Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Admof

Klub Miłośników Zegarków Casio Edifice

Recommended Posts

1 godzinę temu, shizofremia napisał(-a):

Dla odmiany i na chwilę przerwy od gshockow eqb 600 ( :

P_20250709_160717_1.jpg

Fajny, podoba się 🤗🤗🤗

8 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a):

Fajny, podoba się 🤗🤗🤗

No fajny, prosty bez zbędnych bajerów. Ma to co potrzebuje od zegara, data, dzień tygodnia, luna i synchronizacja przez bluetooth, bo w sumie i tak telefon zawsze się ma przy sobie to synchronizacja przez radio nie jest potrzebna. Dosyć ciężki i duży, dla mnie bomba ( :

20250722_225612.jpg

Data do poprawy :D

Edited by piku

Witam serdecznie,

Większość mojej kolekcji to zegarki radzieckie i polskie, parę casio w swoim życiu miałem, starego triple sensora itp staruszki. Jeden jest dla mnie dość ważny: kupiony za pierwszą wypłatę jakieś 18 lat temu casio edifice EF-315D-1AVEF, który po dwóch latach oddałem ojcu, a ten używa go do dziś. Zegarek wizualnie jest w stanie agonalnym, ale dalej hula🤯 i trzyma wodoszczelność.

Zbliża się 70- tka mojego ojca i tak pomyślałem że może kupię mu taki sam ale w stanie idealnym. Czy jakimś cudem zalega u kogoś taki model w stanie NOS lub leżaka szufladowego, może nawet z pudełkiem?

Szanse małe bo i model nie należał chyba do najbardziej popularnych, ale może...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Similar Content

• By albiNOS 01
      Kolega ma problem ze stoperem, jego wskazówki nie wracają do zerowego położenia. Jak na zdjęciu. Czu ktoś orientuje sie czym jest to spowodowane? Pozdrawiam.

Zegarek ma około 2 lata.

• By MattSon
      Witam serdecznie.

Borykam się z problemem wyboru zegarka już od pół roku i nadal nie wiem co wybrać. Szukam zegarka bezobsługowego na każdą okazję, koniecznie na bransolecie. Jak do tej pory wybrałem trzy modele:

https://fabrykazegarkow.pl/zegarek-casio-edifice-eqb-600d-1a2er

https://fabrykazegarkow.pl/zegarek-casio-edifice-eqw-a1200db-1aer

https://fabrykazegarkow.pl/zegarek-casio-edifice-eqw-a1110dc-1aer akurat tutaj wole srebrny, najlepiej z kolekcji redbull

najbardziej odpowiada mi pierwszy ze względu na minimalizm tarczy, jednak obawiam się o łączność z moim telefonem 

Druga propozycja wydaje mi się piękna i spełnia wszystkie moje wymagania, jednak obawiam się czy aby będzie pasował do garnituru, który sporadycznie ale mimo wszystko zakładam

Trzeci to taki kompromis ale jakoś nie porywa mnie do siebie.. 

Liczę na Waszą pomoc i ewentualnie inne ciekawe propzycje
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.