Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że fotek nie powinno się "cytować" wiec nie cytuję - jednak na końcu "tunelu" z pierwszej fotki powinno być "światełko" :):D :D :D

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5Kcc9c048bb3b0fdd808860adb6f75a9fd6.jpg

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza fotka wymiata :)

Gdyby nie to krzesło w tle. Ja bym w tym tunelu widział jakiś księżyc, czy wieżowiec. Jednym słowem wywalona luneta w kosmos...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasują do siebie! ;)

A zegarki to przekleństwo! :D

Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja do srebrnego przebierańca dołożyłem dzisiaj czarnego ori metalowca :)a41956f1d5360db145966c369ad20275.jpg2e1a873d51ee8c1f8ca12246c1b7e8f2.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez tymancjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

Dobre zdjecie,tez mi sie podobaja...gdyby bohaterowie zdjec byli bardziej wyposrodkowani,to mógłbym je mieć w kalendarzu :)

I jak Ci sie podoba oryginalna zakrętka z deklem ?? Jakie wrazenia nadgarstkowe ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilku dniach...

Nie potrafię sobie przypomnieć czy już coś pisałem o moich odczuciach co do gshockowych kostek. Chyba nie.

To sobie pozwolę napisać.

To są zaskakujące zegarki. Jeszcze jakiś miesiąc temu (może dwa) zupełnie nie miałem zamysłu dodawania do kolekcji czegokolwiek cyfrowego. Ba! Nawet sprzedałem kwarcowego DH bo jednak nie potrafiłem przekonać się do skoków wskazówki sekundnika. Nie będąc jednak jakimś ortodoksem, a inżynierem i to elektrykiem, doceniam idee kwarcowego serca i płynące z jego stosowania zalety.

No to jak ten skaczący sekundnik mi nie pasował, pozostało rozważyć kwarca bez wskazówek. I tak dokoptowalem do pudła retro wskrzeszonego Casio 158. A potem z miejsca naszła mnie idea, że jak on taki fajny to i gshockowa kostka pewno będzie ciekawa.

I tak zacząłem się dopytywać rozglądać i sprawiłem sobie 5610 w "aftermarketowej" metalowej zbroi (nie z zamysłu ale trafiła się taka okazja). No i bam! Zegarek cacy. Radości tyle co z przyzwoitego mechanika. Ma swoisty, niepowtarzalny sznyt. Jest historia, marka. Czasoholizm w czystej postaci A do tego ni huhu nikt nie może się czepiać, że zrzynka z Rolexa

Na dowód tego jak mnie wzięło, już po bodajże dwóch tygodniach skorzystałem z okazji i rozszerzyłem kolekcję o gmw-b5000 w czarnej karoserii. Zegarek z innym modułem a co za tym idzie wyświetlaczem i funkcjonalnością (nieco). A do tego jest to wersja nieco bardziej premium.

Po kilku dniach z obydwoma kostkami takie moje wnioski z używania tychże.

- Akcesoryjne metalowe gacie do 5610 są bardzo podobne do oryginalnego wykonania gwm. Noszą się prawie identyczne.

- Wyświetlacz w negatywie w gwm jest bardzo czytelny, ale za to trudny do fotografowania.

- Układ wyświetlacza 5710 dla mnie jest czytelniejszy (wskaźniki naładowania, alarmu itp. na dole ).

- Rozwiązanie podświetlenia w gwm jest fajne, efekt rozjaśniania i sciemniania "robi robotę".

A tak w ogóle, to chyba się uzależniłem

Zdjęcia z "wyborczego" spaceru.

8dcce588484f0c0e8ea9b59652e2ab33.jpg

3522fbb0ff6a535bd82cb4b28052a0d6.jpg50c149dbcb6d493c19908d2e7737a405.jpg44f6cd86e9126452c1b94c2bda9ec093.jpg5e7b46ab3027308ad93fd6ab51f31047.jpg

Edytowane przez tymancjo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi