Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co gratulować bo i tak go zaraz puści

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część, przymierzam się do 9400 i mam pytanie czy można w nim ustawić budzik codziennie ale bez soboty i niedzieli?

Jak nie to czy są modele w które mają taką funkcję?

Obecnie mam mudmana 3031 i niestety nie ma takiej opcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, jak na chudej rączce wygląda Rangeman, ciekawy ten zegarek.

Mój nadgarstek całe 17cm ;)

post-70887-0-80467400-1528006839_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Część, przymierzam się do 9400 i mam pytanie czy można w nim ustawić budzik codziennie ale bez soboty i niedzieli?

Jak nie to czy są modele w które mają taką funkcję?

Obecnie mam mudmana 3031 i niestety nie ma takiej opcji.

Jest taka możliwość w modelu G-7700/G-7710, omówiłem to w recenzji tego zegarka na moim kanale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic nie musisz ;)

027348b7925ca220ff3ea77ace73e27e.jpg

Edytowane przez G-Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co gratulować bo i tak go zaraz puści

Takie jego zbójeckie prawo - poza tym to się nazywa nabieranie doświadczenia :P:D :D :D

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie jego zbójeckie prawo - poza tym to się nazywa nabieranie doświadczenia :D :D :D

Zdecydowanie nabija statystyki i po latach będzie opowiadał że miał wszystkie zegarki świata

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boziuuu ale ten gw 6900 ładny :D Do jutra daje sobie czas na wybranie pierwszego g-shocka. Jak na razie mudman g9300 prowadzi, ale z kolei ten gw 6900 wygląda całkiem schludnie. Szkoda, że mudmany nie mają ( czy może praktycznie nie można ich kupić) w jakimś innym kolorze, gdzie np. na alledrogo można dokupić osobno paski itp.

Zastanawiam się czy taki mudman będzie dobrze współgrał z jakimś eleganckim ubiorem, może nie mam tu na myśli garnituru, ale jakaś koszula itp. czy tylko będzie się nadawał jak tam @Daito pokazywał na grzyby :D (oczywiście pomijając pracę)

Jeżeli chodzi o podświetlenie to czy g9300 ma też autoled ? Czy tylko poprzez kliknięcie ? Oraz czy jest możliwość jakaś ustawienia dłuższego czasu podświetlenia ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że mudmany nie mają ( czy może praktycznie nie można ich kupić) w jakimś innym kolorze, gdzie np. na alledrogo można dokupić osobno paski itp.

Jak nie jak tak: https://www.g-central.com/casio-g-shock-g-9300-gw-9300-mudman-all-models/

Poza tym Mudman to nie tylko 9300 https://www.google.pl/search?q=Casio+G-Shock+Mudman&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjriKTksLfbAhUIKlAKHeyWAAEQ_AUICigB&biw=1225&bih=700

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiście są, ale cenowo masakra to ja już chyba zostane przy klasycznym wyglądzie. W grę wchodził jeszcze złoty, który upatrzyłem w polskim sklepie, ale podświetlenie dziadowskie. A jak z tym wyglądem --> nosiliście takiego g9300 na bankiety czy raczej nie za bardzo pasował :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sklepach singapurskich są spore promocje na mudmany.

Infantylne pytanie, ale pogubiłem się trochę w opisach - które G mają kompas i barometr ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe, jak na chudej rączce wygląda Rangeman, ciekawy ten zegarek.

7- latek ;-)

Co ciekawe sam sobie założył i cały dzień jeździ. Coś czuję, że będę musiał sobie kupić drugiego ;-)

post-1617-0-21142300-1528034334_thumb.jpg

Co-Axial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo podoba mi się ten niebieski, w sam raz na lato :)

post-70887-0-86369100-1528040420_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie lubię modułów z pływami to tu wyglądają dość dobrze w dodatku solar i radio. Fajny.

Od kiedy i po ile?

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie lubię modułów z pływami to tu wyglądają dość dobrze w dodatku solar i radio. Fajny.

Od kiedy i po ile?

to calkiem odwrotnie niż ja, bardzo lubie moduly z plywami i fazami księżyca, jedno przydaje mi się częściej drugie troche mniej,ale no nie pasuje mi wyświetlacz kwadratowy wpisany w kolo,wiec pomimo solara i radia u mnie ten model raczej nie pojawi sie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od kiedy i po ile?

Całkiem całkiem to wygląda moduł ten sam co w GWX-5600 - wychodzi na to że od maja jest już dostępny w Azji 

https://www.g-central.com/g-shock-g-lide-gwx-5700-tough-solarmulti-band-6-with-tide/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też nie lubię modułów z pływami i fazami, szczególnie w kostkach- szpecą strasznie cały lcd, chyba dlatego nie kupiłem nigdy froga GWF, może na nowego GWF-D się skuszę, fazy nie rzucają się tam w oczy.

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boziuuu ale ten gw 6900 ładny :D Do jutra daje sobie czas na wybranie pierwszego g-shocka. Jak na razie mudman g9300 prowadzi, ale z kolei ten gw 6900 wygląda całkiem schludnie. Szkoda, że mudmany nie mają ( czy może praktycznie nie można ich kupić) w jakimś innym kolorze, gdzie np. na alledrogo można dokupić osobno paski itp.

Zastanawiam się czy taki mudman będzie dobrze współgrał z jakimś eleganckim ubiorem, może nie mam tu na myśli garnituru, ale jakaś koszula itp. czy tylko będzie się nadawał jak tam @Daito pokazywał na grzyby :D (oczywiście pomijając pracę)

Jeżeli chodzi o podświetlenie to czy g9300 ma też autoled ? Czy tylko poprzez kliknięcie ? Oraz czy jest możliwość jakaś ustawienia dłuższego czasu podświetlenia ?

Tez się napaliłem na g9300 tylko zalezy mi na wersji z WC, a na razie w pierwotnej sprzedaży nie ma. Ktos wstawił na OLX w wersji z paskiem Carbon Fiber za około 1000 zł 3 letni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

G 9300 to świetny wybór. Przerobiłem trochę g schockow i noszę go na zmianę z g 9400. Dla mnie super lekki i wygodny. Fajne podświetlenie.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest taka możliwość w modelu G-7700/G-7710, omówiłem to w recenzji tego zegarka na moim kanale.

Dzięki, sprawdzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi