Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w GW-5000 pojawił się symbol DST, a w M5610 nie.

Leżały w innych miejscach.

Edytowane przez Wojtek_Z

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 11 G z radiem... wszystkie pobraly czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ni chce mi się szukać a w Dw-5600 tylko przestawiam godzinę bo na ręku jest rzadko. Na 99% myślę, że nie da się w nim wyłączyć dźwięków przejścia trybów czy się mylę?

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tylko się MTG przestawił a całą resztę musiałem ręcznie.Prawda jest taka że mieszkam jak w podziemiu i sygnał muszę szukać latające po polu jak kiedyś z telefonami

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ostatnio zostawiłem gwx-8900 w robocie w miejscu, które spokojnie można nazwać piwnicą i ku mojemu zdziwienou następnego dnia był zsynchronizowany :)

Edytowane przez DamianDe

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka
mozna powiedziec ze mam szczescie :)

znajomy poprosil mnie bym potrzymal u siebie,na tydzien,jego kolekcje..do podladowania

I musialem sie z wami tym podzielic

WVcFT1g.jpg

eljvq5U.jpg

bx89MxF.jpg

Ykqh92L.jpg

52Ojo5V.jpg

gDvoPEh.jpg

zeby nie bylo..na wszystko sa rachunki :P

i tez mam pytanie

Cyfrowe sie pobudzily wszystkie,ale nie wiem co z tymi dwoma GW A1130 - one musza dostac wiecej swiatla ? prawde piszac,przyciski nie reaguja

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedzielna seria..... DSC_4106bw.jpgDSC_4107.jpgDSC_4113bw.jpg

GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna powiedziec ze mam szczescie :)

znajomy poprosil mnie bym potrzymal u siebie,na tydzien,jego kolekcje..do podladowania

I musialem sie z wami tym podzielic

zeby nie bylo..na wszystko sa rachunki

i tez mam pytanie

Cyfrowe sie pobudzily wszystkie,ale nie wiem co z tymi dwoma GW A1130 - one musza dostac wiecej swiatla ? prawde piszac,przyciski nie reaguja

O kurcze takie okazy zostawione bez jedzenia :( smutek

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

nawet mi nie mowcie...Przeprowadzil sie i trzymal je w pudelkach.

Co go spotykalemto mowilem mu zeby dal ja na swiatlo,bo wiedzialem ze ma solary..wreszcie sie zmobilizowal :)

Troche jest usprawiedliwiony,bo wiem jak mieszka i wiem ze gdyby chcial je dac na swiatlo,to musialby je trzymac na podlodze kolo dzwi na ogrod  - na dodatek ma psa .

Wiem jak to brzmi,nie pytajcie o detale :P

Macie jakies pomysly co do tych analogow? nigdy nie mialem ich wczesniej w rekach - wiec moze jakies sugestie zeyby  pozniej mu nie odkupywac :P

Edytowane przez mrovka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze zaczekaj, móże jutro ruszą a jak nie to wymiana akumulatorka i będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mogą już nie wstać jak długo leżały rozładowane a na pewno akumulatory są już w kiepskim stanie  <_<

O kurcze takie okazy zostawione bez jedzenia :( smutek

Dokładnie, właściciel ma serce z kamienia  :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem jak to brzmi,nie pytajcie o detale :P

No trochę to brzmi jak:

opcja jeden - menedżer średniego stopnia - chodzi w garniturze do korpo z zegarkiem na skórzanym pasku, nadal najbardziej lubi Eminema i NWA, ale żona się smieje jak po pracy chce chodzić z plastikowym zegarkiem

opcja dwa - mieszka w suterenie bez dostępu do światła - dracula

Generalnie to szkoda takich zegarków żeby cały czas leżały w szafie...mniejsza o powody

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

On jest bardziej jak ja :) fizyczny z jednym G do tyrania,a reszta do ogladania :P

Ma duze rozsuwane drzwi na ogrod,ale zadnych szfek wokolo i biegajacy luzem duzy pies,a z drugiej strony kuchnia,takze z duzym oknem,ale kolo kuchenki - wiec naprawde,sam mialbym rozkminke jak to rozegrac

tak czy inaczej..ja raczej znalazbym jakies rozwiazanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem Wam,że zaczynam dochodzić do wniosku,że wszystkich nas z tego forum powinno się co najmniej egzorcyzmować.od tego cholerstwa chyba faktycznie nie ma ucieczki.myślałem,że mtg mnie całkowicie wyleczy ale po nim już kupiłem jednego G na którego czekam i myślę o kolejnych.a najgorsze jest już to,że żadnego nie chcę sprzedać.nawet tego malucha 5610.oczywiście z tego co patrzę po 4W na którym też widzę wielu z Was podobnie jak i u mnie jakiś czas temu choroba zaczęła się rozprzestrzeniać niebezpiecznie w kierunku ProTreków.potrzebujemy pomocy,i to szybko... :D na "zwykłe" szwajcary w pudełku już nawet nie patrzę.olałem też temat fenixa 5 żeby tylko kupić kolejne G  :)

Edytowane przez G-Mario

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może taki model : G-shock GWG 1000-1A5ER Mudmaster

2a3f7cba9c0381e775df76c20b4ed2b7.jpg

003ad15abb5bd240a33248c84522410d.jpg

To mój najnowszy zakup.

Edytowane przez Yacek66

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie, jako że jest to mój pierwszy post, pragnę się ze wszystkimi przywitać. :)

i od razu mam trzy pytanka:

- ostatnio wygrzebałem w szufladzie swojego weterana g-shock dw-6700, jest on już zmęczony i bez tej gumowej obudowy, i właśnie czy jest ona gdzieś w ogóle do dostania, czy szukać jakiegoś uszkodzonego i zrobić przeszczep?

- po wymianie baterii zegarek wyświetla temperaturę w skali fahrenheita i ma 12-godzinny zegar, czy ktoś mógłby mi poradzić jak to zmienić?

- również po włożeniu nowej baterii nie działa ciśnieniomierz, czy on jest jakoś włączany czy po prostu czujnik umarł po dość długim leżakowaniu?

Zegarek przeleżał w szufladzie dość długo, jakieś 10 lat, jak nie więcej. Bateria umarła śmiercią naturalną, cudem nie narobiła bałaganu wewnątrz. Chciałbym ten zegarek przywrócić do dawnej świetności.

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.

Edytowane przez PawelM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem Wam,że zaczynam dochodzić do wniosku,że wszystkich nas z tego forum powinno się co najmniej egzorcyzmować.od tego cholerstwa chyba faktycznie nie ma ucieczki.myślałem,że mtg mnie całkowicie wyleczy ale po nim już kupiłem jednego G na którego czekam i myślę o kolejnych.a najgorsze jest już to,że żadnego nie chcę sprzedać.nawet tego malucha 5610.oczywiście z tego co patrzę po 4W na którym też widzę wielu z Was podobnie jak i u mnie jakiś czas temu choroba zaczęła się rozprzestrzeniać niebezpiecznie w kierunku ProTreków.potrzebujemy pomocy,i to szybko... :D na "zwykłe" szwajcary w pudełku już nawet nie patrzę.olałem też temat fenixa 5 żeby tylko kupić kolejne G  :)

Toś przepadł...chciałem powiedzieć Witaj w rodzinie! :)

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie, jako że jest to mój pierwszy post, pragnę się ze wszystkimi przywitać. :)

Cześć :)

- ostatnio wygrzebałem w szufladzie swojego weterana g-shock dw-6700, jest on już zmęczony i bez tej gumowej obudowy, i właśnie czy jest ona gdzieś w ogóle do dostania, czy szukać jakiegoś uszkodzonego i zrobić przeszczep?

Bezela nie kupisz nigdzie nowego a i znalezienie uszkodzonego egzemplarza z całym bezelem nie jest łatwe a na pewno nie jest tanie. Szukaj na ebay.

po wymianie baterii zegarek wyświetla temperaturę w skali fahrenheita i ma 12-godzinny zegar, czy ktoś mógłby mi poradzić jak to zmienić?

Można. Popstrykaj i znajdziesz. Albo będzie migać "24h/12/" i wtedy znajdź przycisk który to przełącza albo jest to w trybie jak migają cyfry godziny.

Co do stopni to pewnie jest analogicznie.

również po włożeniu nowej baterii nie działa ciśnieniomierz, czy on jest jakoś włączany czy po prostu czujnik umarł po dość długim leżakowaniu?

Jest uruchamiany wejściem w ten tryb.

W tym przypadku raczej nikt nie stwierdzi czy czujnik jest sprawny czy też nie.

Chciałbym ten zegarek przywrócić do dawnej świetności.

Życzę wytrwałości i powodzenia.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Toś przepadł...chciałem powiedzieć Witaj w rodzinie! :)

z kretesem  :) tak jak my wszyscy  ;)  i idzie na to cała kasa niestety

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi