papi 0 #7151 Napisano 7 Marca 2013 Witam, Mam prośbę. Czy ktoś mógłby mi scharakteryzować i porównać dwa modele G?Chodzi mi mianowicie o DW-6800 i DW-5600. Może dla znawców marki oba modele są znane, ja osobiście wiem co nieco o 5600, natomiast 6800 to dla mnie nowość (jestem świeżym fanem G-Shock'a). Generalnie rozbijam się między tymi dwoma modelami. Oba mogę nabyć w zbliżonej cenie, z tym że jeden jest używany (6800) a drugi nowy. Proszę więc o pomoc w podjęciu decyzji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puchaatek 0 #7152 Napisano 7 Marca 2013 Wojtek326Niestety musze sie z Toba zgodzic co do sklepu DEMUS napisalem do nich czy maja zegarek ktory mnie interesuje, po dwoch dniach przyszedl mail iz jest dostepny i moge zlozyc zamowienie i .... tak sobie czekam od SIEDEMNASTEGO STYCZNIA panie demus . Goraco polecem ten sklep omijac szerokim lukiem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Natalia1706 0 #7153 Napisano 8 Marca 2013 Puchatek a jaki zegarek zamówiłeś to powiem Ci albo Wojtek czy go sprowadzą bo również składałam tam zamówienie,które demus realizował ponad miesiąc i nic z tego nie wynikło . Totalny brak profesjonalizmu ...Polecam omijać szerokim łukiem bo i ceny wysokie i obsługa słaba . Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puchaatek 0 #7154 Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) Zamawialem g 9300gy zamowienie ciagle wisi, oferowali mi zwykla wersje -10%Szkoda czasu zeby to komentowac pzdr. Edytowane 9 Marca 2013 przez puchaatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mihuzdzihu 0 #7155 Napisano 9 Marca 2013 A ile sobie ten sklep zyczyl za g9300gy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #7156 Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Witam Serdecznie Wszystkich na forum. Jestem tutaj od niedawna i intensywnie przeglądam różne wątki, nawet te kilkuletnie ( muszę nadrobić stracony czas )Muszę przyznać iż można "tu" naprawdę uzyskać fachowej pomocy - szacun.Dla mnie wszystko zaczęło się od szukania kolejnego zwykłego niskobudżetowego zegarka casio (70-150) - nawet go kupiłem .Moja dalsza podróż po forum spowodowała ... muszę mieć "G" ... i mam .Po prostu się w nim zakochałem - Casio g-shock GW 2310 1ER Co o nim sàdzicie ?Wstawilbym wlasne zdjecia ale nie wiem jak? (gdzie je wrzucic na neta )Pozdrawiam. Edytowane 9 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #7157 Napisano 9 Marca 2013 I jak wrażenia? To jest najtańszy model z WC i TS. Mógłbyś cś więcej napisać na jego temat 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puchaatek 0 #7158 Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Do mihuzdzihu Za 9300gy chcieli 699zl wiec dobra cena , na ebayu sprzedaja sie duzo drozej ,sprzedaje tam nawet nasz rodak ktory chyba wykupil caly zapas zibi ... ciekawe jak to zrobil http://www.ebay.co.u...=item416f9c1540 Edytowane 9 Marca 2013 przez puchaatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #7159 Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) I jak wrażenia? To jest najtańszy model z WC i TS. Mógłbyś cś więcej napisać na jego temat Mam go dopiero od wczoraj. Na mojej rączce (17 cm.) prezentuje się doskonale Masz rację to najtańszy g-shock z WC i TS i dodać można jescze do tego full auto el light (fajny bajer),swieci ladnie niebiesko rownomiernie na calym wyswietlaczu Podoba mi się jego klasyczny wygląd, nie za duży, bez zbędnych bajerów których bym nie używał (termometry i takie tam)Dla mnie liczy się TS i WC = bezobsługowy Wczoraj po wyjęciu z pudełka dokonałem ręcznej (z powodzeniem) synchronizacji WC (musiałem dojść do okna, aby złapać sygnał L3 - mieszkam w bloku).Natomiast w nocy automatycznie się zsynchronizował, będąc na mojej rączce pod kołdrą ( czyt. w instr. że w nocy może być najlepszy sygnał)Baterie mam na razie na mid ,ale nie zostawiam go na razie na parapecie ( nie mogę się z nim rozstać , poczekam na słoneczko)Mam pytanko do kolegów: czy warto przedłużać gwarancję o kolejne 3 lata? Dostałem druczki do przedłużenia w ciągu 30 dni. Warto?Przecież to g-shock Edytowane 9 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adambris 0 #7160 Napisano 9 Marca 2013 Mundek i jego kolegahttp://i.picresize.com/images/2013/03/09/x6nY.jpg 0 Casio GD-400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #7161 Napisano 9 Marca 2013 ....... Może kilka zdjęć i jakaś mała recka ? Jak wygląda pasek ? Może to dziwne ale ja bardzo dużą wagę przywiązuję do wygody bo jeśli pasek jest jak w ryśku - dla mnie niewygodny to nie kupuję takiego zegarka ......... Przepraszam za jakość zdjęć, ale to tak na szybko telefonem. http://imageshack.us/a/img856/2296/tomaliusz.jpghttp://img18.imageshack.us/img18/2296/tomaliusz.jpghttp://img209.imageshack.us/img209/2296/tomaliusz.jpghttp://img716.imageshack.us/img716/2296/tomaliusz.jpg Recenzja może wkrótce powstanie, lecz muszę "go" trochę ponosić i potestować. W sumie najlepiej jak recenzją by się zajął ktoś bardziej doświadczony w "G". Jak wspomniałem to mój pierwszy G-shock i nie mam porównania ( tylko tyle co u kolegów z pracy )Wojtek jeśli chodzi o pasek to nie wiem co masz na myśli?. Dla mnie jest przyjemny w dotyku i w miarę miękki wykładając się na ręku, może tylko odstawać przy kopercie, jak ktoś ma naprawdę chudą łapkę (może nie dolegać).Szczerze przyznaję że duża część g-shocków nie wpada mi w oko, ale ten jest z tych od którego nie mogę oderwać wzroku .Oprócz wspomnianego WC , TS i auto light, posiada podstawowe funkcje jak większość casio, co dla mnie jest wystarczające.Naprawdę polecam! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puchaatek 0 #7162 Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Wojtek326 Mysle ze pan demus specjalnie prowokuje takie sytuacje w nadzieji ze ktos kupi jakis inny zegarek z ich smiesznym rabatem, tak jak mi to zaproponowal ,na szczescie nie wplacilem zadnej zaliczki i nie mam az takiego parcia na g 9300gy choc nie ukrywam ze chetnie zobaczyl bym go na moim parapecie w sloneczne dni tym niemniej sytuacja sklania mnie do rozejrzenia sie za ktoryms z GW A1000 ale jednak swoje kosztuje i musze sie najpierw gdzies do niego poprzytulac przespac sie z tym a potem kto wie , dzieki za ostrzezenie ,mnie nie naciagnol i jesli kilkoro ludzi oszczedzi sobie nerwow to warto bylo poruszyc ten temat . pozdrowienia dla dzielacych zegarki na G i reszte ;~) "Ja w pierwszy dzień już swojego zdążyłem wykąpać, ugotować i zamrozić" nie zamrazam ale wszystkie sie myja w zmywarce do naczyn Edytowane 9 Marca 2013 przez puchaatek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #7163 Napisano 10 Marca 2013 Ja w pierwszy dzień już swojego zdążyłem wykąpać, ugotować i zamrozić ale jeszcze nim nie rzucałem bo boje się o rysy Pozdrawiam,Wojtek Mòj sié kápal i nic wiécej!!! Jak mozna tak torturowaç swoje maleñstwa jesli chodzi o rysy, to czy moze sié zarysowaç szkielko np. piachem ?Jakie macie doswiadczenia co do urazòw ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7164 Napisano 10 Marca 2013 Prawdopodobnie w tym tygodniu stanę się właścicielem G. Będzie to mój pierwszy G.Wstępnie polowałem na model DW 5600. Model moim zdaniem perfekcyjny w swej prostocie. Po za tym ma już swoją historię i wiadomo na co go stać.Jednak finalnie stanęło na GW-700. Liczę na to, że wyrwałem go okazyjnie. Czekam na jego dostawę. I tu zaczyna się kilka pytań.Sprzedawca twierdzi, że waveceptor nie działa na terenie europy. To chyba nie możliwe, prawda?Instrukcja - czy ma ktoś może dostęp lub wie gdzie znaleźć instrukcję do niego w PL?Czytałem, że zabezpieczacie szkiełka taśmą klejącą. Macie jakiś pomysł jak zabezpieczyć taka bransoletę? A może podpowiecie jaki pasek by do niego pasował?Nie mogę sie doczekać odbioru przesyłki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mpxxl 0 #7165 Napisano 10 Marca 2013 IHMO WC powinno działać.. odnośnie tych ''zabezpieczeń'' to Ty jesteś dla zegarka czy zegarek dla Ciebie? Mam kilka G, używane w dość ciężkich warunkach - szkiełka są jak nowe.. bransoleta, pasek , bezel - wszystko można wymienić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yogasek 11 #7166 Napisano 10 Marca 2013 Wg. Casio-polska WC będzie działać. 0 MTG - 520M-2A, GWF-1000-1C, GW-9200, PRW 6000-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7167 Napisano 10 Marca 2013 Pewnie, że można wymienić. Ale po co mam wymieniać, jeśli mogę o to zadbać. Nie mówię tu o trzymaniu G w gablotce, normalne użytkowanie - praca, dom, siłownia, basen. Nie lezy mi trochę ta bransoleta w nim. Wolałem tradycyjny pasek. Ale może za jakiś czas uda się mi kupić DW5600. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7168 Napisano 10 Marca 2013 Tez mi się tak wydaje. Brat ma risemana i WC śmiga u niego aż miło. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #7169 Napisano 10 Marca 2013 WC powinno dzialac, no chyba ze zegarek niesprawny i moze to takie glupie tlumaczenie sprzedawcy. Oczywiscie Ci tego nie zycze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7170 Napisano 10 Marca 2013 Chodzi o to, że to już starszy model i waveceptor jest tylko dwuzakresowy (w nowszych modelach jest pięciozakresowy, a od kilku już lat sześciozakresowy). Tak więc najprawdopodobniej waveceptor działa tylko w USA i w Japonii, choć w niektórych modelach Casio (nielicznych) zdarzało się, że wave był jednozakresowy tylko na Europę. Będzie to można sprawdzić bez problemu, kiedy będziesz znał numer modułu zainstalowanego w tym zegarku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7171 Napisano 10 Marca 2013 Nie ma wiec takowej możliwości , żeby WC nie działało w Europie . Jest taka możliwość, w starszych modelach bez Multibandu. Niektóre z takich modeli o starszym rodowodzie produkowano nawet jeszcze do niedawna - GW-5600J na przykład. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7172 Napisano 10 Marca 2013 Chodzi o to, że to już starszy model i waveceptor jest tylko dwuzakresowy (w nowszych modelach jest pięciozakresowy, a od kilku już lat sześciozakresowy). Tak więc najprawdopodobniej waveceptor działa tylko w USA i w Japonii, choć w niektórych modelach Casio (nielicznych) zdarzało się, że wave był jednozakresowy tylko na Europę. Będzie to można sprawdzić bez problemu, kiedy będziesz znał numer modułu zainstalowanego w tym zegarku. Moduł poznam jak zegarek dotrze. Qrde mam nadzieję, że będą miał farta i WC pochula na naszej polskiej ziemi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #7173 Napisano 10 Marca 2013 (edytowane) Wojtek myslałem że już wybrales GW-2310Tak jak pisaliśmy stronę wcześniej, najtańszy g-shock z WC i TSDla Ciebie to będzie wół roboczy a dla mnie jest mój pierwszy ukochany g-shock Edytowane 10 Marca 2013 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
papi 0 #7174 Napisano 11 Marca 2013 @Seven moduł to 2819 - możesz się wypowiedzieć w sprawie tego WC? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seven 50 #7175 Napisano 11 Marca 2013 A więc tak jak podejrzewałem - jest to wersja amerykańsko-japońska, odbiera sygnał tylko z transmiterów w Fort Collins, Fukushimie oraz Fukuoce, wobec czego w Europie radio nie będzie działać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach