Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem zwiększył się popyt na Casio (głównie G-shock) więc ceny też idą w górę.

Dodatkowo chyba Casio zaczyna celować w inną grupę docelową - już nie nastolatki tylko ludzie którzy lepiej zarabiają/są w stanie kupić droższy produkt

Pamiętam jak pierwszego Risemana kupowałem w salonie TT za 650 zł, i to był jeden z droższych modeli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety tak stoi :/ i tak jest to jeden z tańszych G z multibandem i TS na ten moment

btw. Casio znowu wprowadza podwyżki od 7-15% więc, jeśli ktoś ma jakieś zakupy to trzeba się spieszyć, w seqndusie kolejna dostawa już będzie droższa.

Ja pierdykam casio drożeja 7-15% do tego prowizja allegro na 10%...jak tu żyć?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba trzeba sobie samemu składać G puki części tanie   :D  

Na przykład taki fajny G złożony miedzy innymi z części zamówionych w Zibi.  ;)

CASIO_G_SHOCK_DW_5030_MOD.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj jakaś promocję na GPW znalazłem

https://www.royaltime.eu/pl_PL/p/CASIO-GPW-1000-1AER/23076177?gclid=CMvtjLjN688CFcv7cgodjuMLiQ

ktoś gdzieś widział taniej ?

A właśnie gdzie znaleźć jeszcze taniej z kanałów poza dystrybucyjnych jak piszecie że G się nie psuje ? :) Bo jak bym nie szukał to wszędzie brakuje kilku stówek do zapięcia budżetu :( ten ideał za 2200 został sprzedany niestety zanim się zdecydowałem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba trzeba sobie samemu składać G puki części tanie   :D  

Na przykład taki fajny G złożony miedzy innymi z części zamówionych w Zibi.  ;)

A jakby mu wrzucił moduł z GW? Wejdzie?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdzie tylko nie do końca ma to sens..

Wielkość koperty DW-5030 jest taka sama co GW-5000 gdzie siedzi też moduł GW-M5610 tylko potrzebne są do tego plastikowe dwa adaptery które wpierw wkłada się do koperty i dopiero w adapter sam moduł.

Chodzi dokładnie o te dwie części poniżej.

http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087011348

http://www.pacparts.com/part.cfm?sku=91087090201

Poza tym szybka od DW-5030 ma ciut węższe okno i przysłaniała by te kreski od alarmów i stanu naładowania aku które są u dołu LCD. Także trzeba było by wypchnąć szybkę od DW-5030 i zamontować szybkę od GW-5000 razem z panelem słonecznym żeby aku się ładował. 

Szybka od GW-M5610 nie będzie pasować do koperty DW-5030 tak na marginesie.

Tak więc prościej było by zamówić wszystkie cześci od GW-5000 w Zibi, wsadzić moduł z GW-M5610 niż kombinować z kopertą od DW-5030.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście chodzi tylko o G :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko G , są jeszcze zwykłe stare casio i dla odmiany 2 sikory innych firm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak tylko G , są jeszcze zwykłe stare casio i dla odmiany 2 sikory innych firm :D

Widzę , że posiadasz gst , zadowolony jesteś z tego zegarka ?

Bo właśnie przymierzam się do zakupu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo zadowolony.Wykonanie bardzo dobre.Kupiłem tylko dlatego,że spodobał mi się bardzo wizualnie i dodatkowo posiada lcd co jest dla mnie bardzo istotne:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stan na dzień dzisiejszy :)

[foto]

Po lewej piękne synchro, po prawej już gorzej :) WC rules :)

Gratuluję kolekcji :)

Edytowane przez lemonln

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednym jak jednym, ale ma już prawie całe dwa pudełka :)

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś była mowa o Gdf mój już u mnie prawie 4 lata bez kilku dni. Nie wiedziałem, że aż tyle. Najstarszy zegarek jaki mam. Jeszcze bateria nie zmieniana chyba, że jak był na serwisie a ja nic nie wiem.

BaqKamM.jpg

http://archiwum.allegro.pl/oferta/-zegarek-casio-gdf-100-2-kolory-g-shock-i2755918696.html

A z miesiąc wcześniej chodziły po 350 zł

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 4 lata będzie miał za pół roku :)

Też na jednej baterii ;)

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardzo zadowolony.Wykonanie bardzo dobre.Kupiłem tylko dlatego,że spodobał mi się bardzo wizualnie i dodatkowo posiada lcd co jest dla mnie bardzo istotne:)

Bardzo fajnie się prezentuje wizualnie, a czekam na całą wersje stalową, ze stalowym bezelem i stalowymi indeksami.

Mi osobiscie właśnie nie zbyt podchodzą te wyświetlacze , kojarzy mi się to z GA 120.

Dlatego dobrze , że są w negatywnie nie rzucają się tak w oczy .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś była mowa o Gdf mój już u mnie prawie 4 lata bez kilku dni. Nie wiedziałem, że aż tyle. Najstarszy zegarek jaki mam. Jeszcze bateria nie zmieniana chyba, że jak był na serwisie a ja nic nie wiem.http://archiwum.allegro.pl/oferta/-zegarek-casio-gdf-100-2-kolory-g-shock-i2755918696.html

A z miesiąc wcześniej chodziły po 350 zł

Mój identyczny już ponad 5 lat na oryginalnej baterii , dw 6900 z tego samego okresu też nadal oryginał bateria , ga-100 po 5 latach padła , rekord to dw 6600 chyba 7 lat na baterii i jeszcze go sprzedałem bez wymiany ( ten oczywiście nie na oryginale ale przez całą kadencję od 94 roku do końca 2015 baterie miał zmienianą tylko 3 razy )

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jutro z rana wybieram się na przymiarki analogów. Zapowiada się miły dzień. :) Może zagadnę o jakąś opaskę? O ile miłe panie nie zrobią oczu wypłoszonej sowy, to jest szansa. ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro z rana wybieram się na przymiarki analogów. Zapowiada się miły dzień. :) Może zagadnę o jakąś opaskę? O ile miłe panie nie zrobią oczu wypłoszonej sowy, to jest szansa. ;):D

No to faktycznie miły dzień się zapowiada, ja też miałem dzisiaj taką przyjemność, ale opaski nie dostałem, bo był koleś :D

A koledzy takie cudo widzieli, rewelka, np. zamiast myjki ultradźwiękowej do zapyziałych G post-33253-0-89916500-1477080052.gif

http://www.neozone.org/innovation/quand-le-nettoyage-au-laser-devient-hypnotique/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi