Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

k8qgpJd.jpg

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
murcins, dnia 09 Paź 2015 - 15:26, napisał:

Cała gromada pika...a najlepiej jak są zsynchronizowane co do minuty

Eeeeeeeeeee , no bez jaj :D

Japońskie cacuszka zsynchronizowane tylko co do minuty ? :wacko:

A niektórzy daliby się pokroić za WC :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do pełni szczęścia brakuje mu solara i radia.

Mi w GDFie bardziej niż solara i WC, brakuje autopodświetlenia i wykresu ciśnienia ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AL rzeczywiście by się przydało. Bardzo lubię tę funkcję, choć o wiele lepiej sprawdza się w zegarkach z solarem. Choć nie powiem zdziwiony byłem mocno, gdy wziąłem gdf'a pierwszy raz do rąk i okazało się, że tej funkcji nie posiada. Ale przynajmniej przycisk jest na srodku, więc wiekszych problemów nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na rowerze wolę użyć AL niż szukać guzika nawet jak jest na środku. Po za tym jest wiele G bez solaru, które mają AL, np ga-100, gd-100. Po za tym gdf kosztował prawie tyle co riseman, więc mogli coś dołożyć. Jedyne co tłumaczy brak AL to to, że razem z barometrem wyczerpały by baterie. Po za tym świetny zegar kacprzak1991, gratuluję że wszystko się udało.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko żeby po wymianie baterii nie pojawiły się smugi na wyświetlaczu albo para (z Twoim szczęściem) ;)

To mu brakuje zakręcanego dekla a nie solara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba mi się ten po lewo, nawet bardzo czytelny ma negatyw. Ma jakieś niespotykane funkcje?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moduł ciekawy. Regulacja kontrastu wyświetlacza, własne napisy można wprowadzać, sygnał godziny ustawiasz np. od 7 do 23 i w nocy nie "pika", ma dwie diody led w środku i może błyskać - taki inny flash, dwa rodzaje czcionek do wyboru, multum sposobów na wyświetlanie daty, ustawianie budzika osobno dla wekkendów i dni roboczych , zapętlony timer i coś tam jeszcze.

Edytowane przez dwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Technicznie zaawansowany na poziomie g-7700

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moduł ciekawy. Regulacja kontrastu wyświetlacza, własne napisy można wprowadzać, sygnał godziny ustawiasz np. od 7 do 23 i w nocy nie "pika", ma dwie diody led w środku i może błyskać - taki inny flash, dwa rodzaje czcionek do wyboru, multum sposobów na wyświetlanie daty reszty nie pamiętam.

daj mi go :rolleyes:;)

prooooszę :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne opcje i szkoda, że w dzisiejszych G już tego nie ma :/ Odkąd mam Polar M400 z masą funkcji za rozsądne pieniądze to inaczej podchodzę do G i nie mogę się pogodzić z ich ceną :( Co prawda Polar mi się wizualnie nie podoba, jednak masa funkcji z których korzystam, negatyw czytelny praktycznie w każdych warunkach i super podświetlenie wszystko rekompensuje...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie pojawił się brat gw 9110-gr 9110gy.Nie miałem wcześniej przekonania do negatywów ale daje radę :Dpost-42865-0-84801900-1444465696_thumb.jpg

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne opcje i szkoda, że w dzisiejszych G już tego nie ma :/ Odkąd mam Polar M400 z masą funkcji za rozsądne pieniądze to inaczej podchodzę do G i nie mogę się pogodzić z ich ceną :( Co prawda Polar mi się wizualnie nie podoba, jednak masa funkcji z których korzystam, negatyw czytelny praktycznie w każdych warunkach i super podświetlenie wszystko rekompensuje...

Taka polityka.

Od jakiegoś czasu większy nacisk kładą na stylistykę i to co jest modne, niż na, wcale nie takie "dodatkowe", funkcje.

Nie sądzę by utrzymanie tych funkcji było aż takim problemem.

Edytowane przez Sol

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GWN wcale nie jest taki wielki  :P

Z danych na stronie casio faktycznie wynika, że nie jest taki wielki. Jest może ktoś, kto ma GWN-1000 i GD-350 i mógłby wrzucić jakieś fotki porównawcze? Byłbym wdzięczny, bo w okolicy nie bardzo mam go gdzie przymierzyć obecnie. Elixir jeśli mogę Cię wywołać do tablicy :P bo wydaje mi się, że masz obydwa zegarki.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie pojawił się brat gw 9110-gr 9110gy.Nie miałem wcześniej przekonania do negatywów ale daje radę :Dattachicon.gifgulfman gr 1.jpg

Gdzie, co i jak? Bo właśnie szukam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6900 na okienku pięknie łapie słońce i już wskoczył na high a ja wybyłem do lasu odstresować się i cieszyć jesienią.

21447903433_a3e44b9c4b_c.jpgGW-9200 by Łukasz, on Flickr

22069760035_274cda8c06_c.jpgG-9300 by Łukasz, on Flickr

21882871359_6b9282da54_c.jpgG-9300 by Łukasz, on Flickr

22079802941_ae2801a300_c.jpgGW-9400 by Łukasz, on Flickr

Edytowane przez ShoRtie

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie, co i jak? Bo właśnie szukam

Allegro.Wyprodukowany w 132 dniu 2012,kupiony w Zibi 10.2014.Po dokładnym umyciu okazało się,że nie ma ŻADNYCH śladów użytkowania-poza lekkim wybłyszczeniem na pasku od sprzączki.

Edytowane przez laryngoskop

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi