Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

qTMouKo.jpeg 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 3.06.2022 o 10:36, pazikk napisał(-a):

Nie moje ale bym chciał mieć taki zestaw. Zdjęcia od Silesia G Custom

285686470_2549885921808421_7517455738967255713_n.jpg

Ten King wymiata. Chyba muszę do nich napisać z pytaniem o cenę takiego moda :)

Edytowane przez clusca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak wygląda na żywo i z bliska ten pasek. 

Edytowane przez pazikk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, pazikk napisał(-a):

Ciekawe jak wygląda na żywo i z bliska ten pasek. 

Jeśli robiony jak kermit do Romana, to jest błyszczący i lepki. M.in. dlatego szybko poleciał dalej.

IMG_4071.jpg

Edytowane przez tommly

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie mierzonko w domku co by nie było że na ręce nawet nie miałem.

IMG_20220606_165955.jpg

IMG_20220606_165843.jpg

IMG_20220606_165742.jpg

"Jeśli bałagan na biurku świadczy o bałaganie w głowie, o czym świadczy puste biurko?" Albert Einstein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

enI1eIH.jpeg 

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
4 godziny temu, tomaliusz napisał(-a):

Grubo :blink: 

Nom. Oczywiście nie mój - do prezentacji tylko. Ale jakość wykonania naprawdę robi robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie porównanie ze "zwykłą" stalową kostką GMW?

Chętnie poznałbym różnice w jakości wykonania :)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
25 minut temu, Sol napisał(-a):

Będzie porównanie ze "zwykłą" stalową kostką GMW?

Chętnie poznałbym różnice w jakości wykonania :)

Porównałem ze "zwykłą" tytanową GMW-B5000TB-1, film będzie dziś wieczorem na kanale. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej wszystkim, 

Jak wygląda obecnie sytuacja złożenia G. W związku z tym że mam chudą łapę i pasuje mi tylko kilka modeli to chciałbym złożyć np. GW 9200 albo gulfmana 9110. Parę lat temu polowałem na te sztuki i docelowo kupiłem Orienta ;) Teraz Choroba wraca ;)Wiadomo że modele już nie osiągalne ale czy istnieje jakiś sklep w którym można kupić np części? Pytanie jak z opłacalnością czy lepiej polować na używanego 9200 i go odnowić? Widziałem na yt filmik pana Tomasza ze złożenia bodajże modelu 9300 ale chyba z przed 3 lat. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
9 minut temu, IceMan89 napisał(-a):

Hej wszystkim, 

Jak wygląda obecnie sytuacja złożenia G. W związku z tym że mam chudą łapę i pasuje mi tylko kilka modeli to chciałbym złożyć np. GW 9200 albo gulfmana 9110. Parę lat temu polowałem na te sztuki i docelowo kupiłem Orienta ;) Teraz Choroba wraca ;)Wiadomo że modele już nie osiągalne ale czy istnieje jakiś sklep w którym można kupić np części? Pytanie jak z opłacalnością czy lepiej polować na używanego 9200 i go odnowić? Widziałem na yt filmik pana Tomasza ze złożenia bodajże modelu 9300 ale chyba z przed 3 lat. 

O ile są części Psor Ci złoży lub części załatwi. 9200 i 9110 to już skansen i może być problem z wszystkimi szpejami ale to @TomG80 Tomek musi się wypowiedzieć. Ja bym szukał używki bo o ile gulfmana jak ze świecą szukać to Ryśka idzie kupić w ładnym stanie lub nawet żeby tylko szkło było czyste i ciuchy nowe. Gw9300 bez problemu do ogarnięcia.

Edytowane przez eddi87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda sprawa szkła w Ryśku da się jakoś to wypolerować lub wymienić szkło? Właśnie GW 9300 ciut za duży, chociaż podobał mi się strasznie. 9200 i 9100 miały pasek który wg mnie lepiej układał się na szczupłych nadgarstkach, to chyba tylko dwa modele które nie wyglądają źle na nadgarstku 16 cm. Np mudman 9000 prezentował się średnio ze względu na odstający pasek. W moim przypadku już lepszy był 9300

Edytowane przez IceMan89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
16 minut temu, IceMan89 napisał(-a):

Jak wygląda sprawa szkła w Ryśku da się jakoś to wypolerować lub wymienić szkło? Właśnie GW 9300 ciut za duży, chociaż podobał mi się strasznie. 9200 i 9100 miały pasek który wg mnie lepiej układał się na szczupłych nadgarstkach, to chyba tylko dwa modele które nie wyglądają źle na nadgarstku 16 cm. Np mudman 9000 prezentował się średnio ze względu na odstający pasek. W moim przypadku już lepszy był 9300

Tlenkiem ceru mineralne szkła się poleruje. Wymienić, to trzeba pytać Tomka czy w ogóle są i czy się da bo możliwe że lepiej całą kopertę o ile są. BTW nie lepiej poszukać czegoś innego z G na mały nadgarstek nowszego dostępnego od ręki? Np. gw7900, gw6900? Kości też są odpowiedzią na każdą małą łapę. 

606921704_20220606_192323_HDR3.thumb.jpg.b42fdc1352797e8b3e3416d09b48e9cf.jpg

Edytowane przez eddi87

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi