Waldzior 3227 #14026 Napisano 24 Maja 2015 Może myślał, że ma, wystawił, a jak się sprzedały to sprawdził i się okazało coś innego.Ale nic go nie usprawiedliwia oczywiście.Napiszcie go niego, że nie zgadzacie się na zwrot pieniędzy tylko chcecie towar. Zobaczymy co odpisze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14027 Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Też nad nim myślałem, ale nie podoba mi się tak do końca, na razie pozostanę przy moim codziennym GA-100 i odkładam kasę na gulfmastera Waldzior, jak ochłonę to jutro napisze tylko jeżeli ta sprawa nie zostanie rozwiązana w sposób zadowalający dla mnie, to negatywa maja jak banku, poza tym, reklamę na forach Edytowane 24 Maja 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #14028 Napisano 24 Maja 2015 Podejście Pana z daymon-trade mało poważne... Na całej tej sytuacji straci, tylko on.Tomaliusz opchnąłeś citka, na poczet gieza i jesteś jeden sikor w plecy, jakie plany zegarkowe na dzień dzisiejszy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #14029 Napisano 25 Maja 2015 Walczę o gieza . Na jego poczet sprzedałem citka .Nie odpuszczę panu Ryszardzie Mikołajek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
masterzomp 8 #14030 Napisano 25 Maja 2015 Wakacyjne? zaszalałeś Z czarnego wskoczył w zielony z żółtym napisem , wiem wiem rozpusta wakacyjna trudna do wyobrażenia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14031 Napisano 25 Maja 2015 Walczę o gieza . Na jego poczet sprzedałem citka .Nie odpuszczę panu Ryszardzie Mikołajek Jakie kroki podjąłeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #14032 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Wysłałem emaila do daymona, oto co odpisał: "WitamNie wyślemy !! Niestet ten model błędnie został wystawiony i w chwili obecnej brak na stanie .GS-1100 >> od 5 lat nie jest produkowany , błąd przepisania w Nazwie GA-1100 ... spowodował że został wystawiony na aukcji . Przepraszam za problem .pozdrawiamRyszard MikołajekDaymon-Trade" Chyba trzeba się z tym pogodzić Trochę już ochłonąłem i zastanawiam się nad komentarzem, może napiszę jeszcze do Niego o ewentualny rabat na przyszłość Edytowane 25 Maja 2015 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mikov 0 #14033 Napisano 25 Maja 2015 Cześć.Jestem tym trzecim od Gieza.Też napisałem do daymona i otrzymałem identyczną odpowiedź.Moim zdaniem to jakiś przekręt, bo rozumiem błąd w nazwie, ale zdjęcia, opis itd.?Tym bardziej, że to nie jakiś pierwszy lepszy sprzedawca, a gościu który zajmuje się tym od lat.A tak cieszyłem się na kolejnego G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #14034 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Kolega wyżej ma rację, z opisem można było się machnąć, ale z fotkami? Ta oferta była przygotowana konkretnie pod GS-1100. Jestem ciekawy, co takiego się stało, że sprzedawca się wycofał, bo jakoś mi się nie chce wierzyć, w to co napisał do Was... Edytowane 25 Maja 2015 przez dziadyga 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #14035 Napisano 25 Maja 2015 Rzeczywiście sprawa dość dziwna .Napisałem grzecznie do pana R. Mikołajek o braku profesjonalizmu i.t.d.Mogę zrozumieć wpadkę, zły opis i.t.d. może jakiś pracownik dał ciała ale sposób załatwienia sprawy już nie!!!Odpowiedź typu nie wyślemy i już!!! to trochę za mało .Powinni grzecznie przeprosić i zaproponować jakiś rabat na inny zegarek a tak niesmak zostaje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14036 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) To teraz szukam g- shocka w stali z zakręcanym deklem analogowo cyfrowy z tunerem do 1000 złA u tych panów nie kupuję już i nie polecam Edytowane 25 Maja 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziadyga 20 #14037 Napisano 25 Maja 2015 To teraz szukam g- shocka w stali z zakręcanym deklem analogowo cyfrowy z timerem do 1000 zł Ciężko będzie... Rzeczywiście sprawa dość dziwna .Napisałem grzecznie do pana R. Mikołajek o braku profesjonalizmu i.t.d.Mogę zrozumieć wpadkę, zły opis i.t.d. może jakiś pracownik dał ciała ale sposób załatwienia sprawy już nie!!!Odpowiedź typu nie wyślemy i już!!! to trochę za mało .Powinni grzecznie przeprosić i zaproponować jakiś rabat na inny zegarek a tak niesmak zostaje Całkowity brak profesjonalizmu, tyle w temacie. Najwidoczniej panu nie zależy na dobrej opinii i zadowoleniu klientów, nie ten, to następny kupi... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14038 Napisano 25 Maja 2015 Dokładnie, opis opisem, mam na myśli tytuł aukcji bo zdjęcia i opis funkcji zegarka ewidentnie nie wskazywały na GA-1100, przecież ten niema WC i TS.. Niby przeprosili za problem ale rabat faktycznie mogli by jakiś dać na przyszłość.. Bo tak to mało uprzejme podejście do klienta szczerze powiedziawszy. Jak napisał Tomaliusz nie smak pozostaje.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #14039 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Daymon napisał że wystawia aukcję jednym kliknięciem i kiedyś miał je w swojej ofercie.Dodatkowo napisał że przy następnym zakupie powołać się na tego emaila to da jakąś zniżkę .Kontakt z człowiekiem trudny, mało wylewny, odpisuje - raczej tak, nie może i.t.p. Edytowane 25 Maja 2015 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
vandit 1078 #14040 Napisano 25 Maja 2015 Kontakt z człowiekiem trudny, mało wylewny, odpisuje - raczej tak, nie może i.t.p.Oj tak...albo odpisze na odwal sie albo w ogole... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #14041 Napisano 25 Maja 2015 Pamiętacie jak debatowaliśmy nad niebieskawym kolorem w miejscu daty i wykresu w Ryśku? Dziś miałem nówkę sztukę w dłoni i bez problemu było widać ten kolor, więc albo wprowadzili to pod koniec produkcji, albo po prostu ze starości, od słońca to blaknie i później już nie widać.Drugie spostrzeżenie jest takie, że nówka ma lekko szary i matowy kolor, a używki są już całkiem czarne i błyszczące, akurat to drugie mi się bardziej podoba, a poza tym nówka chyba była minimalnie gorzej wykonana/spasowana 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
X-Ray 95 #14042 Napisano 25 Maja 2015 Ale ten kolor daja te kreseczki poziome i pionowe sam wyswietlacz jest taki sam jak wyswietlacz godziny. Z dalszej odleglosci to wlasnie wyglada tak jak by byl inny kolor. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14043 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Pamiętacie jak debatowaliśmy nad niebieskawym kolorem w miejscu daty i wykresu w Ryśku? Dziś miałem nówkę sztukę w dłoni i bez problemu było widać ten kolor, więc albo wprowadzili to pod koniec produkcji, albo po prostu ze starości, od słońca to blaknie i później już nie widać.Drugie spostrzeżenie jest takie, że nówka ma lekko szary i matowy kolor, a używki są już całkiem czarne i błyszczące, akurat to drugie mi się bardziej podoba, a poza tym nówka chyba była minimalnie gorzej wykonana/spasowana Widać widać.. Widać też nie którzy tego nie widzą. Być może to bladnie z czasem choć mi osobiście wydaje się że może to zależeć to od danej parti, bo niby te zegarki są takie same ale jakby porównać kilka tych samych modeli z rożnego czasu produkcji to tak jak piszesz mogą być różnice. W nie których może być to bardziej widoczne w innych mniej, nie które mogą być też ciut gorzej poskładane. Wracając jednak do kolorystyki wyświetlaczy to podobnie jest w GR-8900-1 są tam 3 kolory, z kolei np w GW-6900-1 te 3 kółka u góry maja właśnie taki niebieskawy odcień.W Rangemanie natomiast pole daty ma ciemniejszy odcień. Dzień tygodnia podobnie jak w Ryśku ma paski jednak ma normalny odcień mimo tego. Paski nie wpływają na to że wyświetlacz ma inny odcień i nie powodują żadnego złudzenia.. Kolor wyświetlaczy zależny jest od tego jak zabarwiona jest folia polaryzacyjna na wyświetlaczu i tyle. W Ryśku w tych miejscach folia na wyświetlacz jest delikatnie zabarwiona na niebiesko. Co do szarości bezela i paska to fakt też to zauważyłem, od nowości nie jest to taka typowa czerń tylko taka jakby grafitowa. Z czasem ta powłoka się wyciera i pasek czy bezel robi się czarny czarny, miejsca bardziej wytarte zaczynają się błyszczeć.To nie jest do końca tak że kupując czarnego G on się nie wyciera tak jak kolorowe.. Wyciera się bo też jest pokryty jakaś cienką warstwą czarnej, grafitowej powłoki, z czasem ona się wyciera tylko tego tak się nie zauważa jak np w kolorowych G które na dodatek lubią łapać przebarwienia od ubrań. Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #14044 Napisano 25 Maja 2015 Ale ten kolor daja te kreseczki poziome i pionowe sam wyswietlacz jest taki sam jak wyswietlacz godziny. Z dalszej odleglosci to wlasnie wyglada tak jak by byl inny kolor.Dokładnie. W polu daty są tylko poziome niebieskie kreseczki, a na wykresie siatka.Niestety, chyba wszystko i wszędzie robią coraz gorszej jakości... Niedługo będzie trzeba szukać starszych modeli bo wychodzi na to, że były dokładniej robione. 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14045 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Małe sprostowanie.. to pole daty i wykresu jest niebieskawe i na nim naniesione są te kreseczki.. Ja mogę jedynie potwierdzić jakość wykonania na przykładzie GW-M5600 których łącznie miałem 3 sztuki. Każda wykonana idealnie. Natomiast GW-M5610 miałem z 6 sztuk a oglądałem po rożnych salonach pewnie z drugie tyle i w większości były albo krzywo zamontowane panele słoneczne czy też moduły tak że ta dolna linia na wyświetlaczu leciała w któraś ze stron. Pominę już fakt niedziałającego auto podświetlenia które wychaczyłem w 3 egzeplarzach. Watek był poruszany też na WUS-ie o ile pamieć mnie nie myli.. Samo podświetlenie, illuminator potrafi świecić w jednych modelach bardziej w innych słabiej, mniej intensywnie ale to już taki szczegół. Edytowane 25 Maja 2015 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kamilspider 70 #14046 Napisano 25 Maja 2015 Są kreseczki niebieskie, a pixele swoją drogą Tak, z różną mocą EL też się spotkałem :/ 0 "Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14047 Napisano 25 Maja 2015 Mam pytanko do kogoś kto posiada GWN-1000. Jak wygląda mocowanie paska, czy to tylko na dwie śrubki? i czy są wkręcone w plastik, czy w metal? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #14048 Napisano 25 Maja 2015 Wygląda jakby pasek był zamocowany na tych większych śrubkach które widać oraz na jednej od spodu. Wszystkie są chyba wkręcone w kasetę. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #14049 Napisano 25 Maja 2015 http://bizmakoto.jp/style/articles/1403/07/news125.htmlhttp://s202.photobucket.com/user/ScottMo777/media/662.jpg.htmlPasek jest przykręcany 3 śrubami do plastikowej koperty.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #14050 Napisano 25 Maja 2015 (edytowane) Dzięki, dziwne to mocowanie, bardziej podoba mi się w całej serii GW-3000 Co do nieszczęsnej aukcji z giezem, to mówią prawdę, zdjęcia są stare robione aparatem olympus C-750 UZ a to już zabytek Edytowane 25 Maja 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach