LukaszK 106 #38151 Napisano 22 Kwietnia 2017 Możecie podpowiedzieć gdzie kupić dobrą klamre czarną? Ta oryginalna w Mudman jakoś mi nie pasuje. Dziękuję Wysłane z mojego E5603 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35441 #38152 Napisano 22 Kwietnia 2017 Kiedy jest naprawdę ciemno to ta dioda może robić za mini latarkę, może o to chodziło? Wysłane z mojego F5121 przy użyciu TapatalkaTo fakt 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23070 #38153 Napisano 22 Kwietnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zetrov 163 #38154 Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie zabieraj lego córkom:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35441 #38155 Napisano 22 Kwietnia 2017 Zarąbisty ten mundek:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23070 #38156 Napisano 22 Kwietnia 2017 Nie zabieraj lego córkom:)Nie zabieram, zostawiły bajzer i poszły Zarąbisty ten mundek:)500+ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23070 #38157 Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Sorki za post pod postem ale musiałem Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35441 #38158 Napisano 22 Kwietnia 2017 Protektor do Romana od czego pasuje ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #38159 Napisano 22 Kwietnia 2017 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5637 #38160 Napisano 22 Kwietnia 2017 Protektor do Romana od czego pasuje ?Od Romana który pasuje też do Kinga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23070 #38161 Napisano 22 Kwietnia 2017 Od Romana który pasuje też do Kinga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5637 #38162 Napisano 22 Kwietnia 2017 Za dużo cukru w cukrze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11496 #38163 Napisano 22 Kwietnia 2017 Sobotni lans na dzielni 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23070 #38164 Napisano 22 Kwietnia 2017 Tomasz, świetny Już nawet nie pamiętam ile zegarków ode mnie wyciągnąłeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11496 #38165 Napisano 22 Kwietnia 2017 (edytowane) Tomasz, świetny Już nawet nie pamiętam ile zegarków ode mnie wyciągnąłeś Chyba jest remis, albo tak mi się wydaje, pod lekkim wpływem % Edyta: lekka przewaga w moją stronę 3:1, jak tak sobie przypominam Edytowane 22 Kwietnia 2017 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23070 #38166 Napisano 22 Kwietnia 2017 Rzeczywiście wygrywasz Mi na początku wyszło 4:1 dla Ciebie ale pomyliłem Citka AS4020 który jednak poleciał do innego Kolegi Oooo Panie drogi, w takim razie Majty muszą trafić do mnie No ale brat i tak wyciągnął ode mnie więcej zegarków, byłem dzisiaj u niego i mimo że temat go nie kręci tak to ma już dwa pudła, większość oczywiście przejął od brata Żeby nie było do końca OT to z braciszka skrzynki G, którego też wyciągnął z mojego pudła Waldzior, pamiętasz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #38167 Napisano 22 Kwietnia 2017 No jak nie jak tak Miałem tego białasa na bransie i czarnego na pasku.Takie tańsze Giezy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #38168 Napisano 23 Kwietnia 2017 Panowie pytanie ws Multibanda, bo to mój pierwszy z nim zegarek. Od początku miałem ustawiona strefę na Berlin i DST na ON. Zegarek ręcznie się synchronizował ale automatycznie już nie (w nocy leżał w tym samym miejscu gdzie zsynchronizował się ręcznie). Teraz zmieniłem DST na AUTO?Czy to może mieć wpływ na synchronizację? Czy mam po prostu szukać innego miejsca? Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8949 #38169 Napisano 23 Kwietnia 2017 Raczej nie powinno mieć to wpływu, ale w przypadku strefy czasowej BER ustawienie DST na auto jest ustawieniem prawidłowym. Brak synchronizacji może wynikać z zakłóceń sygnału wynikających m.in. z pogody i innych czynników. Spróbuj kłaść zegar w różnych miejscach w mieszkaniu każdej nocy aż w ktorymś momencie złapie synchro automatycznie, wówczas będziesz wiedział, że to jest to miejsce. U mnie na przykład lepiej łapie w środku mieszkania na regale, niż na parapecie na oknie. Currently AWG-M100B-1AER & Roman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #38170 Napisano 23 Kwietnia 2017 DST nie ma wplywu na synchronizacje jest to funkcja odpowiadająca za