Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Vonziej napisał(-a):

Te, Pan maruda ⚠️

Przyrzekam iż więcej nie będę się źle pisał o G-Shockach - niech mi język skiśnie ... 

smerf.png.b0d081ce0324c057f49dd26b0d470fd6.png

Edytowane przez unadarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 minut temu, GTB napisał(-a):

@eddi87

pomarańczowe - GW-M5610MR-4

żółte - G-5600A-9

2 minuty temu, lemonln napisał(-a):

Dawno, dawno temu zamawiałem w ZIBI.

Dane z faktury z numerem Casio:

Bezel G-5600A-9 1038 5038

Pasek GW-M5600 1033 0724

Pomarańczowe tak jak napisał @GTB - nie mam numerów Casio

Dzięki chłopaki, jak byście mieli chwilkę popatrzeć w necie gdzie kupić bo gdzie ja patrze to niema.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jako że już koledzy mnie wyręczyli z kompletem referencji do żółtych ciuszków, to poratuję jeszcze referencjami do pomarańczowych:

GW-M5610MR-4
Bezel 10482144
Pasek 10364867

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tak się dziś zastanawiam czy warto po raz kolejny wrócić do GWG-1000. Chodzi oczywiście o zakup nowego. Co myślicie ?
Zdecydowanie brałbym, jeśli Ci leży. Ja swojego mam już 3,5 roku i nie zamierzam się pozbywać - zawsze zakładam z przyjemnością.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie zamówiłem. To już już mój trzeci powrót i tym razem raczej zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
15 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

To jako że już koledzy mnie wyręczyli z kompletem referencji do żółtych ciuszków, to poratuję jeszcze referencjami do pomarańczowych:

GW-M5610MR-4
Bezel 10482144
Pasek 10364867

Dzięki Tomek, żółte idą jednak na 100%, towar deficytowy. Dzięki @GTB wiem że podpasuje też bezel z GW-M5630E-9 i teraz czy paski są w tym samym kolorze, pasujące odcieniem, tańsze do kupienia, czy muszę brać z limitki za 190zł  Oraz czy ktoś pamięta ile mniej więcej żółte gacie zwykłe? Bo może nie ma co żydzić kilkudziesięciu złotych i wziąć z 5630 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@eddi87 na olx masz żółtego gls5500, jak dla mnie ciekawsza opcja od typowej kosteczki ;)

g-shock-watch-casio-men-the-5500-gls-550

Edytowane przez dzyndzl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
41 minut temu, dzyndzl napisał(-a):

@eddi87 na olx masz żółtego gls5500, jak dla mnie ciekawsza opcja od typowej kosteczki ;)

g-shock-watch-casio-men-the-5500-gls-550

Seria 5500 - pierwszy Mudman - szkoda , że nie kontynuowana obecnie w mnogości wersji w jakiej występowała (tak jak jakiś czas temu). 

Ten powyższy to by był odpowiedni na sezon 2021/22 (według @unadarek) bo jest żółty z zielonym (a może i na 2023 bo pomarańczowy LCD) 😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Największą przewagą 5500 nad 56xx jest  wg mnie i mojego skromnego 17,5 nadgarstka wygoda z jaką się go nosi. Poważnie zastanowiłbym się nad tym z olx, gdybym nie miał wersji biało-czerwonej...

Edytowane przez dzyndzl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten 2100 wygląda za***iście. Czarny też niczego sobie. Co myślicie?372137dc0639f863fe9aac2f17c1059f.jpg

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GA-900 byłby fajny, gdyby go zrobili jako w pełni cyfrowy model. Z zewnątrz fajnie im wyszedł, ale tarcza mocno taka se.

Brakuje mi w obecnej ofercie (wśród nowych modeli) waśnie jakiegoś fajnego, w pełni cyfrowego modelu, a w tej kopercie i bezelu jest potencjał. Nawiązuje do modeli z lat dziewięćdziesiątych.

Co do samych żelków, to kwestia gustu. Mnie takie jasne, jak ten GA-21xx powyżej, nie podobają się w ogóle.

Edytowane przez Jogi

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podziękowania dla wszystkich za rady i naprowadzania 👍 

Set na lato 

20210330_162028_HDR.thumb.jpg.c87497a0fbec59ce97aa4f691dc9d615.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 28.03.2021 o 15:49, unadarek napisał(-a):

fakt  - porysowany 

399276917_Zrzutekranu2021-03-28154850.jpg.d5db1e556a25c5cdac25994089a7fe2e.jpg

to i cena powinna nie być idealna - tak z 350zł 

Rzeczywiście porysowany z lekka i opisując idealny to jawne oszustwo!

No ale nie przeginajmy w drugą stronę.

Jeśli cena byłaby tak końcowo z 600 zł. to mimo wszystko byłaby to dobra oferta.

Widać że te rysy dość łatwo byłoby spolerować bo nie widać aby były głębokie ani żadne ubytki.

Musimy brać poprawkę na ludzi którzy zajoba na temat zegarków nie mają i dla nich to rzeczywiście może być stan bardzo dobry a jak używany to nawet i może idealny w takim stanie 😉 

Jak ostatnio było z tym Citkiem co pisał że nowy a miał skracaną bransoleta i noszony ale dla laika co miał go kilka dni to dla większości nie w temacie jak nowy bo nie powycierany jeszcze ^_^ 

Kupujesz kilkuletnie auto i napisane igła, stan idealny a przecież to niemożliwe chyba że był w stanie NOS i nikt nim nie jeździł a stał od nowości na kołkach 😁 

Tomek (@tommly), rysa w G to mały problem, ciuchy też.

Gorzej jak stalowa koperta jest z wgniotkami, ubytkami bo nic nie zrobisz (no chyba że laser i punktowe napawanie ale to już dla drogich zegarów gra warta świeczki) a tutaj to tylko dobry opis się należy i adekwatna cena.

Sam zegar można doprowadzić do stanu dla Nas jak najbardziej akceptowalnego 😎

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi