Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Edmund Exley

Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Można im pokazać gest Maradony.

post-85454-0-09176400-1530120077_thumb.jpg

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyśmiewanie Niemców uchroni stołek Bońka. Mam nadzieję, że Nawałki nic nie uratuje. Proponuję Loewa na nowego selekcjonera Polski. Nie ma w tym grama ironii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można im pokazać gest Maradony.

Dwa zegarki, dwa fuc*i

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Ale, że Niemcy odpadli to mi poprawia humor

Świetnie, śmiech to zdrowie. :) Jednak co z tego, że Niemcy odpadli skoro nasi grają piach? Prawdopodobnie jutro Japonia nas rozjedzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość supaplex

Świetnie, śmiech to zdrowie. :) Jednak co z tego, że Niemcy odpadli skoro nasi grają piach? Prawdopodobnie jutro Japonia nas rozjedzie. 

spodziewasz się czegoś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spodziewasz się czegoś innego?

"Japonia, to kraj, zasadniczo przekwitłej wiśni". Koniec cytatu. Z jakiego filmu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladalem ten mecz w ogrodku, w ktorym racji miejsca zamieszkania, byla spora liczba Niemcow. Tak jak sie Polacy siedzacy w tym ogrodku cieszyli z goli Szwedow i Koreanczykow, to oni chyba dawno takiej euforii nie widzieli. I na koniec gromkie "Deutschland Deutscjland aufwiedresehen" x 3. Troche bylo mi ich zal i nieco wstyd, ze tak sie cieszono z ich niepowodzenia ale juz mi przeszlo :)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Dlaczego wstyd ?

Jak my odpadliśmy to prasa niemiecka używała sobie

po naszej reprezentacji i po Robercie Lewandowskim.

Tak więc ...

z drugiej strony to tylko futbol.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duzo jezdze przez ostatnie 13 lat po europejskich krajach, wysmiewanie z porazek innych nie jest czesto spotykane w Europie. Ogladalem ostatnie 2 mundiale i 2 Euro w 7 roznych krajach. Do tego siatkowka i reczna, przewaznie w jakims ogrodku piwnym u lokalsów jak zszedlem z burty. No troche bylo mi glupio jednak dzis jak patrzylem na Niemcow siedzac stolik obok 4 osobowej rodziny DE. Indywidualna sprawa, wiem ze to tylko pilka.

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogladalem ten mecz w ogrodku, w ktorym racji miejsca zamieszkania, byla spora liczba Niemcow. Tak jak sie Polacy siedzacy w tym ogrodku cieszyli z goli Szwedow i Koreanczykow, to oni chyba dawno takiej euforii nie widzieli. I na koniec gromkie "Deutschland Deutscjland aufwiedresehen" x 3. Troche bylo mi ich zal i nieco wstyd, ze tak sie cieszono z ich niepowodzenia ale juz mi przeszlo :)

I co, Polacy z ogródka poczuli się lepiej? A przecież to Korea wygrała z Niemcami, nie Polska. Ale co tam, grunt to odreagować frustrację. W końcu trzeba się cieszyć, gdy sąsiad ma gorzej .... To dobrze, ze choć przez chwilę było ci żal i wstyd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

„Z czego się śmiejecie? Z samych siebie się śmiejecie”. Reprezentacja Polski jest jedną z najgorszych na mistrzostwach świata, gorzej wypada tylko Panama. To jest dopiero beka.

Dokładnie to samo zamierzałem napisać. Gdyby Polska zagrała z obecną reprezentacją Niemiec, przegrałaby 0:3. Panama była gorsza, ale to państwo o nieporównywalnie mniejszym potencjale. Oczekiwania ich były także zdecydowanie mniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz , trochę to dziwne ze nikt nie wyśmiewa porażek innych drużyn , tylko Niemców. Coś w tym chyba jest.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polscy zawsze się cieszą z porażki Niemców, i nie ma się czemu dziwić, Polska i Niemcy zawsze "mieli na pieńku", już od czasów prasłowiańskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko piłka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leczenie kompleksów wyśmiewaniem, to marna recepta na uzdrowienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro nie będzie łatwo z Japonią. Na pewno upał, na pewno wilgotno i ostro tną komary ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lincoln Six Echo

No i Kolega mnie znów rozbawił

Leczenie kompleksów wyśmiewaniem, to marna recepta na uzdrowienie.

No nie bądź taki poważny, to tylko zabawa, to tylko sport, emocje już były, teraz luz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Germanistan w tym pilkarze Bayernu śmiali sie z polskiej kadry m.in. Lewego, króla strzelcow Bundesligii itd. Potwierdzilo sie, ze pycha kroczy przed upadkiem :lol: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko piłka.

Piłka nożna jest najważniejszą wśród rzeczy nieważnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Jutro nie będzie łatwo z Japonią. Na pewno upał, na pewno wilgotno i ostro tną komary ...

Naszym upał nie straszny. W końcu od czego jest piwo. Niestety jak na złość Japonia walczy o wyjście z pierwszego miejsca w grupie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polscy zawsze się cieszą z porażki Niemców, i nie ma się czemu dziwić, Polska i Niemcy zawsze "mieli na pieńku", już od czasów prasłowiańskich.

A w czyim imieniu to uogólnienie? Może jeszcze uważasz że spełniasz tym samym patriotyczny obowiązek?

Czym innym jest radość z niespodzianki jaką jest sukces Dawida w pojedynku z Goliatem a czym innym otwarte przyznawanie do niechęci do jakiejś nacji...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piłka nożna jest najważniejszą wśród rzeczy nieważnych.

Polska, jest najważniejsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najważniejsztmy jest Kątinio, kimkolwiek jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w czyim imieniu to uogólnienie? Może jeszcze uważasz że spełniasz tym samym patriotyczny obowiązek?

Czym innym jest radość z niespodzianki jaką jest sukces Dawida w pojedynku z Goliatem a czym innym otwarte przyznawanie do niechęci do jakiejś nacji...

Eee..., tu więcej emocji niż na meczu Brazylia-Serbia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popatrzmy, jak dzielni Serbowie poczynają sobie z Brazylią. Kraje z byłej Jugosławii są waleczne i mają talent do piłki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Edmund Exley
      Koledzy, warto może kontynuować naszą tradycję i wielkim turniejom poświęcić osobny temat. Euro będzie oczywiście dominować, ale jeśli ktoś będzie też zainteresowany Copa America, to również może podzielić się refleksjami. Ja np. liczę na tym turnieju na triumf Urugwaju.

Przydatne linki:
      https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2024
      https://sport.tvp.pl/transmisje/pilka-nozna
      https://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_América_2024

Wielu z nas zastanawia się na pewno nad tym, jak na Euro wypadnie Polska i kto jest głównym faworytem do zdobycia mistrzostwa.
    • Przez Edmund Exley
      Ja wiem, że to niesłuszne
      Stanisław Barańczak

Panowie - wszyscy wiemy, jak jest. Ale może uda nam się zachować tradycję i w ten sposób wyrazić naszą autoteliczną futbolową pasję.

Składy:
      https://www.fifa.com/fifaplus/en/tournaments/mens/worldcup/qatar2022/teams

Transmisje:
      https://sport.tvp.pl/64461650/gdzie-ogladac-ms-2022-plan-transmisji-mundialu-w-tv-online-aplikacji-i-hbbtv-w-tvp

Mój typ na Mistrza: Brazylia
      Kibicuję, żeby Mistrzem został/została: Urugwaj
      Polska: faza grupowa
      Król strzelców: Neymar
    • Przez Edmund Exley
      Zaczęło się.
    • Przez Edmund Exley
      Rok temu komentowaliśmy tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/121325-copa-america-2015/?hl=%2Bcopa+%2Bamerica

Teraz edycja z okazji 100. rocznicy pierwszego turnieju. Prawdopodobnie będzie w cieniu Euro i obawiam się, że nie będzie stała na najwyższym poziomie. No ale Copa to Copa, na swój temat zasługuje. Właśnie zaczyna Urugwaj, czyli jakby dopiero się impreza zaczynała 

Znaczek:

Składy:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_Centenario_squads

Plan transmisji:
      https://sport.tvp.pl/25633658/rozpoczyna-sie-copa-america-centenario-transmisje-w-tvp

Wyniki i składy z turnieju w 1916 można przypomnieć sobie tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_1916
    • Przez Edmund Exley
      Drodzy Koledzy,

temat niszowy, ale potrzebny - Copa America to wspaniały turniej, warto poświęcić mu odrębne miejsce.

Początek już 11 czerwca - na inaugurację Chile-Ekwador (u nas będzie to już 12 czerwca). Finał 4 lipca.

Logo i maskotka:

Skład grup:
      Grupa A: Chile, Boliwia, Ekwador, Meksyk
      Grupa B: Argentyna, Jamajka, Paragwaj, Urugwaj
      Grupa C: Brazylia, Kolumbia, Peru, Wenezuela

Składy drużyn są tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_2015_%28sk%C5%82ady%29
      Plan transmisji: http://sport.tvp.pl/20393572/copa-america-2015-sprawdz-plan-transmisji

Zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami, prognozami, sympatiami. Nie ma Niemców, kibicować można wszystkim. W miarę możliwości będę wrzucał jakieś migawki z historii, fragmenty meczów i archiwalne zdjęcia.

Dodam, że mam nadzieję, iż tytuł obroni Urugwaj, choć trzeba powiedzieć, że największym minusem zbliżającego się turnieju będzie brak Luisa Suareza. To efekt kary (moim zdaniem niewspółmiernie wysokiej do czynu) za incydent na Mundialu w Brazylii. O Urugwaju postaram się napisać parę słów w najbliższych dniach.

Życzę ciekawej dyskusji i dobrej piłki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.