ustawienie czasu zimowego lub letniego. W trybie Auto zegarek sam to zmienia kiedy przyjdzie na to odpowiedni czas. Brak synchronizacji w nocy najczęściej wynika poprostu z braku zasięgu. Tyle razy już to pisałem i powtórzę jeszcze raz, czasem wystarczy przesnąć zegarek o kilkanaście cm w danym miejscu aby zlapał lub sttacił zasięg. To jest jak z anteną od radia FM, w jednym miejscu stacja radiowa dobrze będzie odbierac ale wystarczy przesunąć antenę w inne miejsce i już będą szumy i trzaski w glośnikach. Nie ma znaczenia czy zegarek położymy bliżej okna czy dalej, w szafie, w szufladzie czy nie. Fale radiowe albo docierają do zegarka w danym miejscu albo nie. Fakt faktem czasem są też zakłucenia ale ja spotkałem się z tym dosłownie kilka razy w ciągu kilku lat że nawet ręcznie nie szło. Kolejna sprawa raczej mało prawdopodobna bo z automatu fabrycznie zegarki mają tą opcję włączoną. Jednak dobrze jest sprawdzić czy opcja automatycznej synchronizacji jest na ON czy na OFF. Jeśli na OFF to zegarek nie będzie synchronizować się automatycznie w nocy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
xavras_s 124 #38171 Napisano 23 Kwietnia 2017 Co to DST to wiem Pytałem dlatego że zegarek automatycznie nie złapał synchronizacji tam gdzie złapał ja ręcznie. A sama opcja jest oczywiście włączona. Będę szukał odpowiedniego miejsca Wysłane z mojego F5121 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
phoenixwb 7 #38172 Napisano 24 Kwietnia 2017 (edytowane) Co to DST to wiem Pytałem dlatego że zegarek automatycznie nie złapał synchronizacji tam gdzie złapał ja ręcznie. A sama opcja jest oczywiście włączona. Będę szukał odpowiedniego miejsca Wysłane z mojego F5121 przy użyciu TapatalkaJest jeszcze jedna bardzo ważna kwestia. Warunki pogodowe i wszelkie zakłócenia zewnętrzne. Dlatego jednego dnia zegarek się synchronizuje a innego już nie, nawet jak jest w tym samym miejscu. Jest to całkiem naturalne. Tzw. Propagacja fal radiowych. Edytowane 24 Kwietnia 2017 przez phoenixwb 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Mario 51 #38173 Napisano 24 Kwietnia 2017 Jest jeszcze jedna bardzo ważna kwestia. Warunki pogodowe i wszelkie zakłócenia zewnętrzne. Dlatego jednego dnia zegarek się synchronizuje a innego już nie, nawet jak jest w tym samym miejscu. Jest to całkiem naturalne. Tzw. Propagacja fal radiowych.Dokładnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zibi8 442 #38174 Napisano 24 Kwietnia 2017 Kalkulator przelezal minimum 23 lata na strychu ,wymienione baterie i działa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Swords 0 #38175 Napisano 24 Kwietnia 2017 Dzień dobry.Na wstępie chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów Piszę ponieważ mam problem z którym nie mogę sobie poradzić i chciałbym zasięgnąć waszej opinii na ten temat.W dniu 29 marca kupiłem zegarek marki Casio oczywiście model WVA-M650TD-1AER.Skusiłem się na to cudeńko ponieważ zapragnąłem mieć zegarek którego nie będę musiał ustawiać a który to samoistnie będzie to robił.I tutaj zaczęły się moje problemy. Najpierw nie mogłem ustawić czasu DST bo gdy go ustawiłem pokazywał godzinę do przodu. Pomyślałem sobie że w nocy gdy będzie się zegarek kalibrował wszystko ustawi się jak należy ale oczywiście tylko na moich życzeniach się zakończyło. Nie mogłem sobie z zegarkiem poradzić więc udałem się do serwisu w którym pan zegarmistrz stwierdził że coś jest nie tak z ustawieniami zegarka i odesłaliśmy go do serwisu do Sochaczewa. Po dwóch tygodniach zegarek otrzymałem z powrotem z orzeczeniem serwisu że ekspertyza zegarmistrzowska nie wykazała żadnych nieprawidłowości w działaniu zegarka. Czas DST jednak mi ustawili prawidłowo i godzinę również co do sekundy. Jednak teraz z dnia na dzień zegarek pokazuje o sekundę do przodu tzn. w poniedziałek przyśpieszył sekundę we wtorek były to już dwie sekundy w środę trzy itd. I teraz moje pytanie. Ponieważ kalibracja następuje bo nawet dzisiaj gdy wstałem o 5 rano widziałem że znikły wyświetlenia elektroniczne tylko że gdy się pojawiły czas nadal jest zły. Zegarek się kalibruje ale czasu nie ustawia. Co mam teraz zrobić ? Czy jest to możliwe aby sie zegarek kalibrował ale godziny nie ustawiał prawidłowo ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach