Matej 448 #39901 Napisano 4 Sierpnia 2017 Głębokościomierz spisuje się? Testowałeś?Super, głębokość płynnie się zmienia na wyświetlaczu co 0.1 m. Zawsze można uciąć szyjkę dużej butelki czy baniaka i sprawdzić chociaż te 10 czy 20 cm niestety test na pływalni i nie na dużych głębokościach :/ Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pompek 35 #39902 Napisano 4 Sierpnia 2017 A nie jest tak, że pomiar jest co 10cm ale od 1m? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszK 106 #39903 Napisano 4 Sierpnia 2017 Przepraszam bo może już o tym było, ale czy mogę przebrać GX-56BB-1 w ubranko GX-56-1A?Myslę o KINGU z EGLOBAL bo jak widzę sklep jest pewny.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #39904 Napisano 4 Sierpnia 2017 Przepraszam bo może już o tym było, ale czy mogę przebrać GX-56BB-1 w ubranko GX-56-1A?Myslę o KINGU z EGLOBAL bo jak widzę sklep jest pewny.PozdrawiamMożesz śmiało:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszK 106 #39905 Napisano 4 Sierpnia 2017 Dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Misieeek 0 #39906 Napisano 4 Sierpnia 2017 Witam, mam pytanie. Chcę kupić swojego pierwszego G. Bardzo podoba mi się biały kolor, a z tego, co przeczytałem jest podatny na zżółknięcie oraz może odfarbować od ubrania. Można zabezpieczyć powłokę zegarka jakimś środkiem? Ewentualnie, jakie rady, co do użytkowania zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #39907 Napisano 4 Sierpnia 2017 Super.Pierwszy G i to biały.Ciekawy gust.Zegarki G nie wymagają ( o ile są oryginalne ) specjalnej troski.A te białe, o ile w miarę czasu by się odbarwiły lub zabarwiły to fakt ten (w mojej ocenie) tylko podkreśla ich urok.Ewentualnie zawsze można zmienić bezel i pasek na nowy.Daj znać jaki model rozważasz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #39908 Napisano 4 Sierpnia 2017 A nie jest tak, że pomiar jest co 10cm ale od 1m?Nie, jeśli włączysz głębokościomierz to możesz zmierzyć nawet 10cm. Jeśli nie włączysz głębokościomierza to on sam się włączy jeśli wykryje, że zegarek jest na głębokości ponad 1m pod wodą i do tego zapisze to nurkowanie w pamięci. Ja niestety też mam za sobą testy tylko w basenie i mimo, że często mam że sobą Gulfmastera to nie ma okazji zanurkować gdzieś głębiej niż na te basenowe głębokości :/ 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #39909 Napisano 4 Sierpnia 2017 Nie, jeśli włączysz głębokościomierz to możesz zmierzyć nawet 10cm. Jeśli nie włączysz głębokościomierza to on sam się włączy jeśli wykryje, że zegarek jest na głębokości ponad 1m pod wodą i do tego zapisze to nurkowanie w pamięci. Ja niestety też mam za sobą testy tylko w basenie i mimo, że często mam że sobą Gulfmastera to nie ma okazji zanurkować gdzieś głębiej niż na te basenowe głębokości :/Ja mam możliwość tylko 4 m, ale pływalnia w wakacje nieczynna -wrzesień Wysłane przy użyciu Tapatalka 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Shock Man 12 #39910 Napisano 4 Sierpnia 2017 Jeśli to jest naprawdę precyzyjne (te +- 10cm) to dla mnie brzmi jak jakaś opcja z kosmosu Kiedyś musi się znaleźć w mojej kolekcji! Nie będziemy się na wakacjach ze znajomymi kłócić kto głębiej dał nura 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #39911 Napisano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam, mam pytanie. Chcę kupić swojego pierwszego G. Bardzo podoba mi się biały kolor, a z tego, co przeczytałem jest podatny na zżółknięcie oraz może odfarbować od ubrania. Można zabezpieczyć powłokę zegarka jakimś środkiem? Ewentualnie, jakie rady, co do użytkowania zegarka? W białych G-Shock'ach są dwa rodzaje bezeli i pasków, jeśli chodzi o wykończenie: matowe i błyszczące i każde z nich zachowują się inaczej podczas eksploatacji. Matowe zazwyczaj nie są niczym z wierzchu pokryte, bardziej przyjmują kolor od ubrań oraz bardziej żółkną po ekspozycji na promieniowanie ultrafioletowe (światło słoneczne), za to po przytarciu mechanicznym prawie nie ma śladu, ponieważ struktura materiału na wierzchu i wewnątrz jest identyczna. W błyszczących (lakierowanych) zaś sytuacja jest odwrotna: nie przyjmują koloru od ubrań, nie żółkną od światła słonecznego, za to po przytarciu brzydko odpada lakier z paska czy bezela i wygląda to generalnie słabo. Ale nie oznacza to, że każde przytarcie czy uderzenie zegarkiem o coś twardego powoduje uszkodzenie lakieru - pokrycie jest dość wytrzymałe na uszkodzenia mechaniczne i trzeba naprawdę solidnie przytrzeć zegarkiem, żeby spowodować ubytek lakieru. Generalnie, żeby biały zegarek dobrze wyglądał, powinien być w nienagannym stanie. Warto by było go mieć jako drugi i zakładać "od święta", kiedy chcemy się nim pochwalić/zaprezentować wśród znajomych/uzupełnić nim ubiór/dobrze wyglądać, a jako główny zegarek codzienny proponowałbym coś w czarnej/szarej/granatowej obudowie, aby nie szkoda było go schetać. To oczywiście opcja wymagająca większego budżetu, ale aby jak najdłużej zachować trwałość białego koloru - najrozsądniejsza. Daj znać, jaki budżet planujesz na zegarek, jaki masz obwód nadgarstka i jakie modele rozpatrujesz, to będę w stanie Ci coś doradzić. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez TomG80 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #39912 Napisano 4 Sierpnia 2017 Jeśli to jest naprawdę precyzyjne (te +- 10cm) to dla mnie brzmi jak jakaś opcja z kosmosu Kiedyś musi się znaleźć w mojej kolekcji! Nie będziemy się na wakacjach ze znajomymi kłócić kto głębiej dał nura Wg moich pomiarów to jest to rzeczywiście 10cm. Można traktować wskazania głębokościomierza jak miarkę. Długo casio nie miało głębokościomierza w ofercie, podobno po wypadkach ze złymi wskazaniami więc chyba dopracowali temat. Co do basenu to ja testowałem na 2,3m. Od kąd mam gwn-q1000 nie miałem okazji popływać w głębszym zbiorniku, jakaś złośliwość losu. Nawet będąc nad jeziorem byłem akurat nad takim, które miało na złość 70cm głębokości nawet 100m od brzegu. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #39913 Napisano 5 Sierpnia 2017 King na wakacjach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8978 #39914 Napisano 5 Sierpnia 2017 Coraz bardziej robicie mi smaka na Kinga, zwłaszcza przy tej cenie na eglobal... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #39915 Napisano 5 Sierpnia 2017 No cena niezła ja za swojego dałem 620- pierwszy BB w Polsce. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5699 #39916 Napisano 5 Sierpnia 2017 Z rodzina to... tylko na zdjęciu: plum: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #39917 Napisano 5 Sierpnia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11568 #39918 Napisano 5 Sierpnia 2017 Tomasz przecież on jest taki mały, że nawet nie czuć że ma się na ręku i na co Ci taka popierdółka i tak go zaraz sprzedasz 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #39919 Napisano 5 Sierpnia 2017 tomaliusz lata z damką, tomaliusz lata z damką, nana nanana 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11568 #39920 Napisano 5 Sierpnia 2017 tomaliusz lata z damką, tomaliusz lata z damką, nana nanana Ciekawe czy ma na sobie różowe pole, sesese sesese 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #39921 Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Tomasz przecież on jest taki mały, że nawet nie czuć że ma się na ręku i na co Ci taka popierdółka i tak go zaraz sprzedasz I o to czasami chodzi tomaliusz lata z damką, tomaliusz lata z damką, nana nanana Ciekawe czy ma na sobie różowe pole, sesese sesese ....- nie znata sie Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #39922 Napisano 5 Sierpnia 2017 (edytowane) Ciekawe czy ma na sobie różowe pole, sesese sesese Albo od razu tak Edytowane 5 Sierpnia 2017 przez Sol 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-Shock Man 12 #39923 Napisano 5 Sierpnia 2017 Daito fajna kolekcja Jeszcze jakiś Frogman / Gulfmaster i żadna przygoda Ci nie straszna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszK 106 #39924 Napisano 5 Sierpnia 2017 Czy przytoczony wcześniej przy ofercie na KINGA z Eglobal sklep timegroup.pl oferuje prawdziwe KINGI? Po dodaniu przesyłki na eglobal ich oferta na czarnego jest porównywalna. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #39925 Napisano 5 Sierpnia 2017 2000 stron!Czy przytoczony wcześniej przy ofercie na KINGA z Eglobal sklep timegroup.pl oferuje prawdziwe KINGI? Po dodaniu przesyłki na eglobal ich oferta na czarnego jest porównywalna. Bez obaw możesz kupować też na timegroup.plKiedyś kupiłem u pana Dawida dwa DW-5600 ale tylko przez serwis allegeo. Nie mialem żadnych zastrzeżeń co do zegarków jak i przesyłki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach