Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Chłopaki słuchajcie, mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jak to jest z gwarancją w Zibi jeśli kupiłem zegarek w Amazonie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłopaki słuchajcie, mam jeszcze jedno pytanie, mianowicie jak to jest z gwarancją w Zibi jeśli kupiłem zegarek w Amazonie?

Ktoś ostatnio pisał na FB, że jak masz podbitą gwarancję międzynarodowa i zegarek kupiony na terenie UE to zibi honoruje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Międzynarodowa Karta Gwarancyjna to ta kolorowa i sztywniejsza "wizytówka"? Jeśli tak, to nie jest ona podpisana ani podbita  <_< Natomiast w broszurce "Area warranty in Europe" jest napisane, cytuje tutaj treść tej broszury : 

W celu uzyskania tych usług gwarancyjnych, należy wziąć produkt, wraz z kopią dowodu sprzedaży swojego zakupu, który pokazuje datę.

Więc sam już nie wiem  :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas Dzieciątko pod choinką zostawiło taki prezent:

69067618348960418268.jpg

dodam tylko, ze dla mojej kochanej małżonki :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Międzynarodowa Karta Gwarancyjna to ta kolorowa i sztywniejsza "wizytówka"? Jeśli tak, to nie jest ona podpisana ani podbita  <_< Natomiast w broszurce "Area warranty in Europe" jest napisane, cytuje tutaj treść tej broszury : 

Więc sam już nie wiem  :mellow:

Z tego co mi przedstawiło zibi w tej sprawie trzeba mieć czytelnie wypełnioną międzynarodową kartę gwarancyjną z pieczątką datą i podpisem + czytelny dowód zakupu ( może być kopia ) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też kiedyś pytałem w Zibi jak jest z miedzynarodową GW.... jak masz wypełnioną karte i dowod zakupu masz roczną miedzynarodową gwarancje realizowana w punkcie centralnych w Sochaczewie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś mi wytłumaczy - jak tępemu chłopu czym (poza kwestią widoczną gołym okiem) się różni MT-GS1000D od MT-GG1000D, chodzi tylko o to że w MT-GS synchronizuje się z automatu przez GPS gdy nie ma zasięgu WC a w MT-GG trzeba synchronizację przez GPS inicjować manualnie? Czy jeszcze coś jest inaczej...

Edytowane przez Daito

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie...

S nie ma GPS a druga różnica to inny układ na tarczy.

No to mnie zaskoczyłeś teraz - byłem pewien że ma...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem chłopaki i Wesołych Świąt, dawno mnie tu nie było :D

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś może GA-100 i GA-110 ? Myślę nad zakupem nad tymi dwoma modelami. Porównanie ich obu by mi bardzo pomogło. Z góry dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam GA-100-1A, duży sikor, moim zdaniem bardzo fajny, tyle, że wielu się nie podoba ledowa diodka podświetlająca wskazówki bez podświetlenia wyświetlaczy, fajna tarcza 3D plus wyświetlacze negatywy, trzeba pamiętać, że jak w każdym ana-digi, wskazówki czasem po prostu zasłaniają wyświetlacze...fajnym bajerem jest, że jak ustawiasz czas na wyświetlaczu to wskazówki same się przestawiają na wybraną godzine. Poza tym z tym zegarkiem jak z Rolexem, na każdym rogu czai się gość z podróbką na łapie. Ga-110 nia mam, ale wydaje mi się, że to jakiś festiwal nieczytelności już przy GA-100 można się złapać, że najwygodniej człowiekowi jest odczytywać dokładny czas z wyświetlacza, a nie ze wskazówek, bo kombinacja indeksów i kształtu wskazówek, no cóż...to nie jest zegarek dla starych ludzi. I jak ktoś jest suchoklatesem z małym nadgarstkiem, to cóż nie zawsze wygląda to dobrze, jest naprawdę duży, a jak ktoś ma witki jak szczupły 11 latek to ja bym odpuścił.

Co my tam jeszcze mamy, na pewno stoper plus pomiar prędkości, czas światowy, alarm. 

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodziło mi głównie o zdjęcie dwóch zegarków.

110 miałem ale niestety podróbkę ale udało się zwrócić i dostać pieniądze.Ale mając go myślałem że to właśnie 100 jest nieczytelna ale chyba Casio potrafi sprawić że z każdego kamienia da się odczytać godzinę, .Jednak widzę że najbardziej popularny jest 100 i na allegro i chyba najczęściej zamawiana podróba na pewnej grupie FB. Odstrasza mnie w nim ta wskazówka która na każdym zdjęciu wygląda jak przyklejona, właściwie do czego ona jest ?

Kiedyś podobały mi się duże Diesle np Mr Daddy ale przez G-Shocki szybko się wyleczyłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

110 miałem ale niestety podróbkę ale udało się zwrócić i dostać pieniądze.Ale mając go myślałem że to właśnie 100 jest nieczytelna ale chyba Casio potrafi sprawić że z każdego kamienia da się odczytać godzinę, .Jednak widzę że najbardziej popularny jest 100 i na allegro i chyba najczęściej zamawiana podróba na pewnej grupie FB. Odstrasza mnie w nim ta wskazówka która na każdym zdjęciu wygląda jak przyklejona, właściwie do czego ona jest ?

Kiedyś podobały mi się duże Diesle np Mr Daddy ale przez G-Shocki szybko się wyleczyłem.

Ta wskazówka to tachometr. Poczytaj w internecie.

Ja bym sobie darowal kupowanie obu modeli z olx jeśli nie masz doświadczenia i to sporego bo przy niektórych podróbkach nawet fachowcy mają problemy kup że sprawdzonego sklepu.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Ktoś ostatnio pisał na FB, że jak masz podbitą gwarancję międzynarodowa i zegarek kupiony na terenie UE to zibi honoruje.

Musi być wypisana ALE musi być też z "dobrej" dystrybucji, oficjalnej. To tak jak w Polsce:

Możesz kupić np w TT i wszędzie ta gwarancja będzie akceptowana bo wszyscy wiedzą, że zegarek pochodzi z oficjalnej dystrybucji (ZIBI) na Polskę.

A możesz kupić np w brawat i też masz niby gwarancję ale sklepu i oficjalny serwis w PL nie musi go przyjąć i ponosić kosztów.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to było z allegro. Te podróbki sa charakterystyczne i akurat odróżnić potrafie a tamten zakup miała być okazja a była okazja się zdenerwować

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat to było z allegro. Te podróbki sa charakterystyczne i akurat odróżnić potrafie a tamten zakup miała być okazja a była okazja się zdenerwować

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

No raczej nie potrafisz rozróżnić podróbki od oryginału skoro już raz dałeś się oszukać (nieważne ze okazja).

Uwierz ,że podróbki są coraz lepsze i "znawcy" z tego forum muszą chwilę się zastanowić żeby dostrzec różnice.

Tak jak Hubert pisał lepiej kupić od sprawdzonego sprzedawcy ,a nie szukać "okazji"

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od groma zdjęć porównawczych w google i filmików na yt po wpisaniu nazw tych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od groma zdjęć porównawczych w google i filmików na yt po wpisaniu nazw tych modeli.

Waldzior a co to "google" ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior a co to "google" ? ;)

Są tam odpowiedzi na prawie wszystkie pytania ale aby z tego korzystać potrzebny jest internet ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MRG na olx za 2tys :o

Edytowane przez ziko739

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi