Kot20 373 #36801 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Może i racje i ten patent nie zdałby egzaminu ale da się duży zegar "osadzić" na łapie zeby nie było tego efektu "klocka"Da sie... Podnosząc mocowania wzgledem koperty no i nie przesadzajmy z tym "ciężkim zegarem" bo MT-G wcale jakoś specjalnie ciężki nie jest.Lekki też nie, ale wpływ na to ma tez jego wysokość, a jest wysoki/gruby. Sa zegarki ciezkie, duze talerze, ale bardziej płaskie Edytowane 22 Lutego 2017 przez Kot20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marca101 61 #36802 Napisano 22 Lutego 2017 Dziś i wczoraj tak. Trzeba podładować akumulator, więc dwa dni z rzędu ten sam. Póki co jest BATT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzegorzwejher 0 #36803 Napisano 22 Lutego 2017 Kocham ten zegarek ale po całym dniu noszenia mam go na jakiś czas dosyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #36804 Napisano 22 Lutego 2017 Jedna z bateryjek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #36805 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Edytowane 22 Lutego 2017 przez G-Mario 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sesio 114 #36806 Napisano 22 Lutego 2017 Św. Gral i św, Gral no i św. Gral :-) 0 Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #36807 Napisano 22 Lutego 2017 Da sie... Podnosząc mocowania wzgledem koperty Lekki też nie, ale wpływ na to ma tez jego wysokość, a jest wysoki/gruby. Sa zegarki ciezkie, duze talerze, ale bardziej płaskie Jakby to powiedzieć... "co Ty tam wiesz" poznaj proszę zegarek Invicta Reserve 0741, w zasadzie niemożliwe do kupienia automatyczne chrono oficjalnie 47mm średnicy ale z koronką ma 51mm, waga z bransoletą (jest z pełnych ogniw) to prawie 0,5kg, na łapie leży zdecydowanie lepiej niż MT-GS, jedyny minus to jak na spacer z psem go zabieram to skręcamy tylko w lewo... Przy MT-GS wygląda tak: Na nadgarstkuInvicta: MT-GS: No i żeby nie było że MTG jest "wyższy": Jak się chce to się da zrobić ciężki zegar który jest duży i dobrze leży... no i g-shocki to wcale nie sa duze zegarki :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #36808 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) No i powiedz szczerze Daito czy nie "ciągnie" na boki bardziej niz MTG przez wyzszy srodek ciężkości?Zdjecia bardzo fajne zresztą ta Invicta tez niezła. Gdyby w MTG nie zmieniajac punktu mocowań do koperty, zmienic jedynie grubość pierwszego ogniwa tak żeby wypełniło tą wolna przestrzeń mogłoby być troszke lepiej. Po zdjeciach widze, że to co w w MTG jest juz bransoletą w Invikcie jest jeszcze kopertą.W MTG nie bardzo tak mozna bo jak przystało na G musi wytrzymac przykładowo nacisk samochodu:)( lub jakikolwiek inny nacisk, traktor, tir... ) Mozesz spokojnie po nim przejechac autem,gdyby było tak jak w Invikcie ramiona koperty mogłyby tego nie wytrzymać Edytowane 22 Lutego 2017 przez Kot20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #36809 Napisano 22 Lutego 2017 Piotrek, za małe na Ciebie Poważne bym się zastanowił nad jakimś U-Boat-em, no bo Diesel-a pewnie nie będziesz chciał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #36810 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) No i powiedz szczerze Daito czy nie "ciągnie" na boki bardziej niz MTG przez wyzszy srodek ciężkości?Powiem Ci że nie, na łapie zegarek leży może nie jak przyklejony, ale bardzo dobrze, jedyny minus jest taki że jak jest bransoleta za luźno to czuję koronkę, ale też nie tak jak to było w GPW który pomimo że w porównaniu z Invicta nic nie ważył to potrafił koronką zaczerwienienie na łapie wyrzeźbić. W MTG nie bardzo tak mozna bo jak przystało na G musi wytrzymac przykładowo nacisk samochodu:)( lub jakikolwiek inny nacisk, traktor, tir... )Mozesz spokojnie po nim przejechac autem,gdyby było tak jak w Invikcie ramiona koperty mogłyby tego nie wytrzymać No tyle że wydaje mi się że w zegarku zdecydowanie ważniejsza jest wygoda noszenia niż to czym możesz po nim przejechać - nawet jeśli mówimy o g-shock'u, a zwłaszcza jeśli mówimy o g-shock'u za kilka tysięcy PLN.Moim skromnym zdaniem linia "premium" jest trochę przekombinowana, para poszła w wygląd, a zapomniano o funkcjonalności - większość tych zegarków można nosić jak się ma łapę jak norweski drwal... Piotrek, za małe na Ciebie Poważne bym się zastanowił nad jakimś U-Boat-em, no bo Diesel-a pewnie nie będziesz chciał Tomek zdziwiłbyś się ale ostatni weekend z Ray'em na łapie pomykałem i wcale mi nie przeszkadzało że ma 41mm średnicy Wracam do tezy że MT-G to żaden g-shock, prawdziwy "G" to ten z wyświetlaczem, a zegarek żeby był fajny wcale nie musi być duży. Edytowane 22 Lutego 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #36811 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Tez nie planuje jeździć po nim samochodem Zobacz jakie szpary mam GDX,a nie jest to żaden premium, to dopiero lipa ale też nie tak jak to było w GPW który pomimo że w porównaniu z Invicta nic nie ważył to potrafił koronką zaczerwienienie na łapie wyrzeźbić. Mialem, tragedia..jedyny minus to jak na spacer z psem go zabieram to skręcamy tylko w lewo... Musisz wtedy wrzucać MTG na prawą Edytowane 22 Lutego 2017 przez Kot20 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sesio 114 #36812 Napisano 22 Lutego 2017 Zobacz jakie szpary mam GDX, to dopiero lipa Może pianką montażową wypełnij 0 Casio - GW-9400, PRW-6600, GMW-B5000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #36813 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Musisz wtedy wrzucać MTG na prawą Spoko spoko - mam kilka zegarków które mogą swobodnie konkurować z invicta - a jeśli chodzi o równowagę to ze cztery MTG bym musiał wrzucić, a to niewygodne wysoce jak się ma zegarki od nadgarstka do łokcia Zobacz jakie szpary mam GDX,a nie jest to żaden premium, to dopiero lipa No bo pasek masz luźno - jakbyś na bezdechu założył to by szpar nie było :D a poważnie mówiąc może jednak "skrzydełka" znane z 7900 i GWG to nie jest taki głupi pomysł Edytowane 22 Lutego 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #36814 Napisano 22 Lutego 2017 W pracy Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11582 #36815 Napisano 22 Lutego 2017 DAITO no skrzydełka w GWG robią mega robotę Ci powiem 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #36816 Napisano 22 Lutego 2017 W pracy ....Przy tym zegarku powinny być okulary a w zasadzie maska spawalnicza i np. pilnik, szlifierka a nie przybory biurowe DAITO no skrzydełka w GWG robią mega robotę Ci powiem Dlatego sprzedałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11582 #36817 Napisano 22 Lutego 2017 (edytowane) Przy tym zegarku powinny być okulary a w zasadzie maska spawalnicza i np. pilnik, szlifierka ...A to dlatego Tomasz sobie go kupiłeś Edytowane 22 Lutego 2017 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #36818 Napisano 22 Lutego 2017 A to dlatego Tomasz sobie go kupiłeś Myślałem że wrócę na produkcję ale prezes mnie nie lubi i zmusił do noszenia marynarki z innymi tego konsekwencjami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #36819 Napisano 22 Lutego 2017 Przy tym zegarku powinny być okulary a w zasadzie maska spawalnicza i np. pilnik, szlifierka a nie przybory biurowe Dlatego sprzedałeś? No wiem, że Ci się podoba, wiem wiem Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #36820 Napisano 22 Lutego 2017 No bo pasek masz luźno - jakbyś na bezdechu założył to by szpar nie było a wieczorem amputacja, albo sama by odpadła Jezeli chodzi o skrzydełka, to znowu podam przyklad Dw8300 ( tego zegarka chyba projektanci wogole nie przymierzali, zachwyceni efektem wizualnym ))) gdzie dopiero jak je odkrece to zegarek leży na łapie w miare spoko, natomiast jak są i zacisne pasek to zegarek startuje w kosmos, dekielek odrywa sie od nadgarstka i caly sikor za wszelka cene chce sie przekręcić na bok nadgarstka Ciagnie jak cholera, a jak chce sie sprawdzic godzine to najpierw trzeba go przekręcić. Za to bliźniaczy model Dw8150 który nie ma tych skrzydełek ale za to pasek jest fajnie wyprofilowany, lezy tak dobrze, że mozna zapomniec, że sie go ma na ręce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Z 46 #36821 Napisano 22 Lutego 2017 Wieczorową porą... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #36822 Napisano 22 Lutego 2017 Klasa! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Flaming 105 #36823 Napisano 22 Lutego 2017 a poważnie mówiąc może jednak "skrzydełka" znane z 7900 i GWG to nie jest taki głupi pomysł Potwierdzam. Skrzydełka rewelacyjnie sprawdzają się jako wypełnienie między stosunkowo dużym zegarkiem, a chudym nadgarstkiem. Pamiętam, jak sam się zdziwiłem, że GW-7900 jest wygodniejszy i lepiej leży od kilku innych mniejszych G-Shocków. 0 "So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist." Stephen Hawking Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtek_Z 46 #36824 Napisano 22 Lutego 2017 Klasa! Dzięki,uczę się od Najlepszych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kot20 373 #36825 Napisano 22 Lutego 2017 Taki kawałek blaszki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach