kacprzak1991 351 #51001 Napisano 6 Marca 2020 Nie ma ktoś może na zbyciu gdf100bb? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #51002 Napisano 6 Marca 2020 No niestety, różowo nie jest, ale lubię czasem coś skręcić, to się przemagam i płacę... Tomku, a czy zamawiając np. w serwisie w TT nie masz cen hurtowych? Taki serwis chyba na częściach nie zarabia..? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #51003 Napisano 6 Marca 2020 Tomku, a czy zamawiając np. w serwisie w TT nie masz cen hurtowych? Taki serwis chyba na częściach nie zarabia..?Kiedyś tak było, ale teraz podnieśli mocno ceny dla odbiorców indywidualnych, bo widocznie zbyt dużym problemem była ich obsługa. Łatwiej obsługiwać 10-15 firm, które handlują częściami, jak Pan Adam, Kraina Czasu itp., niż pewnie co najmniej ze stu indywidualnych, gdzie trzeba zapisywać, co kto zamówił, formę płatności, adresy wysyłki, odpowiadać na pytania, obsługiwać reklamacje i zwroty itp. Więc pewnie zdecydowano na jakimś zarządzie, że firmę to zbytnio obciąża i w ten sposób pozbyto się tematu indywidualnych. To oczywiście jedynie moje przypuszczenie, ale całkiem prawdopodobne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KRZYSIO 8772 #51004 Napisano 6 Marca 2020 Każdy Serwis zarabia na częściach i nic w tym dziwnego. Co do zamówień indywidualnych, to oczywiście je realizują z płatnością przy odbiorze, ale terminy dość odległe . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23160 #51005 Napisano 6 Marca 2020 Póki Janusze nie zaczęli składać na potęgę to były ceny na przyzwoitym poziomie ale jak na rynek, serwisy aukcyjne trafiła fala zegarków, np. limitek Froga za 1/4 ceny fabrycznej to się wkurzyli Na aledrogo były/są MTG i inne składaki w konkurencyjnej cenie bez papierów i pudełek.Poszli za innymi markami gdzie z reguły sama koperta zegarka w serwisie kosztuję 70% ceny nowego zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #51006 Napisano 6 Marca 2020 Właśnie dojechał 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master_of_G 45 #51007 Napisano 6 Marca 2020 Kiedyś tak było, ale teraz podnieśli mocno ceny dla odbiorców indywidualnych, bo widocznie zbyt dużym problemem była ich obsługa. Łatwiej obsługiwać 10-15 firm, które handlują częściami, jak Pan Adam, Kraina Czasu itp., niż pewnie co najmniej ze stu indywidualnych, gdzie trzeba zapisywać, co kto zamówił, formę płatności, adresy wysyłki, odpowiadać na pytania, obsługiwać reklamacje i zwroty itp. Więc pewnie zdecydowano na jakimś zarządzie, że firmę to zbytnio obciąża i w ten sposób pozbyto się tematu indywidualnych. To oczywiście jedynie moje przypuszczenie, ale całkiem prawdopodobne. Znam trochę inną wersję, może jak się spotkamy na spocie to zdradzę. Póki Janusze nie zaczęli składać na potęgę to były ceny na przyzwoitym poziomie ale jak na rynek, serwisy aukcyjne trafiła fala zegarków, np. limitek Froga za 1/4 ceny fabrycznej to się wkurzyli Na aledrogo były/są MTG i inne składaki w konkurencyjnej cenie bez papierów i pudełek.Poszli za innymi markami gdzie z reguły sama koperta zegarka w serwisie kosztuję 70% ceny nowego zegarka Dokładnie.. choć z drugiej strony nie ma się co dziwić, skoro jest / było wielu chętnych na takie egzemplarze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #51008 Napisano 6 Marca 2020 Znam trochę inną wersję, może jak się spotkamy na spocie to zdradzę. Ja myślę, że to właśnie sklepy wymusiły taką sytuację na zibi. W końcu, dzięki podwyżkom cen dla indywidualnych, oni zyskują - utrzymując w miarę stare ceny. Wcześniej każdy (w tym ja sam) wolał zamówić w zibi.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #51009 Napisano 6 Marca 2020 Znam trochę inną wersję, może jak się spotkamy na spocie to zdradzę. O, to ciekawe, co mówisz. Zdecydowanie fajnie będzie się znów spotkać i pogadać. A właśnie: kiedy szykuje się jakiś spot? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51010 Napisano 7 Marca 2020 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admof 2240 #51011 Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Póki Janusze nie zaczęli składać na potęgę to były ceny na przyzwoitym poziomie ale jak na rynek, serwisy aukcyjne trafiła fala zegarków, np. limitek Froga za 1/4 ceny fabrycznej to się wkurzyli Na aledrogo były/są MTG i inne składaki w konkurencyjnej cenie bez papierów i pudełek.Poszli za innymi markami gdzie z reguły sama koperta zegarka w serwisie kosztuję 70% ceny nowego zegarka Polak zawsze musi Januszować na potęge, a potem się dziwi, że go traktują niepoważnie. Edytowane 7 Marca 2020 przez Admof 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #51012 Napisano 7 Marca 2020 (edytowane) Panowie..a tak szacunkowo - to ile w Polsce musiałoby być tych Januszy,by przyczynili sie do podwyżki ?Nie wydaje wam sie ze co drugi i trzeci klient musiałby potajemnie składać zegarki żeby sprzedawca odczuł presje konkurencji na swoim interesie ?? No chyba ze mówimy o tych kilku osobach z forum i ich 'mafie zegarkową', która narodziła sie tu na forum i tak dała w kość Zibi, ze ten musiał podnieść cenyNie sądze by zwykły niezorientowany w cenach zjadacz chleba, kupił części do froga, złożył i wystawił za polowe ceny na olx, mając w tym także swój zarobek.To byli forumowicze lub nawet sami sprzedawcy Zibi. Takie moje zdanie i szybko go nie zmienię. Chce powiedzieć że to nie tylko Janusze przyczynili sie do podwyżki, bynajmniej nie wydaje mi sie tak.Ktoś musiałby mnie przekonać, że poza forum, jest aż taka wielka świadomość zegarkowa wśród Polaków. Szybciej powiedziałbym,że przestała im sie podobać obsługa indywidualnego klienta z coraz to wymyślniejszymi zamówieniami.Obstawiałbym też chęć szybszego zysku - bo ZIBI nigdy tanie nie było, a tu nagle jest pewna gałąź z częściami gdzie jest popyt , no i gdzie można podnieść cenyNo i sam fakt wyplenienia forumowych składaczy..Co akurat to mi sie podoba. Edytowane 7 Marca 2020 przez mrovka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67500 #51013 Napisano 7 Marca 2020 Dzisiaj tak 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #51014 Napisano 7 Marca 2020 I u mnie podobnie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11579 #51015 Napisano 7 Marca 2020 A u mnie nie I brak słonka dał się we znaki Romkowi, jakoś tak zbladł biedaczek 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51016 Napisano 8 Marca 2020 Panowie, mała prośba. Szukam czegoś, co będzie mi służyć w czasie wycieczek rowerowych. Na razie używam kostki, jak na zdjęciu powyżej, ale potrzebuję czegoś większego. I tak zakładam to na kurtkę/bluzę, więc pomijam tu mój wątłty nadgarstek. Nie chcę wydać więcej niż 1000-1200 pln i pomyślałem o GG-B100. Dobry pomysł? Może coś innego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #51017 Napisano 8 Marca 2020 Ja na rower nie polecałbym w ogóle zegarka. W tej kwocie masz Wahoo Element. https://www.centrumrowerowe.pl/nawigacja-rowerowa-wahoo-elemnt-gps-pd20802/?v_Id=133978&gclid=EAIaIQobChMItIvp0K6K6AIVTPlRCh2GvAhoEAQYASABEgIawvD_BwE 0 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51018 Napisano 8 Marca 2020 O czymś takim też myślałem, ale póki co wujek Google i jego mapy całkiem dobrze sobie radzą, choć wczoraj nieco mi sfiksował ;-) Koleś (ja), który zegarki nosi (takie czy inne) przez całą dobę, nie może nie mieć zegarka jeżdżąc na rowerze :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #51019 Napisano 8 Marca 2020 Rozumiem 0 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #51020 Napisano 8 Marca 2020 Jak na rower, to pomyslalbym raczej o czyms cyfrowym. Moze GD-350? Jezeli maja byc tez wskazowki, to GR-B100 jest ciekawym wyborem. Dodatkowo mozna go w super cenie (wersja zielona) dostac na watches2u. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51021 Napisano 8 Marca 2020 I takie posty to ja lubię :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tadzik01 75 #51022 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) Panowie, mała prośba. Szukam czegoś, co będzie mi służyć w czasie wycieczek rowerowych. Na razie używam kostki, jak na zdjęciu powyżej, ale potrzebuję czegoś większego. I tak zakładam to na kurtkę/bluzę, więc pomijam tu mój wątłty nadgarstek. Nie chcę wydać więcej niż 1000-1200 pln i pomyślałem o GG-B100. Dobry pomysł? Może coś innego?Może coś w konwencji Suunto ?Z tym, że przy założonym budżecie to raczej używka Edytowane 8 Marca 2020 przez Tadzik01 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #51023 Napisano 8 Marca 2020 Nie. G musi być :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #51024 Napisano 8 Marca 2020 (edytowane) A u mnie nie A u mnie znowu tak. Edytowane 8 Marca 2020 przez p.r.p. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #51025 Napisano 8 Marca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach