rafalmosty 154570 #59151 Napisano 14 Stycznia 2023 😎 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
y60 2272 #59152 Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) Złoty..,a skromny. Edytowane 14 Stycznia 2023 przez y60 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59153 Napisano 14 Stycznia 2023 Proszę o pomoc moje Casio gwn1000 się nie synchronizuje od czasu jak się rozładowało , manualnie poustawiałem go i nie wiem czy czegoś jeszcze nie zrobiłem proszę o pomoc 🙏🙏🙏 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8960 #59154 Napisano 14 Stycznia 2023 Proszę o pomoc moje Casio gwn1000 się nie synchronizuje od czasu jak się rozładowało , manualnie poustawiałem go i nie wiem czy czegoś jeszcze nie zrobiłem proszę o pomoc Masz na myśli, że podejmuje nieskuteczne próby synchronizacji czy w ogóle nie daje się odpalić synchronizacja? Jeśli nie da się w ogóle uruchomić synchronizacji, to:1. Masz włączony timer lub2. Masz włączony alarm baro.Obie te funkcje muszą być wyłączone podczas próby synchronizacji. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59155 Napisano 14 Stycznia 2023 (edytowane) 38 minut temu, TomG80 napisał(-a): Masz na myśli, że podejmuje nieskuteczne próby synchronizacji czy w ogóle nie daje się odpalić synchronizacja? Jeśli nie da się w ogóle uruchomić synchronizacji, to: 1. Masz włączony timer lub 2. Masz włączony alarm baro. Obie te funkcje muszą być wyłączone podczas próby synchronizacji. Synchronizacja się odpala idzie do l1 i wskakuje error Edytowane 14 Stycznia 2023 przez TomcioMiki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 8960 #59156 Napisano 15 Stycznia 2023 Synchronizacja się odpala idzie do l1 i wskakuje error A inne zegarki w tym samym miejscu łapią synchro? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59157 Napisano 15 Stycznia 2023 2 godziny temu, TomG80 napisał(-a): 15 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Synchronizacja się odpala idzie do l1 i wskakuje error A inne zegarki w tym samym miejscu łapią synchro? Wszedł w nocy na L2 i też się nie zsynchronizował ale drugi też nie złapał sygnału,muszę szukać chyba lepszego miejsca , byłem na nocce tak że wszystko widziałem ,😆😆😆 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 154570 #59158 Napisano 15 Stycznia 2023 😉 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 19949 #59159 Napisano 15 Stycznia 2023 😃 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59160 Napisano 16 Stycznia 2023 21 godzin temu, TomG80 napisał(-a): W dniu 14.01.2023 o 20:05, TomcioMiki napisał(-a): Synchronizacja się odpala idzie do l1 i wskakuje error A inne zegarki w tym samym miejscu łapią synchro? Zsynchronizował się ale drugi nie a były w tym samym miejscu 😁😁🤔🤔🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59161 Napisano 16 Stycznia 2023 Takie tam z rana , 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 19949 #59162 Napisano 16 Stycznia 2023 @TomcioMiki Ja mam takie problemy z synchronizacją mojego MT-G. Musi znajdować się bardzo blisko okna i z dala od innych sprzętów elektronicznych, inaczej jest lipa. A i to nawet czasami nic nie daje i wywala błąd 😕 Np dla porównania ProTrek PRW-30 synchronizuje się nawet założony na ręce gdy w nim śpię... 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #59163 Napisano 16 Stycznia 2023 Ale to u wszystkich chyba jest podobnie . Frog ma problem z synchro King zawsze co noc Jeden citizen zawsze Drugi citizen co jakiś czas A cała czwórka w jednym pudełku leży. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
alpaczino 39291 #59164 Napisano 16 Stycznia 2023 Są modele, które się łatwiej synchronizują i takie, które muszą mieć do tego idealne warunki. Ma na to wpływ m.in. umiejscowienie i rodzaj anteny zamontowanej w zegarku, rodzaj obudowy, itd. Ponadto sygnał radiowy jest uzależniony od warunków pogodowych i innych m.in. magnetycznych.Jak się to wszystko doda, to efekt jest... no powiedzmy - zmienny. Pozdrawiam 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59165 Napisano 16 Stycznia 2023 Dziękuję 🤗🤗🤗 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #59166 Napisano 16 Stycznia 2023 Powtórzę po raz setny: Nigdy nie mam problemów z synchronizacją, od kiedy zrozumiałem jak to robić. Początkowo Rangeman (kilka lat temu) się nie synchronizował i musiałem wyjść na zewnątrz by złapał sygnał - taki urok żelbetu. Później próbowałem na oknie i często łapał, ale nie zawsze. W tej chwili gdzie nie położę, i dotyczy to także wszelkich wyjazdów, jak z góry, nad morze, za granicę, oczywiście w zasięgu nadajnika, mam synchronizację. Zasady jest takie: 1. tarczą do dołu 2. indeksem 12 (bo tam jest antena) w kierunku nadajnika, czyli u nas na zachód. Pkt. 1 pewnie nie jest konieczny jeżeli masz możliwość ułożenia zegarka płasko, ale w przypadku zegarka na pasku raczej ciężko go płasko ułożyć by antena nie kierowała w kosmos. Dotyczy to nie tylko Casio, ale także Seiko i Citizena - testowałem Nie, nie trzymam G w pudełku. Leżą sobie na półce, do góry du.pą, na cienkim kawałku filcu, by się bezel nie rysował 6 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11516 #59167 Napisano 16 Stycznia 2023 Powtórzę po raz setny: Nigdy nie mam problemów z synchronizacją, od kiedy zrozumiałem jak to robić. Początkowo Rangeman (kilka lat temu) się nie synchronizował i musiałem wyjść na zewnątrz by złapał sygnał - taki urok żelbetu. Później próbowałem na oknie i często łapał, ale nie zawsze. W tej chwili gdzie nie położę, i dotyczy to także wszelkich wyjazdów, jak z góry, nad morze, za granicę, oczywiście w zasięgu nadajnika, mam synchronizację. Zasady jest takie: 1. tarczą do dołu 2. indeksem 12 (bo tam jest antena) w kierunku nadajnika, czyli u nas na zachód. Pkt. 1 pewnie nie jest konieczny jeżeli masz możliwość ułożenia zegarka płasko, ale w przypadku zegarka na pasku raczej ciężko go płasko ułożyć by antena nie kierowała w kosmos. Dotyczy to nie tylko Casio, ale także Seiko i Citizena - testowałem Nie, nie trzymam G w pudełku. Leżą sobie na półce, do góry du.pą, na cienkim kawałku filcu, by się bezel nie rysował Ale wtedy nie masz ładowania solarem aku Więc albo rybka, albo akwarium. 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #59168 Napisano 16 Stycznia 2023 Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nocą jest i tak ciemno 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #59169 Napisano 17 Stycznia 2023 9 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11516 #59170 Napisano 17 Stycznia 2023 (edytowane) 16 godzin temu, Sol napisał(-a): Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie nocą jest i tak ciemno Rafał u mnie też tak jakby, jakby, bo mam akurat latarnię nad oknem 😜 Ale nic to, rano z reguły i tak jestem zabiegany i nie chciałoby mi się codziennie ich odwracać na plecki, albo zapinać na poduszeczkach w boxie Ps. Złapią synchro, to złapią, jak nie dzisiaj, to może jutro. wielkie mi halo Edytowane 17 Stycznia 2023 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 63005 #59171 Napisano 18 Stycznia 2023 Posłuchałem rady Kolegi Sol i podziałało Dzięki 🤗🤗🤗 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35470 #59172 Napisano 18 Stycznia 2023 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35470 #59173 Napisano 19 Stycznia 2023 12 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petruss 56096 #59174 Napisano 20 Stycznia 2023 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35470 #59175 Napisano 20 Stycznia 2023 15 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach