mpxxl 0 #8076 Napisano 3 Września 2013 http://www.youtube.com/watch?v=XTPJDKjldSo 1:15 tego filmu co to za model ?????????? ten czerwoniutki na koncu Gd-200-4dr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barney 0 #8077 Napisano 5 Września 2013 Dzien Dobry wszystkim Po wielu latach moj dziszok niestety poddal sie bramie wjazdowej Obudowa pekla, jakos tam sie trzyma ale wolabym ja skleic, tak to wyglada: probowalem to skleic kropelka i poxipolem ale nie lapie, albo lapie bardzo slabo.Jakim klejem mozna to porzadnie skleic? Nie mam serca go wyrzucac i kupowac nowego pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8078 Napisano 6 Września 2013 Zamiennik bezela do DW-6100 można kupić na e-bayu. Razem z wysyłką z Brazylii wychodzi jakieś 100 pln. Pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #8079 Napisano 6 Września 2013 Tylko że z Brazylii będziesz miał na bank nieoryginalny, jeśli Ci to nie przeszkadza. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8080 Napisano 6 Września 2013 Przeca napisałem, że "zamiennik".8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4484 #8081 Napisano 6 Września 2013 (edytowane) coś podobnego przerabialiśmy tutajhttp://zegarkiclub.pl/forum/topic/82378-naprawa-koperty-reanimacja-koperty-problem-z-zerwanym-gwintem-w-g-shock/jednym słowem (sam się o tym przekonałeś) będzie ciężkohttp://www.kleje-szu.pl/zastosowania/kleje_specjalistyczne/do_tworzyw_sztucznych.html (może ostatni na stronie - PU POWER-FIX)http://www.moto-akcesoria.pl/uniwersalny-klej-na-bazie-uretanu,p,51994 ceny kleju - czasem na próby z klejem wydasz tyle co nowa obudowa, lub nowy zegarek trzeba by zasięgnąć języka tam gdzie kleją i zgrzewają plastiki samochodowe (pomijając zderzaki, np osłony silnika)ale skoro robią to na gorąco, sam klej może nie wystarczyć, a metoda termiczna przy tak małym elemencie może nie być osiągalna... Edytowane 6 Września 2013 przez Burns 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #8082 Napisano 6 Września 2013 (edytowane) IMO naprawa nieopłacalna (lub nie trwała, WR?) nowy bezel załatwi sprawę. Natomiast na Twoim miejscu kupiłbym nowego bo 100 zł za bezel to sporo a ciężko będzie znaleźć taniej do tego modelu. Nie wyrzucaj! Wstaw do gabloty i pokaż potomnym Edytowane 6 Września 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8083 Napisano 6 Września 2013 Mój ojciec ma dw6100 odkąd pamietam ma go juz chyba z 15 lat i poza kilkoma obtarciami zegarek super sie trzyma;p Ja natomiast od niedawna jestem posiadaczem mojego pierwszego G-shocka (ga100 czarnego) i niestety albo stety uzalezniłem sie od tej marki ;d 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barney 0 #8084 Napisano 6 Września 2013 Dzieki za wszystkie sugestie.Nie chce wymieniac obudowy, te zebrane przez kilkanascie lat "rany" nadaja mu charakteru Coz, popytam kumatych w castoramach itp, moze cos jednak da rade zlapac ta gume. Najwyzej faktycznie odejdzie na emeryture do pudelka, chociaz szkoda by bylo pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4484 #8085 Napisano 6 Września 2013 Nic nie trwa wiecznie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23154 #8086 Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Koledzy z pracy Edytowane 9 Września 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84695 #8087 Napisano 9 Września 2013 Widać jaka różnica rozmiarów I ta sama godzina ustawiona 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz* 0 #8088 Napisano 9 Września 2013 Pod linkiem:http://www.servicecasio.com/web/download po wybraniu modułu QW-3410 EnglishMamy instrukcję do nowego Rangemana GW-9400 0 CASIO MTP-1183A-1AEF ; CASIO AW-81D-1AVEF ; CASIO GW800-1AV ; CASIO RISEMAN GW-9200 ; CASIO CMD-40B ; CASIO PRW-2500 ; CASIO GW-M5610 ; CASIO GW-9230 ; CASIO GW-9200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SKOM 0 #8089 Napisano 9 Września 2013 Nie wiem czy trafiłem na znakomitą sztukę czy te modele tak mają, ale mój g-9000 w przeciągu miesiąca przyśpieszył o 3s. Pytanie do innych użytkowników tego modelu: Jak u was to wygląda? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8090 Napisano 9 Września 2013 (edytowane) Trafiłeś na dobrą sztukę, regularność pod względem dokładności nie występuje w żadnym modelu. Zdarzają się i takie wyniki: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1669-podforum-miłośników-zegarków-casio-g-shock/?p=1039297 Edytowane 9 Września 2013 przez Seven 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Janusz* 0 #8091 Napisano 10 Września 2013 Trochę poczytałem instrukcję od GW-9400 którą dałem 2 posty wyżej. Ciekawy byłem pewnych rzeczy i ogólnie powiem podoba mi się ten moduł.W trybie odczytu godziny możemy sobie wybierać pomiędzy wyświetlaniem dnia tygodnia oraz grafiką ciśnienia atmosferycznego.Tak samo w trybie altimeter możemy sobie wybrać pomiędzy grafiką wysokości a zmianą wysokości w danej sesji wysokościomierza. Brakowało mi tej funkcji w prw-2500.Tam podczas pracy altimetru nie wyświetlała się żadna grafika i wyświetlacz w tym miejscu pozostawał pusty a jednak podczas schodzenia z górki fajnie mieć taki wykres. Również intrygowało mnie kółeczko w trybie wyświetlania normalnego czasu. Okazuję się że normalnie pokazuje odliczanie sekund lecz kiedy jest uruchomiony lub spauzowany stoper w tle wyświetlana jest specyficzna grafika. Odliczanie czasu można ustwić z dokładnością do jednej minuty max 24h. Podsumowując wygląda jak dla mnie na naprawdę super moduł. Do tego jeszcze ma wschody i zachody słońca.Szkoda tylko że będzie taki duży, robiłem kiedyś przymiarkę do gw-9300, nie będzie to zegarek wygodny do codziennego noszenia i do pracy. A szkoda. Miałem różnej wielkości zegarki i wiem że większym zegarkiem nawet o kilka milimetrów zawsze się gdzieś zahaczy.Ale może tylko ja mam taki chudy nadgarstek;pI tak będę czekał na kolejne informację oraz zdjęcia o tym zegarku 0 CASIO MTP-1183A-1AEF ; CASIO AW-81D-1AVEF ; CASIO GW800-1AV ; CASIO RISEMAN GW-9200 ; CASIO CMD-40B ; CASIO PRW-2500 ; CASIO GW-M5610 ; CASIO GW-9230 ; CASIO GW-9200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8092 Napisano 11 Września 2013 (edytowane) Uploaded with ImageShack.us Mój pierwszy g-Shock w karierze, kupiony jakies 1,5 miecha temu W drodze jest już GD100 w negatywie zakupiony głownie przez to, że denerwuje mnie podświetlenie w GA i bedzie trzeba przemyślec czy sprzedawac powyższy egemplarz czy posiadac poprostu 2 zegarki czego wsumie nigdy nie praktykowałem, gdyż zawsze mam jeden zegarek do "zajechania" i wtedy kupuje new one;p Edytowane 11 Września 2013 przez kacprzak1991 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84695 #8093 Napisano 11 Września 2013 Uploaded with ImageShack.us Mój pierwszy g-Shock w karierze, kupiony jakies 1,5 miecha temu W drodze jest już GD100 w negatywie zakupiony głownie przez to, że denerwuje mnie podświetlenie w GA i bedzie trzeba przemyślec czy sprzedawac powyższy egemplarz czy posiadac poprostu 2 zegarki czego wsumie nigdy nie praktykowałem, gdyż zawsze mam jeden zegarek do "zajechania" i wtedy kupuje new one;p Przymierzałem kiedyś GA i masz rację podświetlenie ma słabę chociaż chyba ma dwie diody. 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8094 Napisano 11 Września 2013 Jedną, i boli mnie to bo sam wygląd zegarka jest mega, acz np. bedąc gdzies ze znajomymi wieczorkiem w plenerku, wkoncu wakacje były często niemogłem sie dopatrzec godziny nawet przy podswietleniu, co strasznie mnie irytowało... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8095 Napisano 11 Września 2013 Odczytujesz godzinę ze wskazówek czy z wyświetlacza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8096 Napisano 11 Września 2013 W nocy ze wskazówek, ale cieżko szybko zobaczyć dokładna godzinę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8097 Napisano 11 Września 2013 Miałem dwa Casio z takim podświetleniem i w nocy godzinę ze wskazówek można było bez problemu odczytać (wyświetlacza używałem jako datownika), ale najwidoczniej w tym modelu jest to gorzej rozwiązane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8098 Napisano 11 Września 2013 A jak uważacie GA100 czy GD100 bo wsumie nie jestem pewny czy dobrze ze zamówiłem ?;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
youssarian 0 #8099 Napisano 12 Września 2013 Jak dla mnie wygrywa GD100 w wersji czarnej lub jeszcze lepiej GD100MS-3, ale to tylko moja opinia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kacprzak1991 351 #8100 Napisano 12 Września 2013 Zegareczek własnie niedawno dotarł i z kazdą chwilą coraz bardziej mi sie podoba a ga100 sprzedaje braciakowi ;p 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach