Waldzior 3227 #11801 Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) A ktoś pisał, że przed świętami będzie coraz drożej... W styczniu będzie jeszcze taniej Będzie wysyp tzw "nietrafionych prezentów" Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mswilk 111 #11802 Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Czy ktoś gdzieś widział / natknął się / ma instrukcje do Gulfmastera GWN-1000B-1B po polsku ? Edytowane 9 Grudnia 2014 przez mswilk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zielony90 2 #11803 Napisano 9 Grudnia 2014 Po tym czasie u mnie cały czas M.Jak go nie nosze to leży na parapecie i na razie lipa. U mnie tak samo, czekam aż będzie słońce. Spokojnie panowie u mnie doładowanie do H zajęło miesiąc hakiem, użytkowałem zegarek na co dzień, jak była możliwość starałem się eksponować na słońce. Oczywiście to dopiero początek poziomu High (jego dolna granica) przy intensywnym użytkowaniu w ciemne dni potrafi zejść do poziomu M ale zdecydowanie łatwiej wraca do H i teraz przez zime pewnie tak będzie bo nie ma gdzie doładować do takiego pełnego H (górne granice pojemności akumulatora) zegarek G-5600E-1D z numeru seryjnego wynika że wyprodukowany w drugiej połowie 2011, sporo musiał leżeć w pudełku stąd tak głęboki ubytek energii a co za tym idzie długi czas dochodzenia do H. I u was w końcu doładuje do High 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11804 Napisano 9 Grudnia 2014 G-Poszukiwaczy chciałbym poinformować, że na znanym portalu aukcyjnych na pierwszą literę alfabetu pojawił się Silencer w stanie (podobno) bdb. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11805 Napisano 9 Grudnia 2014 A nie możesz normalnie napisać gdzie i co?Przecież to nie jest zabronione. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11806 Napisano 9 Grudnia 2014 A ile jest znanych portali aukcyjnych na pierwszą literę alfabetu?A ile czasu zajmuje wstukanie do google'a "casio silencer"?8-) btw: opis aukcji jest trochę niedokładny, bo zegar nie synchronizuje sie w Europie. pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11807 Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Napewno zajmuje to więcej czasu od kliknięcia na link, gdybyś go wkleił ale ok, nie istotne. Edytowane 9 Grudnia 2014 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #11808 Napisano 10 Grudnia 2014 A nie możesz normalnie napisać gdzie i co?Przecież to nie jest zabronione.http://allegro.pl/casio-g-shock-gw-400j-japonski-modul-2931-nowy-i4884026984.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #11809 Napisano 10 Grudnia 2014 Muszę się pochwalić nowym G ale jeszcze krótka historia... Pojechałem do sklepy po Rangeman'a. Wahałem się między oliwkowym, a niebieskim. Nie wierzyłem tym opiniom w internecie o słabym negatywie, tym bardziej, że miałem kiedyś GD-350-1BER i był super! Wady wzroku też nie mam, więc uznałem że dla mnie to nie będzie problem. Ku mojemu zdziwieniu opnie w internecie były słuszne. Jeśli nie patrzyło się dokładnie na wprost to był już problem. Godzinę jeszcze dało się przeczytać, ale już data i wykres były niewidoczne. Piszę o tym specjalnie, żeby wszyscy którzy są zdecydowani na negatyw w Rangeman'ie ( tak jak ja byłem i chciałem zamówić an stronie ) wstrzymali się i podjechali gdzieś go obejrzeć. No i wróciłem z czarnym pozytywem. Oto mój leśnik: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11810 Napisano 10 Grudnia 2014 Problem, który opisujesz dotyczy każdego negatywa dlatego można sobie jakiegoś kupić ale nie jako zegarek nr. 1 tylko drugi, trzeci dla odmiany. Gratuluję zakupu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #11811 Napisano 10 Grudnia 2014 (edytowane) Dzięki! Edytowane 10 Grudnia 2014 przez pepepatryk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #11812 Napisano 10 Grudnia 2014 Problem, który opisujesz dotyczy każdego negatywa dlatego można sobie jakiegoś kupić ale nie jako zegarek nr. 1 tylko drugi, trzeci dla odmiany. Gratuluję zakupu.W G-8900A nie ma tego problemu, niebieski negatyw jest czytelny z każdego kąta. 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3227 #11813 Napisano 10 Grudnia 2014 No to "niebieski negatyw" jest wyjątkowy. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84557 #11814 Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Gratulacje pepepatryk Waldzior a ja pierwszego G kupiłem w negatywie i tez jestem zadowolony Edytowane 11 Grudnia 2014 przez kornel91 0 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #11815 Napisano 11 Grudnia 2014 A oto mój nowy nabytek.Bardzo mnie podoba się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23130 #11816 Napisano 11 Grudnia 2014 Gratulację Panowie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mandaryn44 682 #11817 Napisano 11 Grudnia 2014 Ten Rangeman super. Ale ja miałem silną potrzebę wskazówkowego G. Mam g7700 i to jest mój jedyny LCD, jeździł ze mną na urlopy i ogólnie był do łachania. Ma się nieźle ale jak parę dni nie miałem wskazówkowego na ręku to już mi jakoś nie pasowało. Zresztą zauważyłem, że na wskazówki to rzut oka i wiem, która godzina. A na LCD to muszę - serio - "wyobrazić sobie tarczę wskazówkową". Dziwne to ale tak jest. I dość kłopotliwe. Zresztą jakoś nie widzę na takim wyświetlaczu upływu czasu, a przesunięcie wskazówki jednak jakoś inaczej na moją wyobraźnie działa. Od razu wiem ile jeszcze czasu zostało do czegoś tam. Tak obrazowo mówiąc. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #11818 Napisano 11 Grudnia 2014 Dzięki za gratulację Panowie! Rangeman cieszy baaaardzo. Teraz tylko będę musiał z moją Magdą gdzieś w góry wyskoczyć, bo się podeśmiewa ta moja żona, że taki zegarek kupiłem z takimi wyszukanymi funkcjami a ja go jako budzik używam ( nie wyobrażam sobie spania bez zegarka na ręku). Odkryłem bardzo fajna funkcje w Rangemanie. Z głównego ekranu naciskając przycisk START/STOP można włączyć stoper. Super przydatny "skrót". W moim dawnym GD-350-1BER w ten sam sposób można było aktywować timer, super się to sprawdzało. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11819 Napisano 11 Grudnia 2014 Za to dłuższe przytrzymanie przycisku mode powoduje bezpośredni powrót do ekranu głównego, czyli korzystając np z timera lub stopera nie trzeba wciskać jeszcze kilka razy tego przycisku aby powrócić do ekranu głównego tylko wystarczy wcisnąć i przytrzymać go przez te około 3s i hop jesteśmy na ekranie domowym HT. To rozwiązanie również na plus. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11820 Napisano 11 Grudnia 2014 Moje 24-te Casio, 20-sty G-Shock, ósmy Król, drugi w wersji 1B i pierwszy zegar z MultiBandem. Oczywiście zdecydowana większość już dawno zmieniła właściciela. 8-) Widzę Piowa że się rozstajesz ze swoim Kingiem czyżby czaił się jakiś następca na horyzoncie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #11821 Napisano 11 Grudnia 2014 Widzę Piowa że się rozstajesz ze swoim Kingiem czyżby czaił się jakiś następca na horyzoncie? Buhahaha kolega krótko na forum Piowa ma ADHD G-shockowe I to nie jest uleczalne Zreszta ja też je mam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pepepatryk 11979 #11822 Napisano 11 Grudnia 2014 Za to dłuższe przytrzymanie przycisku mode powoduje bezpośredni powrót do ekranu głównego, czyli korzystając np z timera lub stopera nie trzeba wciskać jeszcze kilka razy tego przycisku aby powrócić do ekranu głównego tylko wystarczy wcisnąć i przytrzymać go przez te około 3s i hop jesteśmy na ekranie domowym HT. To rozwiązanie również na plus. O tym skrócie wiedziałem, gdzieś na filmiku widziałem na YT'ie. Zastanawiałem się po co taki bajer?! Po chwili zabawy z zegarkiem już wiedziałem po co to jest:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #11823 Napisano 11 Grudnia 2014 (edytowane) miczel1 zdziwił byś się od kiedy siedzę na tym forum i śledzę tematy G.. Udzielanie się na forum nie zawsze idzie w parze z tym od kiedy się na nie zagląda. Że Piowa ma zegarkowe ADHD wiedziałem, dlatego zadałem to pytanie.. Edytowane 11 Grudnia 2014 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość miczel1 #11824 Napisano 11 Grudnia 2014 Tia 1 lipiec 2014 Nie bedziemy się licytować kto ma wieksze kto ma mniejsze Mam nadzieje że Cie nie uraziłem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #11825 Napisano 11 Grudnia 2014 Widzę Piowa że się rozstajesz ze swoim Kingiem czyżby czaił się jakiś następca na horyzoncie? Już jest. GD-400-4 Piowa ma ADHD G-shockowe I to nie jest uleczalne Że Piowa ma zegarkowe ADHD wiedziałem, dlatego zadałem to pytanie.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach