Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko zostaje świadomość, że kilka miesiecy do tyłu można było jeszcze dostać Ryśka w okolicach 650-700zł ;)

Może nie, że ukochany, ale już "kultowy".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otototo guma może zrobić największą robotę :) takie zegarki na gumie bardzo mi się podobają zamawiaj Panie i zdjęcia konieczne,bo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otototo guma może zrobić największą robotę :) takie zegarki na gumie bardzo mi się podobają zamawiaj Panie i zdjęcia konieczne,bo

Mi osobiście te GST, MTG tak bardzo średnio sie podobają, gdzieś zatraciły swoją g-shockowość. Jak juz coś, to GST na pasku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GST na żywo robi robotę, mierzyłem dziś dzięki uprzejmości Bartka i muszę przyznać że jet to kawał solidnego sikora. 

Po zdjęciach tego tak nie widać ale w realu jest dość spory co uważam za plus. 

Bartek chyba czas zmienić avatara bo już trochę nieaktualny..  :P

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MTG S1000D na przykład to moim zdaniem już bardziej biżuteria niż G-Shock.

Prawdziwy G-Shock to  nie ten obłożony gąbeczkami, aby go nie porysować tylko taki, który codziennie zdobywa nową ryskę, wbitkę, czy wgniotkę. Wtedy G ma charakter a właściciel docenia takiego nadgarstkowego towarzysza najbardziej.

Mam jednego G od 1996 roku i gdyby był wart tyle samo co MT-G z 2015 roku i bym potrzebował kasy to na bank sprzedałbym MT-G.

Wartość dodana zegarka z przeszłością jest nieporównywalna z żadną nowością i designem.

Tak samo bym się zachował mając zegarek po Ojcu czy Dziadku wart 30 pln.

Przy okazji zapraszam do nowej galerii MT-G :D

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/125182-casio-g-shock-mt-g-s1000d/

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GST na żywo robi robotę, mierzyłem dziś dzięki uprzejmości Bartka i muszę przyznać że jet to kawał solidnego sikora.

Po zdjęciach tego tak nie widać ale w realu jest dość spory co uważam za plus.

Bartek chyba czas zmienić avatara bo już trochę nieaktualny.. :P

A ja też se dziś zamierzyłem GST...i też od Bartka

Sikor fajny szkoda że ana-digi bo dla mnie albo analog albo cyfrowy niemniej pomimo zacnego rozmiaru jest lekki i dobrze leży na nadgarstku.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GST ma dobrą wagę, bo ten co ma Bartek z plastikowym bezelem waży 184g a ten z bezelem metalowym waży 195g.

MT-G S1000D waży 188g.

Wymiary GST to    59.1 × 52.4 × 16.1 mm

Wymiary MT-G to   58.6 × 53.5 × 15.5 mm

Czyli GST jest odrobinę szerszy i grubszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest cacuszko  :) ale chyba śrubki na bezelu trochę krzywo, że się doczepię  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest cacuszko  :) ale chyba śrubki na bezelu trochę krzywo, że się doczepię  ;)

"Krzywo", bo prawdziwe ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aa czyli to nie są atrapy? :P  ja się tam nie znam, a wcześniej wszyscy się czepiali to i ja chciałem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aa czyli to nie są atrapy? :P  ja się tam nie znam, a wcześniej wszyscy się czepiali to i ja chciałem :D

Raz jak się czepiali to im doradziłem, aby śruby mocujące koła w swoich autach też tak odkręcili/dokręcili, aby były równo i symetrycznie :D

I był spokój :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widziałem widziałem :P jak już będę miał auto to też tak zrobię  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek faktycznie trzeba bedzie zmienić;) co do śrub to prawdziwe juz odkrecalem:) Waldzior fajne zestawienie wymiarow,myslalem ze Twoj jest o wiele wiekszy ale widać to kwestia zdjec :) zgadzam sie ze jak bym mial isc i tyrac zegares to gst na pewno zostalby w domu :) od tyrania sa tansze G - tego byloby mi szkoda. Co do wartosci sentymentalnych i "wiekowych" to mam tak samo, i mam kilka zegarkow ktore maja swoją historie i sa dla mnie cenniejsze niz o wiele drozsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też spodziewałem się mniejszych wymiarów GST ale jednak to kawał skurczybyka - i dobrze :)

Zamówiłeś metalowy bezel do niego?

Jaka cena?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też spodziewałem się mniejszych wymiarów GST ale jednak to kawał skurczybyka - i dobrze :)

Zamówiłeś metalowy bezel do niego?

Jaka cena?

Jeszcze nie zamówiłem, w przyszłym tygodniu będę pisał do P.Sylwii 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, jak jestes mlody duchem to noś. Kobiecie tez podpasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny, bogactwo kolorów 6900 ciągle mnie zaskakuje. Ten zielony wygląda trochę jak Kermit Frogman. 

Edytowane przez piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem takiego na allegro i chętnie bym go przygarnął ale był trochę za drogi. Ta zieleń rzeczywiście trochę jak kermit i może dlatego jest taka fajna.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie,fajny Rysiek ,chociaż osobiście zamiast tego niebieskiego/fioletowego dał bym czarny i gitara :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja dziś klasyka zmodowany na czarno G-3011F-1V

o86hwo.jpg

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi