tomery 0 #8751 Napisano 5 Grudnia 2013 Po jesiennym przemeblowaniu moja G-kolekcja zrobiła się bardzo homogeniczna Uploaded with ImageShack.us Też mam taką kolekcję ........... zardzewiałych rur w piwnicy Gratulacje Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8752 Napisano 5 Grudnia 2013 Dzięki, to akurat na balkonie. 8-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #8753 Napisano 5 Grudnia 2013 piowa fajna kolekcja 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8754 Napisano 5 Grudnia 2013 Dzięki, zostały mi jeszcze cztery do zdobycia. Powodzenia! Wtedy zostaniesz arcykrólowiem GX-56 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8755 Napisano 5 Grudnia 2013 Powodzenia! Wtedy zostaniesz arcykrólowiem GX-56 Dzięki, znam już ośmiu takich Arcykrólów http://forums.watchuseek.com/f17/gxw-56-gx56-owners-sound-off-here-lets-get-official-count-432667-104.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sauat 1 #8756 Napisano 6 Grudnia 2013 Piowa - mam nadzieje, żeś je ściągnął z balkonu przed wczorajszym wiaterkiem. Jak nie, to się na aledrogo pojawią wnet. U mnie tak wiało, że wykrzywiło antenę z enki, na balkonie, a potem poszła linia wysokiego napięcia. Nawet myślałem, coby sikory z rotomatu wyjąć i na parapet dać, niech się pohuśtają 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8757 Napisano 6 Grudnia 2013 Spoko, wisiały tylko do zdjęcia. A tu można obejrzeć całą siódemkę Króli plus ósmego zbudowanego w Photoshopie: Uploaded with ImageShack.us 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AddMaster 34 #8758 Napisano 6 Grudnia 2013 Orange na allegro po 350zł jest, a czarno czerwony dużo drożej :/ niesprawiedliwe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sauat 1 #8759 Napisano 6 Grudnia 2013 Bo orange to ciulata firma i muszą jakoś zachęcić - sam mam w niej 2 telefony i non stop korekty f-ry dostaję, bo coś spieprzą Inksza rzecz, ze u nas faceci są mniej wyluzowani, niż w lepszych krajach i tradycyjny, czarny kolor rządzi. Podobnie w ubiorze - ilu facetów nosi kolorowe kurtki czy inne ubranka na co dzień. Podobno ma to swój początek w czasach komuny, kiedy to rządziła szarość, bylejakosć i unifikacja wszystkiego co się tylko dało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8760 Napisano 6 Grudnia 2013 To nie kwestia mody, bo w lato kolorowe "G" rządzą, szczególnie w takich gabarytach Raczej ma to związek z trwałością òw koloru w tym modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
selphy 335 #8761 Napisano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Na GXW-56-E długo polowałem, ale jednak cena mnie zniechęciła, teraz jest trudno dostępny, a cenowo jeszcze gorzej Powodzenia Piowa w zdobyciu całej kolekcji Edytowane 6 Grudnia 2013 przez selphy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #8762 Napisano 7 Grudnia 2013 Dzięki, raz widziałem GWX-56-E na WUS-ie za 180 usd (i to nawet z Polski) ale się spóźniłem o kilka godzin.DGK oglądałem kiedyś w sklepie (za 719), ale wydał mi się trochę "odpustowy".GB i KG można wyrwać na e-Bayu (wysyłka z Australii). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość frigo #8763 Napisano 7 Grudnia 2013 Hej, witam forumowiczów, ja i mój nowy urodzinowy Rysiek. Dołączył do starego, ale jarego G-7700 (tego polecam bardzo, ze względu na świetny moduł).Riseman oczywiście strzał w 10, postanowiłem zamówić na urodziny, póki jeszcze są na rynku Funkcjonalność spoko, brak trochę ustawiania sekund w timerze, łapie "lagi" między trybami (w 7700 przełączanie jest błyskawiczne), alarmy są troszkę ciche, ale mnie i tak zbudzą. Synchronizuje się bez problemu, co noc, nawet go nie zdejmuję z ręki. Zastanawiam się jednak dlaczego "oczko" z wykresem ciśnienia ma u mnie luki, no i rzadko kiedy wypełnia się do końca? Zwykle jest tak jak na zdjęciu; "historia" ciśnienia zapełnia tylko połowę okienka, lewa część jest pusta, tak jakby zapisywał tylko od niedawna. Ktoś jeszcze tak ma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lestaf 452 #8764 Napisano 7 Grudnia 2013 ...Zastanawiam się jednak dlaczego "oczko" z wykresem ciśnienia ma u mnie luki, no i rzadko kiedy wypełnia się do końca? Zwykle jest tak jak na zdjęciu; "historia" ciśnienia zapełnia tylko połowę okienka, lewa część jest pusta, tak jakby zapisywał tylko od niedawna. Ktoś jeszcze tak ma? Zbyt duże skoki ciśnienia, albo zmiany wysokości w ciągu dnia. Jedna krateczka to jeden hpa, a pomiary są co dwie godziny, więc jak w tym czasie ciśnienie skoczy, albo spadnie o 3 hpa to następna kropka w "oku" będzie trzy kratki wyżej albo niżej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azuel 0 #8765 Napisano 7 Grudnia 2013 A jak włączyć sygnalizację pełnej godziny w ryśku?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość frigo #8766 Napisano 7 Grudnia 2013 W trybie ALM idziesz przyciskiem FWD/REV do pozycji SIG i wciskasz czerwony przycisk ALTI - włączasz/wyłączasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smetanvy 0 #8767 Napisano 7 Grudnia 2013 Witam, właśnie stoję przed zakupem G-Shocka, i chciałbym zapytać kolegów co wybrać. Zegarek będzie używany jako "wół roboczy" dla ratownika medycznego. Wstępny research już zrobiłem i będę wybierał spośród: G-9000-1V, G-9100-1ER, lub GW-9200. Każdy z nich miałem na ręku, wyglądają pięknie Jednak mam pewne wątpliwości, który wybrać. G-9000-1V przemawia czytelnością, która przyda się np. podczas reanimacji, i tym, że jest dodatkowa gumowa osłona przy wieku(?), tyle zegarka, G-9100 znów bardziej mi się podoba, szczególnie wersja (MIRO) którą znalazłem na ebay'u : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390718296941 lub: http://www.ebay.pl/itm/271336703151?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 GW-9200 połączenie czytelności tarczy, której trochę doskwiera w 9100 no i dodatkowe "ficzery", z których i tak pewnie nie skorzystam. GW-9200 w wersji MIRO odpadnie ze względu na cenę, która oszałamia... Może, ktoś z was stał przed podobnym wyborem i ma jakieś rady, które były by pomocne, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23126 #8768 Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, właśnie stoję przed zakupem G-Shocka, i chciałbym zapytać kolegów co wybrać.Zegarek będzie używany jako "wół roboczy" dla ratownika medycznego. Wstępny research już zrobiłem i będę wybierał spośród: G-9000-1V, G-9100-1ER, lub GW-9200.Każdy z nich miałem na ręku, wyglądają pięknie Jednak mam pewne wątpliwości, który wybrać.G-9000-1V przemawia czytelnością, która przyda się np. podczas reanimacji, i tym, że jest dodatkowa gumowa osłona przy wieku(?), tyle zegarka,G-9100 znów bardziej mi się podoba, szczególnie wersja (MIRO) którą znalazłem na ebay'u :http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390718296941 lub:http://www.ebay.pl/itm/271336703151?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649GW-9200 połączenie czytelności tarczy, której trochę doskwiera w 9100 no i dodatkowe "ficzery", z których i tak pewnie nie skorzystam. GW-9200 w wersji MIRO odpadnie ze względu na cenę, która oszałamia... Może, ktoś z was stał przed podobnym wyborem i ma jakieś rady, które były by pomocne,Sam już dokonałeś selekcji i sprecyzowałeś potrzeby. Wybrałeś podobne modele względem wielkości, przymierzałeś i ... właśnie - wybór należy do Ciebie Jeśli to Ci pomoże to ja stawiam na Risemana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jazz 2 #8769 Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, właśnie stoję przed zakupem G-Shocka, i chciałbym zapytać kolegów co wybrać.Zegarek będzie używany jako "wół roboczy" dla ratownika medycznego. Wstępny research już zrobiłem i będę wybierał spośród: G-9000-1V, G-9100-1ER, lub GW-9200.Każdy z nich miałem na ręku, wyglądają pięknie Jednak mam pewne wątpliwości, który wybrać.G-9000-1V przemawia czytelnością, która przyda się np. podczas reanimacji, i tym, że jest dodatkowa gumowa osłona przy wieku(?), tyle zegarka,G-9100 znów bardziej mi się podoba, szczególnie wersja (MIRO) którą znalazłem na ebay'u :http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=390718296941 lub:http://www.ebay.pl/itm/271336703151?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649GW-9200 połączenie czytelności tarczy, której trochę doskwiera w 9100 no i dodatkowe "ficzery", z których i tak pewnie nie skorzystam. GW-9200 w wersji MIRO odpadnie ze względu na cenę, która oszałamia... Może, ktoś z was stał przed podobnym wyborem i ma jakieś rady, które były by pomocne,Kolego, pracę mamy taką samą i mój Riseman sprawdza się doskonale. Pasują czerwone wstawki i ma w sobie ten fun. Miałem kilka G i zawsze mi czegoś brakowało. Riseman spełnia wszystkie wymagania . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
laryngoskop 273 #8770 Napisano 8 Grudnia 2013 A ma któryś zapętlenie timera?-ustawiasz zapętlenie i nie zapomnisz o podaniu adrenalinki...Też jestem ratownikiem,parę dni temu miałem reanimację,gw m5610 na ręce i trochę mi tego zapętlenia brakowało...Kolego, pracę mamy taką samą i mój Riseman sprawdza się doskonale. Pasują czerwone wstawki i ma w sobie ten fun. Miałem kilka G i zawsze mi czegoś brakowało. Riseman spełnia wszystkie wymagania . 0 GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azuel 0 #8771 Napisano 8 Grudnia 2013 Też stałem przed podobnym wyborem z tym że na początku myślałem nad gw-7900 i gwx-8900 a i tak padło na ryśka. Riseman jest świetny, ale po głowie chodzi mi cały czas g-9300. Osobiście polecam ryśka bo mam i jedyne czego w nim brak to bardziej rozbudowanego timera 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość frigo #8772 Napisano 8 Grudnia 2013 A ma któryś zapętlenie timera?-ustawiasz zapętlenie i nie zapomnisz o podaniu adrenalinki...Też jestem ratownikiem,parę dni temu miałem reanimację,gw m5610 na ręce i trochę mi tego zapętlenia brakowało...Jedyny G, o którym wiem, że to ma to G-7700, bardzo fajny zresztą. Nie zaszkodzi ci sprawdzić. 7700 ma właściwie dwa timery, biegnące na przemian, ustawiane oddzielnie - jeden się kończy, zaczyna się drugi, chyba, że jeden to 0:00 więc jeden z nich chodzi w kółko. No i możesz ustawić co do sekundy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpxxl 0 #8773 Napisano 8 Grudnia 2013 jest ich znacznie więcej: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/96157-g-shock-z-zap%C4%99tlonym-timerem/?do=findComment&comment=1063909 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8774 Napisano 8 Grudnia 2013 WitamKupiłem ten zegarek-Casio G-Shock GW6900 i jako że celuję głównie w zegarkach vintage[mechanicznych] zielonego pojęcia o nowym nabytku nie posiadam -pierwszy w życiu zegarek kwarcowy Interesują mnie wszelkie informacje na temat tego modelu-oznaczenia,synchronizacja-czy jest automatyczna...etc Dzięki ,Marek 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #8775 Napisano 8 Grudnia 2013 Najważniejsze oznaczenia jakie widać na zegarku to: MULTI BAND 6 - sześciozakresowa synchronizacja czasu, domyślnie powinna być ustawiona jako automatyczna, wciskając prawy dolny przycisk możesz sprawdzić datę i godzinę ostatniej udanej kalibracji. Jeśli ostatniej nocy zegarek się zsynchronizował, to nad sekundnikiem widoczna będzie ikonka RCVD. TOUGH SOLAR - zasilanie słoneczne. Wskaźnikiem naładowania baterii jest kółeczko z lewej strony - HIGH to najwyższy poziom naładowania, MID średni, LOW najniższy powodujący już ograniczenia w funkcjonalności, CHG całkowicie wyłącza zegarek. PS to funkcja oszczędzania energii - jeśli zegarek leży bez ruchu w ciemnym miejscu przez co najmniej godzinę, to o godzinie 23 wyłączy się wyświetlacz. To tak pokrótce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach