Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

A dziś tak. Tak to jest, jak się człowiek szybko zbiera na działkę i zapomni założyć zegarka... ;)

Tani, zapasowy G w schowku w samochodzie!

Nie mów, że nie masz?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tani, zapasowy G w schowku w samochodzie!

Nie mów, że nie masz?

No właśnie - weź, popatrz - nie mam. Ale podpowiedziałeś mi dobre rozwiązanie na takie sytuacje. :) A jutro trzeba iść do kościoła - jak ja się wśród ludzi bez G na ręku pokażę... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis zauważyłem pierwsza bliznę na mtg zrobiona przeze mnie ;o oczywiście nie wiem jak sie to mogło stać. Co prawda wczoraj popiwkowalem ale nie zahaczyłem nigdzie zegarkiem tego jestem pewny. Dokładnie na pierścieniu z miastami przy TYO mam zadrapanie. No cos trzeba przeboleć i nosić zegar dalej;) tak jak mówiłem nie bede chuchał i dmuchał na zegar, poprostu dumnie nosił oczywiście dbając o niego ale kazdy nowy ślad przyjmuje na klatę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś od rana RODOS... :)

Sądzisz, że on na takiej głębokości da radę? Nie za duże ryzyko?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ręki moczył nie będzie :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Smiej sie smiej. Ja kiedys nie dokrecilem srub w mudmanie po zmianie baterii i jak poszedlem nurkowac (z faja na max 3m) to mudman zaczal hmm szwankowac.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smiej sie smiej. Ja kiedys nie dokrecilem srub w mudmanie po zmianie baterii...

Bo z solarem trzeba kupować g-shocki bateri nie musisz wymieniać i śrubki dokręcone są wtedy po wyjściu wody tylko chlupanie słychać jak się przyciski naciska ale poza tym żadnych problemów ;)

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzisz, że on na takiej głębokości da radę? Nie za duże ryzyko?

Ręki moczył nie będzie :D

Gdzie moczyć niedzielny zegarek!! :) jak dziecku wody do basenu nalewałem to wąż w drugiej ręcę trzymałem... :) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawa rozmowa na temat szanowania i używania zgodnie z przeznaczeniem zegarków mnie ominęła ;) Już po ptakach, więc swojego nie będę dorzucał, ale z innej beczki, to skoro o używaniu bez specjalnego chuchania mowa, to mnie z kolei razi wręcz przeciwne podejście - jak widzę gościa, który ma na ręku G-Shocka styranego i brudnego (z siedliskami kurzu w każdym możliwym zakamarku), to nie mogę tego pojąc. Rozumiem, żeby nie dmuchać i chuchać, ale być tak niechlujnym, żeby w ten sposób zegarek nosić (który osobiście brzydziłoby mi się na rękę włożyć), to trzeba być hmm... specyficznym :) Zwłaszcza, że każdego G-Shocka łatwo umyć pod wodą, lub od biedy nawet do pralki razem z brudną bielizną włożyć;)

Tak więc od skrajności w skrajność, a uważam, że jak ze wszystkim - warto znaleźć złoty środek (z uwzględnieniem swoich preferencji).

zamówiłem tego f91w. Można robic zakłady ile zniesie. Ja obstawiam 3 miesiące przy dobrych wiatrach i pewnie pasek strzeli ale w glebi serca liczę ze posłuży jak nie jeden G^^

Koniecznie daj znać. Bo nie ukrywam, że jestem zaciekawiony realną wytrzymałością tego malucha.

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego "G" po ciezkim dniu pod wode... mydlo w płynie.. szczoteczka do zębów oczywiscie żony ;) i zegarek jak nowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami lombardy sprzedaja zegarki tak u....e źe rzygac sie chce-to jest dopiero chamowa...

Edytowane przez laryngoskop

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie przedstawiona trójca Master G.

Wiele się musi zmienić, aby wszystko zostało po staremu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Rozumiem, żeby nie dmuchać i chuchać, ale być tak niechlujnym, żeby w ten sposób zegarek nosić (który osobiście brzydziłoby mi się na rękę włożyć), to trzeba być hmm... specyficznym  :)

To jak pacjenci  co nabywaja suva przejada nim po blotnistej drodze i potem stawiaja pod domem dumni w sensie patrz jaki ze mnie hardcorowy offroader. A to ze to x5 czy inny nissan kaszanka to druga sprawa  :rolleyes:  niby ze g-shock to zegarek do wycisku wiec musi byc styrany. A druga grupa to ci, ktorym sie nie chce czyscic zegarka. Bo po co. Tymczasem gshocki ladnie myje sie woda z mydlem w plynie, ja np mam stara szczoteczke philips sonicare i nia przelatuje zegarek wraz z mydlem. Oczywiscie lepiej za duzo nie szorowac jak sie ma szkielko akrylowe. Pozatym mozna zawsze czesciowo rozebrac obudowe bez jej rozszczelniania (wiele gshockow ma te sruby wokol bezela nie tylko na pokaz) i wymyc w letniej wodzie. Prosty szacunek dla zegarka. I dbalosc o higiene.

Edytowane przez Classified

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Który by tu założyć?

Widzę, że masz 2 parki. Ciekawe co z tego będzie? :)

Edytowane przez Flaming

"So next time someone complains that you have made a mistake, tell him that may be a good thing. Because without imperfection, neither you nor I would exist."  Stephen Hawking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Capri

Czasami lombardy sprzedaja zegarki tak u....e źe rzygac sie chce-to jest dopiero chamowa...

Szkoda, że nie ma komisu który specjalizuje się w handlu G-shock  :(  rzetelna wycena, czyszczenie, ewentualny serwis i sprzedaż 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że masz 2 parki. Ciekawe co z tego będzie? :)

Wyciągnięte z drugiego "pięterka", żeby wszystkie G na jednym foto były. Zwykle leżą z innymi mniej sportowymi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze tylko pudełko do wymiany i gitara :D

Może kogoś zainteresuje Mundek camo za 5 stówek, słaby aku

https://www.olx.pl/i2/oferta/casio-g-shock-CID87-IDnB9Hi.html#:93924fc096

Rozglądam się od czasu do czasu za pudełkiem, tylko, że potrzebuję gdzieś na 40 zegarków albo może kiedy się trafi jakaś fajna skrzyneczka (raz widziałam taką od Invicty, ale w nieciekawej cenie- co prawda była chyba tylko na 15).

O coś w tym stylu tylko nie samoróbkacf8ea01bcc1f3ea50792427af495fe0b.jpg

Zdjęcie z WUS-a

Edytowane przez Marca101

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Classified

Miałem coś takiego jak urządzałem przeprowadzkę.

Kupujesz skrzynkę narzedziową (lub wykorzystujesz istniejącą po jakimś narzędziu), gabkę izolacyjną, przycinasz gąbkę, wycinasz otwory, dajesz gąbkę od strony wieka, wkładasz zegarki i szalejesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna sprawa taka skrzynka,chociaż rzecz wygląda gorzej przy dużej ilości posiadanych solarów.dlatego ja preferuję pudełka ze szkłem od góry,żeby mogły się ładować bez potrzeby ich wyjmowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi