Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Zarówno paski od innych GA, jak i od GD powinny pasować, bo są sprzedawane jako pasujące do różnych modeli: http://www.kraina-czasu.pl/pasek-casio-ga-100-ga-110-gd-100-10395227-bial,3,1741,4929

Możesz zamówić go w zibi: http://zibi.pl/index.php?id=25

Albo zapytaj tutaj: http://www.kraina-czasu.pl/pasek-casio-ga-100-ga-110-10366709,3,1741,12034

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc:) te stronki powyższe widziałem. Problem w tym, że w Polsce tak na stronkach spotkałem tylko albo biały albo czarny. Chciałbym sobie zapodać jakiś żółty. Zgodnie z info popytam w powyższych linkach.

Jeszcze raz dzieki

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak pisałem wyżej - zapytaj w zibi, niedawno zamawiałem u nich części do nieprodukowanego już Gieza i nie było problemów ze sprowadzeniem. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie!

Przeglądając Państwa forum szukałam informacji o tym, jak odróżnić zegarek oryginalny od podróbki.

Niestety dalej nie jestem pewna co do autentyczności zegarka pochodzącego z tej aukcji:

http://allegro.pl/ze...3042783804.html

Sklep ma w większości pozytywne komentarze, zdarzają się jednak opinie bardzo negatywne, co trochę mnie odstrasza od kupna, zwłaszcza iż ma być to prezent. W sklepie w moim mieście ten sam model kosztuje 499zł, na aukcji 200 zł mniej...

Jeżeli mają Państwo jakieś doświadczenie z tym sklepem bądź potrafią mi powiedzieć, czy jest to oryginał-bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opisu i komentarzy wynika, że zegarki pochodzą z oficjalnej polskiej dystrybucji, tak więc nie może być inaczej. :) Co do obsługi to nie miałem do czynienia z tym sklepem, ale kilka negatywnych komentarzy zdarza się każdemu allegrowiczowi przy takiej skali sprzedaży, to jest po prostu nie do uniknięcia. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma Pan całkowitą rację :)

Mam nadzieję, że jako damska wersja G-Shocka, będzie się równie dobrze sprawował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście kiedyś tyle Frogów naraz? :blink:

mSg8zf4.jpg

eUEJrZz.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

pewnie ze widzielismy tyle zab...w stawie :) hehe

bzinek..zycze ja najlepiej bo frogus fajny jest

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź!

Jeżeli jest Pan pewny, to zamawiam :D

Pozdrawiam!

Kupowałem u nich damskiego g-shocka BGA-152. Odbieralem osobiście.

Wszystko było ok.

Polecam!

Edytowane przez xeo00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzieliście kiedyś tyle Frogów naraz? :blink:

ale coś się słabo synchronizują - każdy inna godzina

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pudełku słaby odbiór miały. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, wiem, że nie ma problemów z dostępnością zwykłego mudmana, problem wyłącznie leży w gotówce :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o 30 rocznicę, to była też druga, limitowana seria, a poza tym Casio zapewne jeszcze nie powiedziało ostatniego słowa w kwestii tego okrągłego jubileuszu. Zbliża się kwiecień, a właśnie w kwietniu 1983 światło dzienne ujrzał pierwszy G-Shock, czyli DW-5000C, tak więc już niebawem spodziewana jest jego kolejna reedycja. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I mam jeszcze pytanie co do paska w mudmanie, na niektorych jest napis "carbon fiber", na innych nie ma. Czy to ten sam pasek w każdym zegarku, czy sa jakieś różnice?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta wersja chyba nie była dostępna w Polsce.

Pasek z dodatkiem włókna węglowego (i ze wspomnianym napisem) mają wersje z radiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zwykly rysiek u nich 699 ( po promocji), wiec wersja limitowana mysle kolo 900-1000zl.

Co do uzywanego froga, faktycznie to glupi pomysl pakowac sie w ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te niebieskie wstawki są za***iste. Dla mnie spełnieniem marzeń by było gdyby to nie był negatyw. Ale ogólnie kozak.

MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem na żywo Risemen'a GW-9230BJ-1ER i muszę powiedzieć bardzo się zawiodłem. Wygląd ma się nijak do zdjęć, które są mocno podkręcone - zwłaszcza nasycenie barw.

Negatyw jest bardzo nieczytelny, cyfry wcale nie wpadają w niebieski kolor taki jak na zdjęciach. Błyszczące elementy wyglądają zupełnie inaczej niż na zdjęciach - dużo dużo gorzej. Jeśli ktoś się zastanawia proponuję obejrzeć real foto w internecie lub poprosić sprzedawcę o takie zdjęcie.

Szkoda, bo naprawdę go chciałem kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi