NETRUNNER 2 #876 Napisano 18 Października 2006 Na razie casiotrony mozna kupic po okolo 100 zl, a wiec tanio moim zdaniem. mi trafil sie egzemplarz w bardzo dobrym stanie. Jest fajniejszy niz te okraglke mojim zdaniemOczywiscie mam na chodzie i prawie bez rysy, a to tylko zdjhecie z jakiejs kolekcji. JEst to jeden z pierwszych zegarkow kwarcowych bo dopiero na poczatku lat 70-tych zostal przez seiko wymyslony (ale nie opatentowany) mechanizm kwarcowy. Casio zaczelo robic zegarki (w ogole) w 1974. Mialy taki sam mechanizm jak moj, tylko troche inna koperte. Jak go zrobie w taki sposob jak chce to sie pochwale. Poluje jeszcze na pierwsze g-shocki, a konkretnie na model DW-5000C, ale oryginal nie replike. MAm replike DW-5600B i bardzo ja sabie chwale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość deju #877 Napisano 18 Października 2006 http://www.allegro.pl/item134764332__casio...tis_.html#photo ten model daje rade czy wziasc d-5600? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Konstruktor #878 Napisano 18 Października 2006 Zobaczcie co znalazłem: http://www.ledwatches.net/photo-pages/unitra.htm Czyżby coś takiego u nas produkowano!? :shock: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
grzesiek 3 #879 Napisano 18 Października 2006 Przecież Ci napisałem, mam takiego z 78 lub 79 roku. Bardzo dokładny, jeden z najdokładniejszych zegarków jakie mam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #880 Napisano 18 Października 2006 Deju, wszystko ok, tylko nie polecam z jednego powodu. Zegarek nie jest oficjalnie w polsce. Oznacza to ze nie dostaniesz oficjalnej gwarancji, a sprzedawca zapewni ci gwarancje roczna najwyzej i na przyklad w jednym punkcie watpliwej jakosci w polsce. Oficjalne serwisy casio nie uwzglednia, bo gwarancje miedzynarodowe wazne sa tylko z zagraniczna pieczatka. Poza tym zegarek jest albo z przemytu, albo indywidualnego importu, albo ogolnie sprowadzany nieoficjalnie, bo tego modelu nie bylo przewidywanego na rynek europejski. A wiec niektore czesci zamienne tez beda niedostepne. A generalnie rough rider to jeden z ciekawszych i lepszych g-shockow ostatnich lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Konstruktor #881 Napisano 18 Października 2006 http://www.allegro.pl/item134764332__casio...tis_.html#photo ten model daje rade czy wziasc d-5600? Według mnie daje radę ale mi bardziej odpowiada jego nieco inna wersja. Model G-300-3AV 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość deju #882 Napisano 18 Października 2006 To jaki wziasc polecacie Raidera hmm?? a ten pasek skorzany jest wytrzymaly? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość deju #883 Napisano 19 Października 2006 g-shock do 260 zł??jest jakas alternatywa?? chodzi z allegro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ptaku2 2 #884 Napisano 20 Października 2006 DW-5600B jest gejowski? Mam takiego i bardzo nie zgadzam sie z taka opinia. To jakeis semantyczne naduzycie. . Jak najbardziej męski. Ale kolor wyświetlacza... Niebieski to było by to Jutro połażę po sklepach to popatrzę co tam mają na półkach. 0 Zim, Poljot Signal, Tissot Seastar, Stowa Flieger, G-Shock, Seiko Orange Monster. Budziki Slava, zegary Majak i Mołnia, Poljot De Luxe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ukash #885 Napisano 20 Października 2006 a oto mój rowerowo- terenowy sprzęt w kolorze czerwonym a co :wink: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #886 Napisano 29 Października 2006 jak sobie pomysie o tych wszystkich casio ktore mialem i wszystko rozwaliłem , to serce sie kraja teraz bym chcial je miec znow ile godzin wychodzilem po sklepach wypatrujac kolejnych modeli eee stare dobre czasy ten był najlepszy i najdrozszy jak pamietam dalem za nie go 570000 u kruka i spadł mi po dwóch dniach i przestał swiecic wczescniej lub w tym samym czasie byly : jacht taimer sam nie wiem o co tam chodzilo i z tachometrem na dzien dzisiejszy zostały mi sie dwa na chodzie choc jeden cos jak by wypalony bo jakies jasne cyferki :to byly najlepsze casy casio jak dla mnie oczywiscie to tylko czesc z zegrakow casio ktore posiadalem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sirVir #887 Napisano 20 Listopada 2006 heh witam wszystkich maniaków g-shocków!Mój stary casio troszkę się styrał, więc postanowiłem kupić nowy czasomierz. Mimo niezaprzeczalnego uroku mechaników, automatic'ów i innych postawiłem na kwarc. Czemu? Bo z doświadczenia wiem, że im więcej mechanizmów, tym bardziej delikatne urządzenie. Dlatego np. nigfy nie kupiłbym ipoda z dyskiem twardym - pare wypadów rowerowych i po nim Model ten bardzo mi się spodobał. Szczególnie, że chciałem mieć zegarek z inwersyjnym wyświetlaczem i bajerami: Teraz pytanie: jak w tym zegarku uruchomić dodatkowe opcje timera? Tzn. Yacht Timer i Timer z autopowtarzaniem? Z góry dzięki z odpowiedź. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Konstruktor #888 Napisano 20 Listopada 2006 Gratulacje, super zegarek Też miałem ochotę na ten model ale z powodów finansowych musiałem zadowolić się GW-300 :? Niech się dobrze nosi. Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arco 0 #889 Napisano 20 Listopada 2006 głupie pytanie:czemu wiekszości G-Shocków (nawet najtańszemu chyba G-2900F) bateria starcza na 10 lat, a DW-5600B na 2 lata? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NETRUNNER 2 #890 Napisano 20 Listopada 2006 na ogol timer ustawia sie uzywajac lewego gornego i przytrzymujac. Wtedy wchodzi w tryb ustawiania czasu i zmieniajac przyciskiem mode zmianiamy pomiedzy minutami i godzinami, a jak jest taka mozliwosc rowniez zatrzymaniem na koncu, albo autopowtarzaniem. a co do baterii, to rozne moduly maja rozne zuzycie energii bo bateria jest na ogol taka sama. stad rozny czas dzialania. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arco 0 #891 Napisano 21 Listopada 2006 cóż, sądziłem że istnieją głębsze powody, np. te orginalne 5600 miały 2-letnią żywotnośc pogrzebałem nieco i nie wszystkie nowe g-shocki wytrzymują 10 lat. szkoda, że jedyny podobający mi się g-shock tak żre energię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sirVir #892 Napisano 21 Listopada 2006 na ogol timer ustawia sie uzywajac lewego gornego i przytrzymujac. Wtedy wchodzi w tryb ustawiania czasu i zmieniajac przyciskiem mode zmianiamy pomiedzy minutami i godzinami, a jak jest taka mozliwosc rowniez zatrzymaniem na koncu, albo autopowtarzaniem. a co do baterii, to rozne moduly maja rozne zuzycie energii bo bateria jest na ogol taka sama. stad rozny czas dzialania. Też tak myślałem, przytrzymuje lewy górny, i wchodze w zmienianie. Prawym górnym i dolnym zmieniam czas, ale mode nic nie robi... Najwyraźniej mnie wyrolowali w sklepie i w ogóle nie ma takiej opcji, ale to i tak bajer tylko Dziękuje i pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #893 Napisano 21 Listopada 2006 < 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #894 Napisano 21 Listopada 2006 czemu ten drugi ma po prawej stronie oko z sek.?ciekawostka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość sirVir #895 Napisano 21 Listopada 2006 Może to wersja dla praworęcznych ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #896 Napisano 21 Listopada 2006 czemu ten drugi ma po prawej stronie oko z sek.?ciekawostka moze to anglik p.s a oto moje G-bliźnieta ( podwójene mocne uderzenie :twisted: ) a przy okazji zapytam o tego po lewej ... cyferki sie zrobily jakos jak by takie brązowe i bardziej przeźroczyste ?? czy to da sie wyleczyc ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #897 Napisano 21 Listopada 2006 a oto moje G-bliźnieta piekne,mam takiego(tylko inny kolor wyświetlacza)ale to niestety nie G-shock choć niezły z niego pancernik-raczej nurek rasowy a co do wyswietlacza to zdaje mi sie ze to objawy zalania-ale głowy nie dam 8) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KURNAJANEK 8 #898 Napisano 21 Listopada 2006 fakt przeciez to nie G- :oops: ale prawie jak G choc prawie czyni wielka roznice co do zalania ,hmm raczej mu sie to nie trafilo, długo mial wyczerpana baterie w srodku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość feleksc #899 Napisano 21 Listopada 2006 w takim razie nie wiem,ale to chyba nieodwracalnesam mam jednego casioka z takimczymśa co do dw-290 to i tak jeden z ciekawszych jesli chodzi o starsze roczniki-wytrzymałość itp 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość ArturP #900 Napisano 22 Listopada 2006 Witam! Planuje zakup zegarka z paskiem parcianym i mam pytanie. Poniewaz zegarka prawie nie sciagam z reki (np sie myje zawsze z zegarkiem). Czy pasek parciany szybko schnie?Czy nabiera duzo wody?Czy np sam wyschnie na rece i po miesiacu nie sciagania nie bedzie sie z niego wydobywal brzydki zapach? (z paskiem gumowym nigdy nie mialem takich problemow, a z materialem skoro podobnym tak). Za wszystkie informacje dziekuje. PozdrawiamArturP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach