Waldzior 3227 #55401 Napisano 10 Maja 2021 Fajna dziś pogoda, w końcu 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #55402 Napisano 10 Maja 2021 19 godzin temu, Jogi napisał(-a): Ewidentnie sugerujesz, że idzie pod młotek 5 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10230 #55403 Napisano 10 Maja 2021 28 minut temu, drVanSteiner napisał(-a): Ewidentnie sugerujesz, że idzie pod młotek Nie zanosi się, dla mnie to idealny G-Shock. 2 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154695 #55404 Napisano 10 Maja 2021 😄 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MShR 2475 #55405 Napisano 10 Maja 2021 Tańcowały dwa tytany! 💃 🕺🤪 13 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #55406 Napisano 10 Maja 2021 Spike na letniaka. 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drVanSteiner 602 #55407 Napisano 10 Maja 2021 GSW-H1000 review & test 0 G-shock fanboy... a może nie? 😁 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #55408 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 5 godzin temu, unadarek napisał(-a): no to nie rozumiem - powinien po pierwszej udanej próbie po północy (wskaźnik nowego dnia) już nie próbować aby potem nie było tego że nie złapał ... jak o północy nie idzie wtedy następna próba aż do skutki i stop ... Nie ma próby o północy jako pierwszej próby doby! Ta próba jest tylko wtedy jak poprzedniej nocy zaplanowane synchro nie złapie a więc tak: Pierwsza próba doby,: Czas letni (zimowy godz. wcześniej) 1. próba pierwsza po 3:00 2. druga po 4:00 3. po 5:00 4. po 6:00 Jak w tych godzinach nie złapie to próbuje o północy następnej doby dwa razy: 5. po 0:00 - 1:00 (letni) 6. po 1:00 - 2:00 (letni) I teraz najważniejsze, mimo że złapie o 0:00 lub 1:00 (wlicza to do poprzedniej doby synchronizacji) to i tak potem będzie próbował o 3:00 bo to dla zegarka nowa doba według założonego planu! W ogóle to Ktoś czyta to forum? Tyle razy było to poruszane i co średnio 1-2 lata to samo 🤭 Jednym słowem jak złapie w dobie od 3:00-6:00 to nie będzie próbował dalej. Edytowane 10 Maja 2021 przez tomaliusz 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #55409 Napisano 10 Maja 2021 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #55410 Napisano 10 Maja 2021 4 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Nie ma próby o północy! Ta próba jest tylko wtedy jak poprzedniej nocy zaplanowane synchro nie złapie a więc tak: Pierwsza próba doby,: Czas letni (zimowy godz. wcześniej) 1. próba pierwsza po 3:00 2. druga po 4:00 3. po 5:00 4. po 6:00 Jak w tych godzinach nie złapie to próbuje o północy następnej doby dwa razy: 5. po 0:00 6. po 1:00 I teraz najważniejsze, mimo że złapie o 0:00 - 1:00 (wlicza do poprzednie doby synchronizacji) to i tak potem będzie próbował o 3:00 bo to dla zegarka nowa doba według założonego planu! E ogóle to Ktoś czyta to forum? Tyle razy było to poruszane i co średnio 1-2 lata to samo 🤭 a jest to w instrukcjach zegarków ?- bo chyba nie doczytałem - ale masz racje bo miałem raz o północy a potem już nie miałem i zastanowiło mnie to ale tak jest jak piszesz bo już wiem czemu nie mam o północy prób mądrego to i dobrze poczytać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #55411 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 3 minuty temu, unadarek napisał(-a): a jest to w instrukcjach zegarków ?- bo chyba nie doczytałem - ale masz racje bo miałem raz o północy a potem już nie miałem i zastanowiło mnie to ale tak jest jak piszesz bo już wiem czemu nie mam o północy prób mądrego to i dobrze poczytać Jest w instrukcjach ale w tych oryginalnych japońskich i częściowo w angielskich a nie skróconych polskich wersjach 😉 Edytowane 10 Maja 2021 przez tomaliusz 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #55412 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) 20 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Jest w instrukcjach ale w tych oryginalnych japońskich i częściowo w angielskich a nie skróconych polskich wersjach 😉 u mnie w jednym jest : ale faktycznie w drugim jest to zawarte w tabelce Edytowane 10 Maja 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23143 #55413 Napisano 10 Maja 2021 (edytowane) Tłumaczyć z Japońskiego na angielski to trudna rzecz a potem z angielskiego na polski jeno jeszcze trudniejsza ... znaczy pomidor 🤭 Jak napisali "kamikadze" 6 razy w ciągu doby to już nikt szczegółów nie tłumaczył bo po co ? 😁 Edytowane 10 Maja 2021 przez tomaliusz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #55414 Napisano 10 Maja 2021 3 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Tłumaczyć z Japońskiego na angielski to trudna rzecz a potem z angielskiego na polski jeno jeszcze trudniejsza ... znaczy pomidor 🤭 Jak napisali "kamikadze" 6 razy w ciągu doby to już nikt szczegółów nie tłumaczył bo po co ? 😁 heheva potem zagadka czemu raz jest o północy synchronizacja albo jej nie ma 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #55415 Napisano 11 Maja 2021 3 dzień słońca i pewnie ostani... trzeba wykorzystać 😛 https://i.imgur.com/kEYNlXs.jpg 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #55416 Napisano 11 Maja 2021 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #55417 Napisano 11 Maja 2021 Kawa, szlugi, papiery, excel i G-shock 😈 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #55418 Napisano 11 Maja 2021 6 minut temu, Louis Cypher napisał(-a): ... szlugi ... Uff , a już myślałem że tylko ja dalej ciągnę ten nałóg ( bo picia nie rzucę ). 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55419 Napisano 11 Maja 2021 2 godziny temu, Louis Cypher napisał(-a): Kawa, szlugi, papiery, excel i G-shock 😈 Paweł, widzę że sobie bardzo cenisz ten model G-Shocka. Żebyś się nie czuł osamotniony z tym "brzydkim jak noc" zegarkiem, będę Cię wspierał nosząc ten sam model MZ to jeden z fajniejszych G. Super szkło, całkiem niezła luma, no i co najważniejsze, w ogóle go nie czuć na nadgarstku, bo jest lekki jak piórko. Jedyne, co mnie irytuje, to odstająca końcówka paska, bo szlufka cały czas zjeżdża do sprzączki. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #55420 Napisano 11 Maja 2021 4 minuty temu, clusca napisał(-a): Paweł, widzę że sobie bardzo cenisz ten model G-Shocka. Żebyś się nie czuł osamotniony z tym "brzydkim jak noc" zegarkiem, będę Cię wspierał nosząc ten sam model MZ to jeden z fajniejszych G. Super szkło, całkiem niezła luma, no i co najważniejsze, w ogóle go nie czuć na nadgarstku, bo jest lekki jak piórko. Jedyne, co mnie irytuje, to odstająca końcówka paska, bo szlufka cały czas zjeżdża do sprzączki. Gratyfikacje 😈 Szlufkę przesuń na sam koniec - tam jest taki „ząbek” na pasku i wtedy trzyma. Dzięki Maciek, nie będę już taki samotny 👬 Ale jeszcze @drkadrys ma ten model GravityMastera. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drkadrys 1475 #55421 Napisano 12 Maja 2021 ,,Brzydki jak noc” oddam za darmo 🤣 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eddi87 31277 #55422 Napisano 12 Maja 2021 Patrz Morty! On ma pier...lonego Glajda! 🤣 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55423 Napisano 12 Maja 2021 10 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Gratyfikacje 😈 Szlufkę przesuń na sam koniec - tam jest taki „ząbek” na pasku i wtedy trzyma. Dzięki Maciek, nie będę już taki samotny 👬 Ale jeszcze @drkadrys ma ten model GravityMastera. U mnie już drugi raz ten zegar gości. Pierwszy raz wpadł jako jeden z kilku zegarków z wymiany za MR-G. Sprzedałem, choć nie byłem do końca przekonany, co do tej decyzji. Tak bardzo nie byłem do niej przekonany, że kilka miesięcy później kupiłem go znowu, tym razem nówkę i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8976 #55424 Napisano 12 Maja 2021 Chyba sobie muszę jakąś blokadę zakupową założyć - już trzeci gruby zegar w ciągu półtora tygodnia wpada i wszystko wskazuje na to, że zostaje na dłużej. Jak po chwilowym obcowaniu z GW-A1000 nic nawet mi nie drgnęło, tak GW-A1100, i to jeszcze w wersji FC-1A, czyli w fajnym kolorku i na kompozytowej bransie zaskoczyło od razu. Zegar jest super, bardzo mi się podoba, super leży, ma odpowiednią wagę - ogólnie cacy. Wiadomo, ideał to nie jest: brakuje chociażby podświetlenia czy osobnej tarczy z czasem światowym, ale jako jeden z zegarów w kolekcji będzie zakładany z przyjemnością. 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #55425 Napisano 12 Maja 2021 Ja po ostatnich zakupach rozważam właśnie puszczenie w świat swojego GW-A1100KH z dodatkowym czarnym bezelem i kompozytowa bransą, a Ty mi tu Tomku przypominasz, jaki to fajny zegar jest 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach