sumie mojej ulubionej stacji bodajże o godzinie 16:30 w każdy piątek "leci" Odeon Stanisława Janickiego. Także można i dziś przynajmniej posłuchać o kinie. 

Młodzi nie znają klasyki kina, bo to ich zwyczajnie nie interesuje. Interesują się za to wszechobecnym gównem dostępnym m.in. na YT pt "zjadłem kebaba, piekło dwa razy"...

Smutne 🥺🥺🥺 ja mojego młodego zaszczepiam fajna muzyka i regularnie do kina chodzimy czasami teatr 🤗🤗🤗

Edited by TomcioMiki

15 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Rafael Leao i Mike Maignan, piłkarze AC MILAN. Jakieś wprawne oko rozpoznaje mimo "średniej" fotki..?  :)

Mam naprawdę dużą tolerancję dla ekstrawagancji modowych. Samemu zdarza mi się założyć coś nieco mniej oczywistego, ale dotyczy to ubrań casual/free time (sporadycznie) czy wręcz sportowych. Natomiast to co prezentują ci panowie (zapewne z topowych domów mody) to jest dramat - wieś tańczy i śpiewa udająca elegancję. Masakra. To mogą założyć tylko zamożni Murzyni 🙊🤦🏻‍♂️

PS. zegarków nie rozpoznaję ;)

16 godzin temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Rafael Leao i Mike Maignan, piłkarze AC MILAN. Jakieś wprawne oko rozpoznaje mimo "średniej" fotki..?  :)

407806923_122103586946137796_8105859051976853519_n.thumb.jpg.78e3ee1d3f9f6668152fad8696b41726.jpg

Ten w spódnicy plisowanej ma zapewne jakiego Rolka.

W dniu 22.12.2014 o 11:43, Cezar. napisał:

... mądrzy zrozumieją, a reszcie nie wytłumaczysz...

59 minut temu, Valygaar napisał(-a):

Mam naprawdę dużą tolerancję dla ekstrawagancji modowych. Samemu zdarza mi się założyć coś nieco mniej oczywistego, ale dotyczy to ubrań casual/free time (sporadycznie) czy wręcz sportowych. Natomiast to co prezentują ci panowie (zapewne z topowych domów mody) to jest dramat - wieś tańczy i śpiewa udająca elegancję. Masakra. To mogą założyć tylko zamożni Murzyni 🙊🤦🏻‍♂️

PS. zegarków nie rozpoznaję ;)

Jasne, przeciez biali narodowcy w zyciu by sie tak wiesniacko nie ubrali...
spacer.png

Od razu widac klase, nie? 

Czas na popcorn?

Uff.

Bo myślałem, że wątek dostanie kilka dni urlopu. ;)

22 minuty temu, SzefSzefow napisał(-a):

Wydajesz się być inteligentnym człowiekiem i mam przeczucie, że właściwie zrozumiałeś moje intencje, jak również że rozumiesz różnice między szeroko rozumianym ubiorem folklorystycznym a klasyczną męską elegancją ;)

Więc jeśli masz ochotę na ping-ponga, to nie ze mną ☮️

58 minut temu, SzefSzefow napisał(-a):

Ci panowie, że się tak wyrażę, mają na sobie niejako strój (uniform) roboczy - no taka praca, tudzież hobby 😂. Natomiast Leao i Maignan swoje outfity założyli prywatnie, raczej niezmuszani okolicznościami czy też charakterem eventu, jak mniemam 😂.

19 minut temu, Lincoln Six Echo napisał(-a):

Moim zdaniem, to zegarek naręczny!  :D  ;)

To wiem,  jakiś tam ma 😁😁😁

Złoty a skromny 😁😁😁

Screenshot_2023-12-06-13-59-39-93_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg

3 godziny temu, SzefSzefow napisał(-a):

spacer.png

Paweł możesz wyjaśnić Twoją definicję narodowca? Bo wydaje mi się, że bardzo mylisz pojęcia 😕

MJ.jpg

Edited by Autor1984