Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Z tymi GPW to jest tak jak mówi Elixir. Do ekstremalnych sytuacji szkoda sikora za parę klocków. Do garniaka też nie za zbytnio pasuje. Dodatkowo ze względu na rozmiary pod rękawem czasem przeszkadza. Wersja z pomarańczowym paskiem najbardziej mi odpowiada wizualnie. I nie zmienie paska choćby nie wiem co. Pasek niestety farbuje więc zostają ciepłe dni na krótki rękaw i przypadkowe sytuacje. A paradoksalnie u mnie w ekstremalnych sytuacjach najlepiej sprawdza się zegarek, o którym zapominam , że mam go na ręce - casio a168wec.

Fajnie się czyta takie wypowiedzi - to po jakie licho kupujecie zegarki za "kilka klocków" skoro "szkoda" Wam je użytkować? Zupełnie bez sensu - szkoda kasy to po pierwsze, bo można ja spożytkować na jakieś przyjemniejsze cele niż zakup zegarka "do branzlowania" - gdzie się nie zniszczy... :D a po drugie, jeśłi "szkoda" to zawsze można zaopatrzyć się w zapasowe części bezela i w razie "W" wymienić i znowu jest nówka sztuka.

Zawsze śmieszyły mnie takie wpisy w klubach Rolex'a i Panerai,  ale nie spodziewałem się ich zobaczyć w Casio... to tak jakbyś kupił Geländewagen'a ale w góry i na bezdroża jeździł Ładą Niva - bo przecież merca szkoda... jeszcze się zniszczy albo ubrudzi... 

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Fajnie się czyta takie wypowiedzi - to po jakie licho kupujecie zegarki za "kilka klocków" skoro "szkoda" Wam je użytkować? Zupełnie bez sensu - szkoda kasy to po pierwsze, bo można ja spożytkować na jakieś przyjemniejsze cele niż zakup zegarka "do branzlowania" - gdzie się nie zniszczy... :D a po drugie, jeśłi "szkoda" to zawsze można zaopatrzyć się w zapasowe części bezela i w razie "W" wymienić i znowu jest nówka sztuka.

Zawsze śmieszyły mnie takie wpisy w klubach Rolex'a i Panerai, ale nie spodziewałem się ich zobaczyć w Casio... to tak jakbyś kupił Geländewagen'a ale w góry i na bezdroża jeździł Ładą Niva - bo przecież merca szkoda... jeszcze się zniszczy albo ubrudzi...

Piotr, a mnie takie wpisy nie dziwią. Dzielimy się na nosicieli i zbieraczy, z pełnym spektrum pomiędzy. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr, a mnie takie wpisy nie dziwią. Dzielimy się na nosicieli i zbieraczy, z pełnym spektrum pomiędzy. :)

Może faktycznie "letko" przesadziłem...

Choć ja akurat staram się używać GPW zgodnie z przeznaczeniem, choć nie ukrywam że jest to dosyć trudne ale nie ze względu na jego cenę ale na niewielka funkcjonalność - jak to zostało napisane to duży, wysoki zegarek, z mocno odstającym "kolizyjnym" metalowym, podatnym na widoczne uszkodzenia, elementem bezela, oraz na "trudność" szybkiej dostępności do funkcji...

Niemniej lobię ten zegarek i choć zadziwiła mnie mnogość elementów bezela, zamówiłem wszystkie części które można uszkodzić i o ile mnie jakoś specjalnie nie zirytuje to raczej zostanie obok dwóch Kingów i zamyka u mnie temat g-shock'ów

Edytowane przez Daito

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że będzie kalendarz tylko z Casio :)

Albo ewentualnie same Japońce ;)

Sam możesz taki temat założyć i przeprowadzić akcję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze śmieszyły mnie takie wpisy w klubach Rolex'a i Panerai,  ale nie spodziewałem się ich zobaczyć w Casio... to tak jakbyś kupił Geländewagen'a ale w góry i na bezdroża jeździł Ładą Niva - bo przecież merca szkoda... jeszcze się zniszczy albo ubrudzi... 

Powiedz mi, w czym Tobie to wadzi, bo nie za bardzo ogarniam ? 

Są ludzie, którzy użytkują zegarki zgodnie z przeznaczeniem, a są i tacy, którzy w głównej mierze kolekcjonują.

Kolekcjonują bo tak lubią, bo to sprawia im przyjemność. To mój wybór, co robię z zegarkiem drogi kolego.

Czepianie się takich kwestii na forum, gdzie wszystkich łączy jedna pasja, jest chyba lekkim nietaktem. 

Nawet, jeśli masz na to inne poglądy. Poglądy, który z natury rzeczy, są sprawą indywidualną ;)

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedz mi, w czym Tobie to wadzi, bo nie za bardzo ogarniam ? 

Przecież odpuściłem... ;)

Bezwzględnie obiecuję że się już tego GPW czepiał nie będę  :D  :D  no chyba że ktoś przesadzi z ochami i achami na jego temat  :P 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to tak jakbyś kupił Geländewagen'a ale w góry i na bezdroża jeździł Ładą Niva - bo przecież merca szkoda... jeszcze się zniszczy albo ubrudzi... 

takiego np GWG-1000 można porównać do G63AMG, gelenda jest ale chyba żadna w błocie się nie tapla  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko:

czy można jeszcze gdzieś trafić bezel do dw-8700, czy raczej przegrana sprawa?

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanko:

czy można jeszcze gdzieś trafić bezel do dw-8700, czy raczej przegrana sprawa?

Jutro dam Ci znać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo czytania, dużo oglądania, ale msz warto. 

http://www.ablogtowatch.com/casio-g-shock-watch-headquarters-visit-made-japan-cool-fun/

na zachętę...

pozdrawiam, Piowa

Bardzo ciekawy artykuł i świetne zdjecia kto jeszcze nie widział, nie czytał polecam!  :)

Dzięki Piowa za wstawkę ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw, co to znaczy używać zegarek zgodnie z przeznaczeniem? Nie chce tu być uszczypliwy i nikogo nie atakuje i nie prowokuje. Ale na ten przykład skoro posiadam kilka diverow a nigdy w żadnym nie nurkowalem (bo nigdy nie nurkowalem) to znaczy, że nie używam ich zgodnie z przeznaczeniem? Albo wróćmy do tego nieszczesnego GPW. Jakie on ma przeznaczenie? Wiadomo że jako G wytrzyma więcej i tyle... Teoretycznie Dzięki GPS i tough mvt zawsze pokazuje aktualny czas, zawsze bezbłędnie. Czyli sprawdzi się tam gdzie pomiary czasu są bardzo istotne... 007 mógłby go sobie zsynchronizowac z Big Benem na przykład... Jak ja jedynie noszę ten zegarek parę dni w tygodniu na ręce to i tak robię to niezgodnie z jego przeznaczeniem? Po to kupiłem G żeby mi się nie zepsuł jak niechcący go upuszcze na kafelki itd. Poza tym dla mnie liczy się głównie design, reszta bajerów- fajnie, że są. Aż wstyd się przyznać ale nie wiedziałem, że GPW ma GPS dopóki go nie kupiłem... I właśnie przez chęć dowiedzenia się czegoś więcej o nim stałem się użytkownikiem forum. Dziś poziom wiedzy znacznie większy, ale i apetyt też. Mimo to choćby zegarek miał sanki i telegazete nie kupię go jak mi się nie spodoba wizualnie. Pozdrawiam forumowiczów.

Wysłane z mojego Samsung Galaxy S7 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak btw, co to znaczy używać zegarek zgodnie z przeznaczeniem?

Na łapie go mieć... to znaczy.

Nie chce tu być uszczypliwy i nikogo nie atakuje i nie prowokuje. Ale na ten przykład skoro posiadam kilka diverow a nigdy w żadnym nie nurkowalem (bo nigdy nie nurkowalem) to znaczy, że nie używam ich zgodnie z przeznaczeniem?

Nikt normalny nie nurkuje obecnie bazując na wskazaniach zegarka mechanicznego - od tego są komputery nurkowe - ale nie ściągasz chyba divera z ręki jak z WC wychodząc myjesz ręce? 

Poza tym dla mnie liczy się głównie design, reszta bajerów- fajnie, że są.

To chyba jak u wszystkich tutaj... GPW noszę Tylko dlatego że zarąbiście wygląda na łapie - w sumie to jego główna zaleta jest ;) bo jeśli chodzi o "grzebanie łapą w błocie" to... masakryczne musi być czyszczenie tego zegarka bo ma masę zakamarków i bliżej nie określonych celowo szczelin w które może "wchodzić" wszelaki syf i paprochy :D :D

Oczywiście się nie czepiam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie znajde info na temat oklejenia folią wyświetlacz w zegarku ? chce sobie zabezpieczyć wyświetlacz żeby uniknąć zarysowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz folie taka jaka jest na wyświetlacze telefonów, zdejmujesz bezel,folie docinasz na kształt szkła,naklejasz,zakładasz bezel i gotowe.

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frogman DW-9900 NOS na bazarku, łyka ktoś?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jest pierwszy kwadraciak :)

Balem się ze lekko choinka bo 4 różne kolory ma aktualnie, ale na ręce wygląda super bo te kolory przyciągają uwage zamiast rozpraszać    :)

20161024_104539.jpg

Dziś będzie ciężki dzień w pracy...za godzinę ma Kosmos przyjść :D

Edytowane przez ilear

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Frogman DW-9900 NOS na bazarku, łyka ktoś?

Miałem nowego Seamana DW-9950 za ułamek tej ceny. 

Sprzedałem po dwóch dniach. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Miałem nowego Seamana DW-9950 za ułamek tej ceny.

Sprzedałem po dwóch dniach.

pozdrawiam, Piowa

A to żeś Koledze reklamę zrobił... ;):D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi