eye_lip 25784 #13851 Napisano 2 Stycznia 2024 12 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Philippe Dufour? Daniela Dufour, odpowiedzialna m.in za taki mechanizm: 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13852 Napisano 2 Stycznia 2024 1 minutę temu, eye_lip napisał(-a): Daniela Dufour, odpowiedzialna m.in za taki mechanizm: Czarnoskóra? W którym miejscu? Przecież to mulatka jest. BTW. Synowie kierowców F1, przeważnie zostają kierowcami F1... 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #13853 Napisano 2 Stycznia 2024 4 minuty temu, Autor1984 napisał(-a): BTW. Synowie kierowców F1, przeważnie zostają kierowcami F1... A synowie zegarmistrzów zegarmistrzami, chyba że biały Szwajcar jest tak genialny, że każdy wymyśla całe rzemiosło od zera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 25784 #13854 Napisano 2 Stycznia 2024 12 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Czarnoskóra? W którym miejscu? Przecież to mulatka jest. BTW. Synowie kierowców F1, przeważnie zostają kierowcami F1... Ach te Wasze lewackie systematyzowania, to zwykła Murzynka jest.. 2 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13855 Napisano 2 Stycznia 2024 1 minutę temu, eye_lip napisał(-a): Ach te Wasze lewackie systematyzowania, to zwykła Murzynka jest.. No nie jest, dziecko z mieszanego związku nie może być Murzynem/Murzynką. 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13856 Napisano 2 Stycznia 2024 (edytowane) 37 minut temu, eye_lip napisał(-a): Daniela Dufour, odpowiedzialna m.in za taki mechanizm: A jej tata taki 😁😁😁 37 minut temu, eye_lip napisał(-a): Daniela Dufour, odpowiedzialna m.in za taki mechanizm: A ten jest sygnowany imieniem ojca nie jej 🤔🤔🤔 Edytowane 2 Stycznia 2024 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Czujnik 589 #13857 Napisano 2 Stycznia 2024 24 minuty temu, TomcioMiki napisał(-a): A ten jest sygnowany imieniem ojca nie jej tapatalked 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13858 Napisano 2 Stycznia 2024 (edytowane) 16 minut temu, Czujnik napisał(-a): tapatalked Niby tak , coś tak skromnie 🤔🤔🤔 czemu nie na miejscu taty, wstydzi się 😁😁😁 Edytowane 2 Stycznia 2024 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bohacz 2931 #13859 Napisano 2 Stycznia 2024 W dniu 30.12.2023 o 09:39, Jan napisał(-a): Nazwisko Dufour coś Ci mówi? Co Ci sie pomieszalo w cytowaniach, nie ja to napisalem i pewnie Twoja odpowiedz nie do mnie jest skierowana 1 www.instagram.com/pawelbohacz/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13860 Napisano 2 Stycznia 2024 11 minut temu, SzefSzefow napisał(-a): Co Ci sie pomieszalo w cytowaniach, nie ja to napisalem i pewnie Twoja odpowiedz nie do mnie jest skierowana Janek już poprawił i napisał, że skierował to do mnie 14 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Niby tak , coś tak skromnie 🤔🤔🤔 czemu nie na miejscu taty wstydzi się 😁😁😁 Bo manufaktura należy do Ojca. Więc póki co, znana jest z tego, ze jej Ojciec jest znany. Jak Sz.P. Daniela, czego jej życzę z całego serca, bo to wartość dodana w świecie, który wielu z nas ujął; utworzy własną markę, pod własnym imieniem, to jej imię będzie zdobić nie tylko mechanizm, ale przede wszystkim tarczę zegarka. Polecam artykuł: https://www.hodinkee.com/articles/watch-spotting-daniela-dufour-simplicity 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13861 Napisano 2 Stycznia 2024 18 minut temu, Autor1984 napisał(-a): Janek już poprawił i napisał, że skierował to do mnie Bo manufaktura należy do Ojca. Więc póki co, znana jest z tego, ze jej Ojciec jest znany. Jak Sz.P. Daniela, czego jej życzę z całego serca, bo to wartość dodana w świecie, który wielu z nas ujął; utworzy własną markę, pod własnym imieniem, to jej imię będzie zdobić nie tylko mechanizm, ale przede wszystkim tarczę zegarka. Polecam artykuł: https://www.hodinkee.com/articles/watch-spotting-daniela-dufour-simplicity O too too to , na razie jedzie na nazwisku Taty 😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13862 Napisano 2 Stycznia 2024 Teraz, TomcioMiki napisał(-a): O too too to , na razie jedzie na nazwisku Taty 😁😁😁 Nie ma w tym nic złego, z artykułu, który zamieściłem wynika, że Ojciec ją dobrze "kształtuje". Skoro stwierdziła w wieku 12 lat, że chce zostać zegarmistrzem, Ojciec uznał, że winna przejść pełen proces nauki. Być może będzie przyszłym twórcą nowego patentu. I wówczas będzie pracować na własne imię, albo po przejęciu zakładu naniesie zmiany w księdze znaku. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13863 Napisano 2 Stycznia 2024 Teraz, Autor1984 napisał(-a): Nie ma w tym nic złego, z artykułu, który zamieściłem wynika, że Ojciec ją dobrze "kształtuje". Skoro stwierdziła w wieku 12 lat, że chce zostać zegarmistrzem, Ojciec uznał, że winna przejść pełen proces nauki. Być może będzie przyszłym twórcą nowego patentu. I wówczas będzie pracować na własne imię, albo po przejęciu zakładu naniesie zmiany w księdze znaku. Ale nazwisko zawsze będzie trochę ciążyło. A i ojciec na początku nie był zachwycony jej decyzją. 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13864 Napisano 2 Stycznia 2024 6 minut temu, TomcioMiki napisał(-a): Ale nazwisko zawsze będzie trochę ciążyło. A i ojciec na początku nie był zachwycony jej decyzją. 🤗🤗🤗 Ciążyć może jedynie tym, którzy nie są w stanie jego unieść. 1 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 17580 #13865 Napisano 2 Stycznia 2024 3 godziny temu, Autor1984 napisał(-a): 3 godziny temu, eye_lip napisał(-a): No nie jest, dziecko z mieszanego związku nie może być Murzynem/Murzynką Naprawdę nie chcę w to brnąć ale chyba trzeba. Daniela nie jest biologiczna córką swojego Ojca. Resztę pokazał Filip. 0 @horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13866 Napisano 2 Stycznia 2024 (edytowane) 2 godziny temu, Jan napisał(-a): Naprawdę nie chcę w to brnąć ale chyba trzeba. Daniela nie jest biologiczna córką swojego Ojca. Resztę pokazał Filip. Do prawdy? Nie miałem o tym zielonego pojęcia, że nie jest biologiczną Córką Pana Dufour'a. Nawet jeśli to prawda, to jednak nieistotne, temat dotyczył zarówno wpływów kulturowych jak i rasowych. Pani Daniela wychowuje się w rodzinie o bogatej historii zegarmistrzowskiej, więc siłą rzeczy to na nią oddziałuje. Temat zszedł trochę z kursu o poczuciu estetyki i smaku, a ja nadal będę twierdził, że Murzyni będą bardziej ekstrawaganccy w ubiorze, aniżeli Azjaci lub rdzenni Europejczycy. EDIT: Są gdzieś wzmianki o tym? Edytowane 2 Stycznia 2024 przez Autor1984 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13867 Napisano 2 Stycznia 2024 Panowie dajcie żyć, murzyn, mulat,czerwony, żółty, czy nie macie innych zmartwień 🤔🤔🤔 I żeby w temacie było, chyba każdy zna 🤗🤗🤗 A jak dla mnie nie każdy kto się nazywa Clint Eastwood będzie drugim Clintem Eastwoodem to tak nie działa 🤗🤗🤗 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13868 Napisano 2 Stycznia 2024 John Cena 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anansi 3702 #13869 Napisano 2 Stycznia 2024 1 Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13870 Napisano 3 Stycznia 2024 0 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78228 #13871 Napisano 3 Stycznia 2024 Być może nie wszyscy forumowicze znają tę postać, więc spieszę z jej (czyli jego) przedstawieniem. To tytułowy bohater znanego dzieła Oscara Wilde'a: "Portret Doriana Graya". ' 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nicon 3845 #13872 Napisano 3 Stycznia 2024 Nie wiem kto to, ale młodo wygląda. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Autor1984 12763 #13873 Napisano 4 Stycznia 2024 2 "Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 78228 #13874 Napisano 4 Stycznia 2024 Jason Momoa, aktor, model, scenarzysta, fan metalu, itd. 3 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 69548 #13875 Napisano 4 Stycznia 2024 Kieran Culkin 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach