Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nie. Przecież ten model to nie nowość a patrząc na ceny np Rangemana to jak dla mnie to jeszcze za drogi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, niedługo będę zmieniał bezel i pasek w Ryszardzie i pytanie jaki do tego jest potrzebny śrubokręt. W zasadzie to pierwszy raz będę 'rozbierał' zegarek, a że na stanie mam tylko g-shocki to nie chce inwestować w cały zestaw, tylko w jeden ew dwa śrubokręty. Styknie jakiś tani chinol czy na starcie wziąć coś lepszego? Jak raz na rok użyje to będzie dobrze..;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwykly mały krzyzak wystarczy w miare dopasowany co by srubek nie zorac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam krzyżaka z z zestawu z biedronki ale co fakt to fakt jest idealnie dopasowany do śrubek w G ;-)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed rozkręcaniem możesz ew potrzymać zegar w ciepłej wodzie. Na srubki puszczają czasem kapke kleju i możesz zjechać łebki jak beda mocno siedzialy.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko że moje wszystkie malutkie śrubokręciki diabli wzięli i trzeba kupić nowe. Przykładowo allegro czy inny sklep internetowy - proszę o jakąś propozycje, ew niedrogi zestaw. Chodzi o to żeby nie strzelić babola ;)

A jeszcze co do samego bezela i paska - czy poniższe to nie jakieś podróbki? Pierwszy raz będę kupował ;p

http://allegro.pl/bezel-nakladka-obudowy-casio-g-9200-gw-9200-i5143188293.html

http://allegro.pl/pasek-casio-g-9200-gw-9200-oryginalny-zielony-i5145279037.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie srubokreciki to kupisz w kazdym markiecie nie musza byc z tytanu,bo te srubki nie sa dokrecone na 200Nm :) wazne zeby byly w miare dopasowane do srubek. A te bezelki to ori sam mam w planie oliwke zakupic:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodnie z moja doroczna  tradycja, robie sobie prezent z okazji  ...  okraglej rocznicy urodzin. Jako ,ze casiowcem juz  jakis czas jestem,wiec pora by spiac moje zegarki czyms ze znaczkiem G.Selekcja wstepna przeszla bez problemow, ma to byc klasyk bez dodatkow,bo te mam w pozostalych zegarkach, wszystko poza kompasem. Moje typy 

W-5600P-1ER-Special-Edition/dp/B00SSX1WGW/ref=sr_1_244?ie=UTF8&qid=1426074829&sr=8-244&keywords=casio+g+shock

Quartz-Multifunction-Chronograph/dp/B000GY74R2/ref=pd_sim_watches_1?ie=UTF8&refRID=0WGZFAYFE32GZKGV73D0

..i teraz pytanie, ktory z tych wybralibyscie i dlaczego??  przyznam sie jestem w kropce, oba podobaja sie, zonie zwlaszcze ten z bulbarem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

linki nie wchodza, trudno chodzi o modele DW5600E- 1Ver i DW5600P-1ER. ?? mial ktos  zWas je oba jednoczesnie  razem w reku?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy, sorry że się wcinam w wątek o G-shockach ale nie moge tak na szybko znaleźć.

Ktoś gdzieś pokazywał fajne fotki zrobione aparatem Panasonic.

Co to był za sprzęt ?

Może link do wątku.

Dziękuję i przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pamiętam to był kompakt Lumix LX7  obecnie coś koło 1200zł kosztuje i w tej cenie nie opłacalny bo za 300zł więcej mamy Sony RX100 z dużo większą matrycą.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dobrze pamiętam to był kompakt Lumix LX7 

Trochę poszperałem na stronie Panasonica.

LX7 miał premierę w 2012 roku.

A z tego co pamiętam "ten ktoś" pisał o aparacie z okolic 2010 roku więc to musiał być LX5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był LX3, mam polecam. Kupiłem w 2009 za 1500 pln. Teraz kosztuje 350-400 i w tej cenie raczej nie ma konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Tak czułem że to chodzi o Twoje fotki :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

..coz, nikt nie odpowida.to zeby nie nudzic sie w czasie przeznaczonym dla kamerek, rozejrzalem sie po angielsko jezycznych forach i decyzja juz jest bedzie to DW5600E-1VER, zadecydowala przejrzystosc matrycy, pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Z pomocą kolegi z forum dotarł do mnie dziś casio g shock 5600EG 9V.Stare dobre czasy :) .Zdjęcie z netu bo ja takiego nie zrobię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega mi ściągnął z Ebaya ale nie znam sprzedawcy .Jak ci zależy to zapytam.

bylbym wdzieczny za informacje, akurat bede skladal gdzies zamowienie..na DW5600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bylbym wdzieczny za informacje, akurat bede skladal gdzies zamowienie..na DW5600

jak się odezwie ,dam znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na mywatcheshub  ale jest już tam niestety niedostępny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DW5600E-1V jest normalnie dostępny u nas w PL i nie ma sensu go sprowadzać.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi