Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

agam

Zegarek dla faceta ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Ma być prezentem na 50 urodziny - automat do 2500, na pasku. Miał być szwajcar - Tissot albo Certina ... ale zobaczyłam to Seiko :

SEIKO PRESAGE AUTOMATIC GMT OPEN-HEART KARESANSUI ZEN GARDEN

NR KATALOGOWY: SSA379J1

wm_Seiko_Presage_Automatic_Open_Heart_81

co myślicie ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli zegarek się podoba to na pewno będzie dobrym wyborem (chociaż zaraz pojawią się głosy, że otwarte serce się znudzi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry wybór, ale otwarte serce się znudzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Seiko to bezpieczny i dobry wybór, choć ja też zastanowiłbym się nad tą "dziurą" w tarczy  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A musi być nowy? Ja bym chyba celował w jakiś vintage- może Omega?

A seiko generalnie zawsze na plus, chociaż te wypusty po Baselworld 2018 wydaje mi się oferują ciut mniej za tą samą cenę. W tym budżecie ja bym polował na SRPC01 z niebieską tarczą, która jest absolutnie fenomenalna w moim odczuciu, ale ja mam jakiś straszne ciśnienie na niebieską tarczę :) W każdym razie seiko fajne, ale wolałbym jakiegoś ładnie zachowanego starocia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na prezent ... a nie znam się na tyle by polować na "ładnie zachowanego starocia". Dlatego nowy jest bezpieczniejszym wyborem  ;) 

Prośba - jeśli macie inną propozycję to podawajcie o jak dla laika ;) tak żebym mogła to sobie wyszukać w guglach ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny byłby zegarek z tego samego roku, co jubilat ;)

Oczywiście w dobrym stanie.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To na prezent ... a nie znam się na tyle by polować na "ładnie zachowanego starocia". Dlatego nowy jest bezpieczniejszym wyborem   ;)

Po to jest forum, żeby ktoś pomógł :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uwazam, ze ciekawa propozycja moglby byc ten Aerowatch na Ecie 7750 w wersji top:

s-l1600.jpg

https://www.ebay.de/itm/AEROWATCH-Automatikuhr-Collection-1942-Chrono-A-61901-AA04-ETA-Valjoux-7750/232715057454?hash=item362ee5f92e:g:YAsAAOxymwBSOUsq

Zamawialem u tego sprzedawcy i moge go polecic.

Odradzalbym tez kupno zegarka z open heart bo jak juz przedmowca wspomnial takiego typu zegarki badzo szybko sie z jakiegos powodu nudza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może popatrz na Hamiltony? W tej cenie może być coś fajnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jak od Hamiltona i bardziej elegancko, to np. Spirit of Liberty, jak bardziej casual, to coś z linii Khaki :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Jakiś czas temu był taki na naszym bazarku, w założonym budżecie... Ale chyba już poszedł do kogoś. IMO bardzo fajny zegarek! Poszykałbym jeszcze czegoś od Glycine, są jakieś Airmany i widziałem też Combat 6. W założonym budżecie i nowe :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie miałem zaproponować Meccaniche Veneziane, ale kol. Lincoln SIx Echo mnie ubiegł :)  

Zważywszy na okoliczności zakupu, pewnie linia Redentore będzie najwłaściwsza, a i budżetu nie trzeba będzie naciagać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Miałem kiedyś Redentore, co prawda w wersji Miyocie, ale z czystym sumieniem polecam! Fajnie wykonany zegarek, ze świetnej jakości paskiem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki Glycine na sprzedaż za 2k, nowy z gwarancją :

https://zegarownia.pl/zegarek-meski-glycine-combat-6-classic-43-automatic-gl0102

Odnośnie Seiko to ten zegarek moim zdaniem jest za gruby jak na swój wygląd. To już przypadłość Seiko, że jak dokładają jakieś komplikacje to nagle robi się z tego 15mm zegarek.

2gwatchblog.com         facebook: 2gwatchblog.com             instagram: 2gwatchblog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ale jest git zegar! :-)

Temu nie zaprzeczam. :)

Właśnie miałem zaproponować Meccaniche Veneziane, ale kol. Lincoln SIx Echo mnie ubiegł :)  

Zważywszy na okoliczności zakupu, pewnie linia Redentore będzie najwłaściwsza, a i budżetu nie trzeba będzie naciagać.

A kto ma tego pilnować jak nie on. :)

A propozycje oczywiście warte uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja jeszcze dorzucę SRPC03 (zdjęcie z neta).

Spokojnie mieści się w budżecie i to z oficjalnej dystrybucji ZIBI(1500zł), jest klasyczny, a przy tym ciekawy poprzez strukturę tarczy. Nie jest tak gruby bo nie ma dodatkowych komplikacji mechanizmu (11mm).

78045_a364f33775bf315392968a6dabcf12f9.j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepsze propozycje już widziałaś wcześniej. Przeanalizuj je ponownie. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.