Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, proszę o pomoc bo się nie znam. Który z zegarkow warto nabyć. Nadragstek 18.5cm i nie lubię ciężkich zegarkow. Chciałbym nosić na nato lub gumowyclm pasku. Wersja letnia i jakis czarny. 

https://a.aliexpress.com/_EzCI7jD

https://a.aliexpress.com/_Ex0aifd

https://a.aliexpress.com/_Ewm3XCF

Zegarek będzie noszomy zamiennie z innym przez to lepiej isc w automat czy kwarc? 

Pozdr i dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
1 minutę temu, krzysiek34011 napisał(-a):

Cześć, proszę o pomoc bo się nie znam. Który z zegarkow warto nabyć. Nadragstek 18.5cm i nie lubię ciężkich zegarkow. Chciałbym nosić na nato lub gumowyclm pasku. Wersja letnia i jakis czarny. 

https://a.aliexpress.com/_EzCI7jD

https://a.aliexpress.com/_Ex0aifd

https://a.aliexpress.com/_Ewm3XCF

Zegarek będzie noszomy zamiennie z innym przez to lepiej isc w automat czy kwarc? 

Pozdr i dzięki za pomoc

To zerknij na Militado field kwarc poniżej 200 zł tera dostępny i Cadisen homar 62mas za 250 zl i masz fajny zestawik kwarcowy-automatyczny za niecałe pińcet?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
46 minut temu, Sierżant Julian napisał(-a):

Każdy inny. Wybór zależy od tego, czy chcesz pilota, divera czy chronograf.

Drivera lub pilota. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, nowicjusz01 napisał(-a):

Red Dragon.

obraz_2024-07-03_204323013.png

Gratulacje, fajny model. Bezel jest ruchomy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
28 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Gratulacje, fajny model. Bezel jest ruchomy?

Nie, nieruchoma ozdoba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, nowicjusz01 napisał(-a):

Nie, nieruchoma ozdoba.

To bardzo dobrze, bo obracanie nim byłoby pozbawione sensu. Fajny klimat, choć jeden czas do wyboru mniej w GMT. Była jakaś promocja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
42 minuty temu, Paulus57 napisał(-a):

To bardzo dobrze, bo obracanie nim byłoby pozbawione sensu. Fajny klimat, choć jeden czas do wyboru mniej w GMT. Była jakaś promocja?

Rynek wtórny, kupiony w PL.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 minuty temu, nowicjusz01 napisał(-a):

Rynek wtórny, kupiony w PL.

Mam nadzieję, że cena była dobra. Z Chin raczej niżej 300 USD nie dało rady. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mam nadzieję, że cena była dobra. Z Chin raczej niżej 300 USD nie dało rady. 

1300 zł z dodatkowym, robionym na zamówienie paskiem w kolorze czerwonym o fakturze jaszczurki.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, nowicjusz01 napisał(-a):

1300 zł z dodatkowym, robionym na zamówienie paskiem w kolorze czerwonym o fakturze jaszczurki.  

Czyli nie była to jakaś super okazja, ale i nie przepłaciłeś. Jeszcze raz gratuluję, miałem pokusę, żeby tez go kupić (z Aliexpress), ale wcześniej nabyłem limitkę Awokado GMT i trochę by to było za blisko (pomimo różnic). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już tu mówione było SM to inna liga chińczyka. 

Swieżyzna jeszcze w folii 😨

17205473900785602469907748707783.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fajny. I jeszcze datownik w kolorze 👌

Jakaś dobra zniżka była?

Edytowane przez koorchuck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy dodawajcie chińskie działy do obserwowanych. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, koorchuck napisał(-a):

Fajny. I jeszcze datownik w kolorze 👌

Jakaś dobra zniżka była?

Jakiś czas temu była akcja z kodami bodajże. Wyszedł 138 usd (z 220).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, niuti napisał(-a):

Jakiś czas temu była akcja z kodami bodajże. Wyszedł 138 usd (z 220).

To bardzo dobra cena za niego. Być może kupiłbym i coś tej letniej serii, ale mam podobnie wyglądającą limitkę Awokado GMT, więc inne modele mają pierwszeństwo. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak cena dobra. Zwłaszcza, że chyba im sprzedaż ruszyła i teraz wyjsciowa biega po 280 bodajże :D. 

BTW. awokado, coś teraz też wypuscili takowego i też zanabył.....ogólnie, chyba to nie był dobry pomysł wchodzenia po nastu latach na forum :D do działu chińskie.....kolekcja się rozrosła sporo 🤣😬

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
47 minut temu, niuti napisał(-a):

Tak cena dobra. Zwłaszcza, że chyba im sprzedaż ruszyła i teraz wyjsciowa biega po 280 bodajże :D. 

BTW. awokado, coś teraz też wypuscili takowego i też zanabył.....ogólnie, chyba to nie był dobry pomysł wchodzenia po nastu latach na forum :D do działu chińskie.....kolekcja się rozrosła sporo 🤣😬

Tylko aktualnie produkowany w tej wersji kolorystycznej (jak awokado), to trój-wskazówkowiec a nie GMT. Mechanizm NH35 zamiast NH34, no i dekiel pewnie bez owocu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Tylko aktualnie produkowany w tej wersji kolorystycznej (jak awokado), to trój-wskazówkowiec a nie GMT. Mechanizm NH35 zamiast NH34, no i dekiel pewnie bez owocu. 

Tak, to zwykły nurek, tyle ze w kolorze awokado :). Letniak ot taki , choć pewnie będzie wyglądał grubo na żywo jak ten pomarańczowy co wrzucałem wyżej. 

Mały edit. 

SM Gmt.... Coś tu nie halo czy ten typ tak ma? 

Wskazówka Gmt nie wchodzi równo na indeksy, nie wiem czy coś źle robię czy o co chodzi. Rozumiem że skacze o 0.5h ale nie umiem jej wycentrowac na pełnej godzinie, dodatkowo ma delikatny ruch wsteczny 

Reklamować u chińczyka? 

Jak teraz z zwrotem VAT cło opłaty? 

Edytowane przez niuti
Po co drugi post

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@niuti, ostatnio na WUS ktoś miał podobny problem - zostawiam namiar https://www.watchuseek.com/threads/nh34-gmt-hand-alignment.5450930/?post_id=57938169#post-57938169 - przeczytaj ten i kolejny post, nie zaszkodzi też przejrzeć resztę tematu, a długi nie jest. W ogromnym skrócie - po paru dniach sytuacja uległa samoczynnie sporej poprawie, a dodatkowe wielokrotne ustawianie czasu wspomogło proces.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Hoffhoffski thx przejrzę, choć dla pewności narazie napiszę do SM bez wszczynania sporu na Ali. Zobaczymy co odpiszą.

Edit:

Pobawiłem się zegarkiem kręcąc wskazówkami zwykłymi i gmt, pochodził przez noc i jest lepiej. Lepiej tzn.mialem wrażenie, że "dotarł się" i wchodzi na pełne godz. i połowki, ale już teraz nie pamiętam dokładnie czy potem przestał czy to jeszcze wczoraj było 🤔 W między czasie pisalem z SM, gościu podesłał podobny filmik z którego wynika, że też należy pobawić sie wskazówkami, coś tam napisał jeszcze, że gadał z zegarmistrzami swoimi i że coś tam...nie wiem chyba mój englisz jest za słaby bo nie do końca go rozumiem o co chodzi. Ja mu coś odpisałem, on odpisał, że mam go zanieśc do swojego zegarmistrza i zapytac o naprawę...., że niby coś /jakoś mi kasę zwróci.

Sumarycznie z czego wynika ta przypadłość?

Mam 2 GMT - Orient niebieski i zachowuje się tak samo tzn. ustawienia godziny i połówki, ale "skacze" bez problemu i albo dociąga do danego albo prosto skacze i chinczyk z dawien dawna Parnis i ten ma w ogóle GMT chodzące płynnie cały zakres.

Edytowane przez niuti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi