Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

DW 6100 rok 1992 po remoncie (poler szkła , czyszczenie paprochów w środku i mgły ze szkła, wymiana uszczelek, bezela i paska) 

Super wyszło, gratuluję. Fajny klasyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Btw nie lubie jak kumulują mi się zakupy w jednym terminie, bo co ja mam teraz nosić? GW-M5610 na bransie, 5610 w pomarańczce czy GW-5000???

Tapnięte z fona.

Kuba chciałbym mieć taka kumulacje, nie powiem   :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się tego zrobiło, będę musiał puścić jednego kwadrata w świat. A żeby nacieszyć się wszystkimi na raz powinienem założyć do GW-5000 branse i pomarańczowy bezel

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DW 6100 rok 1992 po remoncie

4e33c4765953bf9e.jpg

też miałem chętkę ostatnio na remont 6100, ale jakoś tłoczno się zrobiło w szufladzie :)

fajnie wygląda

btw, bezel brałeś z Hospitala?

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano, dobrze że wziąłem takie żywe kolory na bezelu a nie nudny biały :)

Z remontami 6100 i 5900 trzeba uważać co się kupuje. Nie ma możliwości zdjęcia ramki na szkłem (przynajmniej w tych DW6100 co ja mam, demontaż przycisków nic nie daje bo chyba te ramki są wklejone, nie wyciągałem na chama żeby nie połamać). Więc jak jest tam jakiś osad który ciężko schodzi to czyszczenie jest kłopotliwe. Mi zajęło 4 godziny za pomocą pociętych na milimetrowe kawałki różnych szmatek i wykałaczek. Chemii lepiej nie używać bo można uszkodzić plastik lub napisy. DW 5900 jeszcze w drodze więc się zobaczy czy tam tez wklejona.

Edytowane przez dwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frog z allegro poszedł za 1176 pln.

Niski. Pasek i bezel to najbiedniej 200 pln, więc to tak jak by go kupić za 900 zł z groszami. Jeden z najtańszych używanych GWF jakie widziałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi Ci o tą plastikową zaślepkę pod szkłem?

Z tym rożnie bywa,w  nowszych modelach takich jak np 6900 lub GR-8900 te zaślepki spokojnie można wyjąć i w razie czego wyczyścić szkiełko w razie potrzeby. Inaczej manewrowanie pomiędzy tymi wszystkimi okienkami szmateczka to faktycznie nie lada wyzwanie.  :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dzisiaj ofertę na tego zakamuflowanego GF 8250CM za 1,5k nowego. Radia nie ma ale zabiło mi ćwieka. Fajnie toto wygląda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem dzisiaj ofertę na tego zakamuflowanego GF 8250CM za 1,5k nowego. Radia nie ma ale zabiło mi ćwieka. Fajnie toto wygląda. 

Radia nie ma, ale solar jest :) Fajnie wygląda :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę się tego zrobiło, będę musiał puścić jednego kwadrata w świat. A żeby nacieszyć się wszystkimi na raz powinienem założyć do GW-5000 branse i pomarańczowy bezel

Tapnięte z fona.

Gratuluję GW-5000. Obok GWF-1000 to najlepszy G-shock ever, a już z bransoletą to w ogóle. ;)

6tjSHF5.jpg

Edytowane przez AndrzejMick

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja takie cudo znalazłem w domu. Nie jest to g ale nie będę zakładał dodatkowego tematu żeby się pochwalić ;) posiada książkę telefoniczną do 30 numerów i 13 języków w tym Polski. Całkiem spoko zegarek ;)

post-84397-0-92865800-1443778365_thumb.jpg

post-84397-0-03715100-1443778471_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa miesiące bez komputera i internetu (a więc i bez forum) i zaczęło mi się dobrze żyć z dwoma zegarkami (jeden G i Monster). Teraz, w końcu udało mi się nadrobić zaległości w tym wątku i jak zobaczyłem co się u was ostatnio działo to choroba znów wróciła :unsure:.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa miesiące bez komputera i internetu (a więc i bez forum) i zaczęło mi się dobrze żyć z dwoma zegarkami (jeden G i Monster). Teraz, w końcu udało mi się nadrobić zaległości w tym wątku i jak zobaczyłem co się u was ostatnio działo to choroba znów wróciła :unsure:.

Zgadzam się. Mam podobnie

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam tak samo :/ Trzeba się chyba na trochę "wylogować do życia" bo człowiek nie zarobi na to wszystko :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Święta prawda, a najlepiej puścić się w wir pracy, wtedy nie ma czasu na zastanawianie siè co zmienić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy zamawiam już G, i ost pytanko. Czy GD-400 jest mniejszy od GD-100?

Biorę od tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/zegarek-casio-gd-400-1er-g-shock-gw-pl-wawa-i5643527806.html

lub

http://allegro.pl/zegarek-casio-gd-100-1ber-g-shock-gw-pl-wawa-i5704074472.html

GD-100 był w sklepie dla mnie za duży, a GD-400 chyba nie mierzyłem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, GD-400 jest nieco mniejszy. Tutaj masz dokładne wymiary:

GD-400: 55.0 x 49.7 x 16.6mm / 78g

GD-100: 55.0 x 51.2 x 17.4mm / 72g

Dla mnie GD-400 jest też wygodniejszy. Ale tylko je przymierzałem przez kilka minut, na co dzień nie nosiłem.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi