Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Edmund Exley

Mistrzostwa Świata - Rosja 2018

Rekomendowane odpowiedzi

Mecz był ostry, może czasem za bardzo, ale waleczność Kolumbii zrobiła na mnie dobre wrażenie. Szkoda mi, że przegrali te karne. Sędzia kilka razy mógł podjąć lepsze decyzje. Myślę, że Anglia znajdzie się w finale.

Jedna część drabinki wydaje się być dużo mocniejsza od drugiej. Chciałbym półfinał Urugwaj-Brazylia, drugi jest mi obojętny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nierówne drabinki to przez Niemcy, Argentynę i... Belgię ;). No i odpadającą z Rosją Hiszpanię. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie 60 minut meczu całkiem ciekawe. Sędziowanie jak w "piłkarskim pokerze". Zdecydowanie najlepszym zawodnikiem w drużynie Anglii był sędzia, który wyraźnie gwizdał w jedną stronę, kartkami studził chęć do walki w Kolumbii i był bardzo poblazliwy dla poczynań Anglików. Jak mówi starte polskie przysłowie "Nie ważne kto gra, ważne kto sędziuje" mimo to Kolumbia doszła aż do karnych, za co szacunek - za walkę, chęci...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co Wy gadacie, Listkiewicz powiedział, że "świetny arbiter i doskonałe sędziowanie" :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Listkiewicz sędziował na linii m.in. mecze RFN-Argentyna w 1990 i Niemcy-Belgia w 1994, więc wie, co to "doskonałe sędziowanie"  ;)

@mw75, oczywiście - po prostu turniej się tak ułożył i nie ma w tym nic złego. 

Gdybym był Bogiem ("a czasem jestem - zależy, co jaram" - jak to mówi Cliff Gorman w wiadomo jakim filmie), to turniej wyglądałby dalej tak:

- Urugwaj - Francja 1

- Brazylia - Belgia 1

- Chorwacja - Rosja 1

- Szwecja - Anglia 2 [kibicować będę Szwecji, ale Anglia jako pokonany finalista brzmi lepiej]

półfinały

- Urugwaj - Brazylia 1

- Chorwacja - Anglia 2

o 3. miejsce

- Brazylia - Chorwacja 1

finał

- Urugwaj - Anglia 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolumbijczycy będą teraz obwiniać sędziego, który spisał się dobrze. Niech się cieszą, że skończyli ten mecz w jedenastu. Barrios mógł dostać czerwoną kartkę, Cuadrado żółtą otrzymał dopiero w 118'. Najlepszym podsumowaniem tego spotkania jest sytuacja po przyznaniu karnego. Dwóch się kłóci i odwraca uwagę a trzeci ryje korkiem w miejscu, z którego wykonuje się jedenastki. Dawno żadna drużyna mnie tak nie zirytowała, jak wczorajszy antyfutbol Kolumbii.

Jest szansa na europejskie półfinały. Jest VAR, Brazylię zdecydowanie można ograć.

36538052_1482986498483220_21175572307095

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

o 3. miejsce

- Brazylia - Chorwacja 1

finał

- Urugwaj - Anglia 1

Ja obstawiam dokładnie odwrotnie. Finał Brazylia vs Chorwacja lub Brazylia vs Anglia przy czym mam duże wątpliwości czy Urugwaj pokona Francję. Moim zdaniem nie da rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne źródło, tym razem już z gatunku tych dobrze poinformowanych, @Law5_TheRef, podaje info o tym, że czterech sędziów zostanie wydalonych z imprezy przed ćwierćfinałami: Irmatov, Brych, Turpin i Marciniak...

Zobaczymy... 

PS

No i niepokojące wieści z obozu Urugwaju dotyczące kontuzji Cavaniego. To byłaby wielka strata dla widowiska, gdyby nie zagrał. 

Marcin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Urugwaj- Francja - jeśli zagra Cavani, obstawiam, że Urusi zatrzymają Francuzów. Jeśli nie zagra,  to marne szanse.

Brazylia- Belgia- brazylijczycy znów 1:0 lub 0:0 i w dogrywce strzelą.

Chorwacja- Rosja, chorwaci dużo więcej atutów, zakończą przygodę gospodarzy :)

Szwecja- Anglia- tu ciężki mecz do typowania, wszystko się może zdarzyć, bardziej skłaniam się w stronę Anglików.

Półfinały:

Brazylia- Urugwaj- tu obstawiam koniec szczęścia brazylijczyków

Chorwacja- Anglia- chorwaci win.

finał:

Urugwaj- Chorwacja- kto wygra, nie wiadomo.

Ot takie moje przemyślenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejne źródło, tym razem już z gatunku tych dobrze poinformowanych, @Law5_TheRef, podaje info o tym, że czterech sędziów zostanie wydalonych z imprezy przed ćwierćfinałami: Irmatov, Brych, Turpin i Marciniak...

Zobaczymy... 

PS

No i niepokojące wieści z obozu Urugwaju dotyczące kontuzji Cavaniego. To byłaby wielka strata dla widowiska, gdyby nie zagrał. 

No to juz potwierdzone info, ze wracaja, a przed MS takie sny byly, ze Marciniak bedzie sedzowal final...

Pozdrawiam,

Janek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko czemu kibicowalem odpadło (i nie była to Polska;p), dlatego (nie)będę kibicował Urugwajowi i Chorwacji, żeby i ich szlag nie trafił;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ritter

wszystko czemu kibicowalem odpadło (i nie była to Polska;p), dlatego (nie)będę kibicował Urugwajowi i Chorwacji, żeby i ich szlag nie trafił;p

Nie jesteś sam ;) , polscy komentatorzy jak rozpływają się nad grą "gwiazdy" albo drużyny to zwykle ta wylatuje z wyścigu po puchar. Akurat Chorwatów i Urugwaju nie chwalili :D więc jest jako taka szansa.

U mnie jest w drugą stronę. Reprezentacji Nawałki nie liczę bo to delikatne sugerowałem już przed mistrzostwami, że wylecą po paraboli, dlatego zero rozczarowania. Nie grają już Portugalia, Argentyna i Niemcy a polski sędzia, pomagier Niemców  "zas.ny drukarz" wyleciał jako bonus.

Jak wyleci Brazylia z Neymarem to już będę całkiem kontent. Reszta może sobie podzielić miejsca jak chce. Wszak pod jednym warunkiem, meczyki muszą być pierwsza klasa, bo znowu do kogoś nabiorę niechęci... :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby tylko Rosji za dobrze nie „poszło” bo nie będzie naszego prezesa stać na Stasia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

FIFA ukarała amerykańską federację za pracę ich sędziego (mecz Kolumbia - Anglia). Sam gościu będzie się tłumaczył przed komisją... ciekawe czy Listkiewicz dalej będzie piał z zachwytu, jak to świetnie jankes chłopakom posędziował  :D  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Bez Cavaniego. Będzie ciężko, ale Vamos Uruguay!

Też trzymam kciuki za Urugwaj, wiadomo El Pistolero i Barca. Chociaż w reprezentacji Francji grają Dembele i Umtiti, a im również życzę dobrze. Niech więc wygra drużyna lepsza. Oceniając temat na chłodzono Francja powinna pokonać Urugwaj. Jeszcze info - jak kogoś irytują komentarze na TVP, to mecz pokazuje też Canal+ 4K UHD.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez Cavaniego to szanse maks 10%. Szkoda, gość musi to strasznie przeżywać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ciężko, trzymam kciuki ale chyba jednak Francja zagra w 1/2

Bez Cavaniego to szanse maks 10%. Szkoda, gość musi to strasznie przeżywać.

Jakiego wzoru użyles ? 10% ?? :lol:

Only Fools Do Not Fear The Sea

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tajemnica... z odrobiną zdrowego rozsądku :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez Edmund Exley
      Koledzy, warto może kontynuować naszą tradycję i wielkim turniejom poświęcić osobny temat. Euro będzie oczywiście dominować, ale jeśli ktoś będzie też zainteresowany Copa America, to również może podzielić się refleksjami. Ja np. liczę na tym turnieju na triumf Urugwaju.

Przydatne linki:
      https://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_Euro_2024
      https://sport.tvp.pl/transmisje/pilka-nozna
      https://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_América_2024

Wielu z nas zastanawia się na pewno nad tym, jak na Euro wypadnie Polska i kto jest głównym faworytem do zdobycia mistrzostwa.
    • Przez Edmund Exley
      Ja wiem, że to niesłuszne
      Stanisław Barańczak

Panowie - wszyscy wiemy, jak jest. Ale może uda nam się zachować tradycję i w ten sposób wyrazić naszą autoteliczną futbolową pasję.

Składy:
      https://www.fifa.com/fifaplus/en/tournaments/mens/worldcup/qatar2022/teams

Transmisje:
      https://sport.tvp.pl/64461650/gdzie-ogladac-ms-2022-plan-transmisji-mundialu-w-tv-online-aplikacji-i-hbbtv-w-tvp

Mój typ na Mistrza: Brazylia
      Kibicuję, żeby Mistrzem został/została: Urugwaj
      Polska: faza grupowa
      Król strzelców: Neymar
    • Przez Edmund Exley
      Zaczęło się.
    • Przez Edmund Exley
      Rok temu komentowaliśmy tutaj: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/121325-copa-america-2015/?hl=%2Bcopa+%2Bamerica

Teraz edycja z okazji 100. rocznicy pierwszego turnieju. Prawdopodobnie będzie w cieniu Euro i obawiam się, że nie będzie stała na najwyższym poziomie. No ale Copa to Copa, na swój temat zasługuje. Właśnie zaczyna Urugwaj, czyli jakby dopiero się impreza zaczynała 

Znaczek:

Składy:
      https://en.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_Centenario_squads

Plan transmisji:
      https://sport.tvp.pl/25633658/rozpoczyna-sie-copa-america-centenario-transmisje-w-tvp

Wyniki i składy z turnieju w 1916 można przypomnieć sobie tutaj: https://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_1916
    • Przez Edmund Exley
      Drodzy Koledzy,

temat niszowy, ale potrzebny - Copa America to wspaniały turniej, warto poświęcić mu odrębne miejsce.

Początek już 11 czerwca - na inaugurację Chile-Ekwador (u nas będzie to już 12 czerwca). Finał 4 lipca.

Logo i maskotka:

Skład grup:
      Grupa A: Chile, Boliwia, Ekwador, Meksyk
      Grupa B: Argentyna, Jamajka, Paragwaj, Urugwaj
      Grupa C: Brazylia, Kolumbia, Peru, Wenezuela

Składy drużyn są tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Copa_Am%C3%A9rica_2015_%28sk%C5%82ady%29
      Plan transmisji: http://sport.tvp.pl/20393572/copa-america-2015-sprawdz-plan-transmisji

Zapraszam do dzielenia się spostrzeżeniami, prognozami, sympatiami. Nie ma Niemców, kibicować można wszystkim. W miarę możliwości będę wrzucał jakieś migawki z historii, fragmenty meczów i archiwalne zdjęcia.

Dodam, że mam nadzieję, iż tytuł obroni Urugwaj, choć trzeba powiedzieć, że największym minusem zbliżającego się turnieju będzie brak Luisa Suareza. To efekt kary (moim zdaniem niewspółmiernie wysokiej do czynu) za incydent na Mundialu w Brazylii. O Urugwaju postaram się napisać parę słów w najbliższych dniach.

Życzę ciekawej dyskusji i dobrej piłki

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.