tomaliusz 23158 #58376 Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) 😉 GPW w gościach 😉 Edytowane 7 Lipca 2022 przez tomaliusz 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #58377 Napisano 7 Lipca 2022 35 minut temu, Jogi napisał(-a): Jakby co, to na wszelki wypadek ustawię się w kolejkę. Na forum znana jest oczywista oczywistość że @tomaliusz nie sprzedaje zegarków swoich tak że nie masz się co wpychać przede mnie 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10232 #58378 Napisano 7 Lipca 2022 Godzinę temu, Daito napisał(-a): Na forum znana jest oczywista oczywistość że @tomaliusz nie sprzedaje zegarków swoich tak że nie masz się co wpychać przede mnie Daito, on będzie dla Ciebie za duży, to szkoda żebyś czekał. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #58379 Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) 6 minut temu, Jogi napisał(-a): Daito, on będzie dla Ciebie za duży, to szkoda żebyś czekał. Czy ja wiem??? - poprzednik nie był taki wielki W sumie to były nawet dwa Edytowane 7 Lipca 2022 przez Daito 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #58380 Napisano 7 Lipca 2022 2 godziny temu, tomaliusz napisał(-a): Miałem zwyklaka czarnego ☺️ Tomasz, ale to chyba jest czarnuszek, tylko poprzebierany. Czy się mylę? Ale mimo wszystko gratuluję 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #58381 Napisano 7 Lipca 2022 Tak na szybko, bo dziś kręcone jeszcze nie będzie. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #58382 Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) 46 minut temu, clusca napisał(-a): Tomasz, ale to chyba jest czarnuszek, tylko poprzebierany. Czy się mylę? Ale mimo wszystko gratuluję Nie mylisz się ☺️ Czarny przebrany w ciuchy od NV Może faktycznie źle to ująłem z tym zwyklakiem 🤭 Poprawiłem dla jasności 😉 Edytowane 7 Lipca 2022 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #58383 Napisano 7 Lipca 2022 13 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Czarny przebrany w ciuchy od NV Cyli jak to mawia @tomaliusz "podróbka"... co absolutnie nie umniejsza uroku zegarkowi 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10232 #58384 Napisano 7 Lipca 2022 30 minut temu, TomG80 napisał(-a): Tak na szybko, bo dziś kręcone jeszcze nie będzie. Kurczę, dopiero teraz, po Twoich fotach zauważyłem, że w tym modelu jest "szybkie zdejmowanie" bransolety. Ciekawe ile pasek będzie kosztował. 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #58385 Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) 16 minut temu, Daito napisał(-a): @tomaliusz 16 minut temu, Daito napisał(-a): Cyli jak to mawia @tomaliusz "podróbka"... co absolutnie nie umniejsza uroku zegarkowi Jak założę czarne to przestanie być 😁 A tak poważnie to póki jest oryginalny pasek czy bezel to jestem na prawie 🤭 Edytowane 7 Lipca 2022 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #58386 Napisano 7 Lipca 2022 7 minut temu, tomaliusz napisał(-a): A tak poważnie to póki jest oryginalny pasek czy bezel to jestem na prawie 🤭 No przestań - przecież żartowałem z tą "podróbką". 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #58387 Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) 8 minut temu, Daito napisał(-a): No przestań - przecież żartowałem z tą "podróbką". Ja też przecież i jak tak mówię "podróbka" to też się drażnię 🤭 Edytowane 7 Lipca 2022 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84779 #58388 Napisano 7 Lipca 2022 54 minuty temu, TomG80 napisał(-a): Tak na szybko, bo dziś kręcone jeszcze nie będzie. Jak wrażenia?? Wygląda fajnie. Tomek gratuluję super żaba @Jogi super 😀 2 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #58389 Napisano 7 Lipca 2022 Tomasz zajęty kręceniem filmu a Jogi z wrażenia zęby z podłogi zbiera 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84779 #58390 Napisano 7 Lipca 2022 Przez Ciebie i ja oglądam G od kilku dni 😀 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11579 #58391 Napisano 7 Lipca 2022 4 godziny temu, tomaliusz napisał(-a): No i jest Gratuluję Tomasz. Widziałem go i też się zastanawiałem, ale przecież dla nas ... ZA DUŻY 😜 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10232 #58392 Napisano 7 Lipca 2022 14 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Tomasz zajęty kręceniem filmu a Jogi z wrażenia zęby z podłogi zbiera 🤣 Raczej się cieszy, że jednak zrezygnował z zielonego. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #58393 Napisano 7 Lipca 2022 (edytowane) 7 minut temu, tommly napisał(-a): Gratuluję Tomasz. Widziałem go i też się zastanawiałem, ale przecież dla nas ... ZA DUŻY 😜 Musisz więcej mięsa żreć 😂 Ja biedny to kupuje i żrem za dużo to tyje a p. Filipiak ma za gorąco na Majorce przeze mnie 🤣 6 minut temu, Jogi napisał(-a): Raczej się cieszy, że jednak zrezygnował z zielonego. No taki ponury się wydaje, ciekawe czy ten trzeci smolisty nie jest za ponury 🤭 Edytowane 7 Lipca 2022 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11579 #58394 Napisano 7 Lipca 2022 4 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Musisz więcej mięsa żreć 😂 Ja biedny to kupuje i żrem za dużo to tyje a p. Filipiak ma za gorąco na Majorce przeze mnie 🤣 Nie znam gościa Staram się dużo ćwiczyć, mało jeść, więc raczej otyłość mi nie grozi 🤣 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10232 #58395 Napisano 7 Lipca 2022 Micha kaszy dziennie i żaden zegarek nie będzie za duży. 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #58396 Napisano 7 Lipca 2022 No taki ponury się wydaje, ciekawe czy ten trzeci smolisty nie jest za ponury W półmroku tak, jak mówisz, ale w jasnym świetle potrafi pokazać swoją urodę. IMHO oczywiście.Pasek ma jak dla mnie trochę dziwną strukturę, ale myślę, że to kwestia gustu i komuś innemu może się podobać. 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23158 #58397 Napisano 7 Lipca 2022 Na żywca trzeba będzie kiedyś oblukać. W świetle dziennym może lepiej byłoby widać wszystkie atuty. Na razie wydaje mi się że ten z czerwonymi akcentami jest najładniejszy. No ale od początku był kardynał jako prawilny przy MTG-S to może i teraz też tak będzie 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8981 #58398 Napisano 7 Lipca 2022 I jeszcze fotka z lumą: po lewej MTG-B3000BD-1A2, a po prawej MRG-B1000D-1A. Bardzo ładna ta luma w MTG, taka dyskretna. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10232 #58399 Napisano 8 Lipca 2022 (edytowane) W dniu 7.07.2022 o 14:20, TomG80 napisał(-a): Oooo, ja dziś odbieram dwie pozostałe wersje kolorystyczne, może w weekend uda mi się spreparować jakąś prezentację. Jak Twoje wrażenia? Pierwsze wrażenie, po dopasowaniu bransolety i założeniu na rękę - jeny, jest niesamowicie wygodny i perfekcyjnie (dla mnie oczywiście) wyważony. Doskonale dopsaowany do mojego nadgarstka. Jestem do tego stopnia zachwycony wygodą, że muszę się zastanowić, czy nie jest wygodniejszy od kostki i czy to aby nie jest najwygodniejszy G-Shock, jakiego nosiłem (a trochę tego było). Oczekiwałem takiego ulepszonego B1000, ale to jest jednak zupełnie inny zegarek, choć wizualnie podobny. B1000 to po prostu toolwatch. Toolwatch sprawiający wrażenie, że można by nim gwoździe wbijać. Tutaj, w B3000 jest tego nieco mniej, co nie oznacza, że to źle - B3000 jest po prostu inny. Niestety jest w nim też mniej smaczków niż w B1000, a to już dla mnie jest pewien minus. Mam na myśli między innymi koronkę i wskazówki, które nie są tak fajnie zaprojektowane i dopracowane, jak w B1000. Kolor tego pierwszego linku bransolety mi zasadniczo nie przeszkadza, ale chyba wolałbym, aby był w kolorze reszty bransolety. Tutaj też nadmienię, że bransoleta jest w kolorze tego pierścienia z napisem G-Shock. Pozostałe elementy koperty są nieco ciemniejsze. Myślę, że właśnie to, między innymi, pozytywnie wpływa na odbiór rozmiaru tego zegarka. A ten, wizualnie, jest bardzo zbliżony do metalowej kostki (MTG jest jednak większy). Chociaż to dwa zupełnie różne zegarki, o różnych kształtach, więc ciężko też tak bezpośrednio to porównać. Pozostałe cechy, poza rozmiarem i wygodą, które dla mnie są pozytywne: - czerwone indeksy minutowe - system szybkiego zdejmowania bransolety (chociaż to tak naprawdę będzie plusem dopiero, gdy uda mi się dokupić pasek) - cichy alarm i timer - pierścień okalający tarczę z drugą strefą czasową nie ma przerwy, jak w B1000 - tam mnie to trochę drażniło - praca koronki Odnośnie pracy koronki dodam taką ciekawostkę, choć może to tylko subiektywne odczucie. Mianowicie jest to pierwszy G z zakręcaną koronką, w którym wyraźnie czuję punkt, w którym należy przestać ją dokręcać. Chciałbym zobaczyć jakiś schemat konstrukcji elementów mechanicznych tego zegarka, bo podejrzewam, że jakoś sprytnie zabezpieczyli koronkę i tubus przed potencjalnym zerwaniem gwintu. Edytowane 20 Listopada 2023 przez Jogi 12 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #58400 Napisano 8 Lipca 2022 Już chyba prawie vintage 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach