Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

5600 fajne są. Mój ostatni nabytek przebił Romka i froga.

rSPWua.jpg

Gratuluję :) fajny G tez na niego miałem ochotę :D ile dałeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z opłatami celnymi coś koło 900 pln.

Skoro temat kwadraciaków to i ja pochwale się nową 56ką  ;)

3FEMqmw.jpg

Dzięki bartek891 za udaną transakcję  ;)

Po wakacjach zrobię jakiegoś moda, moduł 5630 z....?  B)

Też się czaję na ten czerwony tylko trzeba by mu zmienić bezel i pasek na czarny i będzie miód malina.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy możliwe ze po tym parowaniu pod szkiełkiem pozostał minimalny "nalot" po parze wodnej? Wcześniej sie nie przyglądałem tak zegarkwoi ale po tym zdarzeniu zauważyłem ze pod pewnym katem i pod mocnym światłem dostrzegam ledwo widoczne zaszarzenie. Wcześniej tego nie zauważyłem i nie wiem czy juz tak było czy to przez te zdarzenia na basenie ?;o

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to możliwe.. Kiedyś miałem taki nalot na panelu słonecznym  w GR-8900 ale on mi nigdy nie zaparował więc albo fabrycznie już taki był albo gdzieś podczas transportu lub przechowywania się pojawił..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę, że to smuga po wyschnięciu kropelki wody. Jak są krople na szybie i wysychają to też zostają ślady, smugi czy zacieki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy możliwe ze po tym parowaniu pod szkiełkiem pozostał minimalny "nalot" po parze wodnej? Wcześniej sie nie przyglądałem tak zegarkwoi ale po tym zdarzeniu zauważyłem ze pod pewnym katem i pod mocnym światłem dostrzegam ledwo widoczne zaszarzenie. Wcześniej tego nie zauważyłem i nie wiem czy juz tak było czy to przez te zdarzenia na basenie ?;o

jak sam dobrze napisałeś, postanowiłeś zrobić doświadczenie... udało Ci się bo udowodniłeś że zaparował, przy okazji może na przyszłość powstrzymasz się od takich pomysłów :)

to tak jakbym wziął swojego gshocka i zaczął nim rzucać po ścianach i ziemi... teoretycznie jest wytrzymały :D

slady naturalnie pozostają jak masz nawet małą kroplę wody zaparowanie

to nie jest wynikiem faktu że zegarek jest nieszczelny i przecieka... po prostu wymuszasz bardzo szybką zmianę temp. czego efektu doświadczyłeś na swoich zegarkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak napisałem wszystko zaczęło sie od pobytu na basenie gdzie nie zamierzałem przeprowadzać żadnego doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

\Wczoraj znalazłem na allegro takiego GW-M5610 - co powiecie, jak Wam się widzi kolorystyka?

post-33253-0-27773600-1436528347.jpg

Byłem dzisiaj w TT zobaczyć i przymierzyć na żywo, ale nie mieli, dopiero po południu przyjedzie z dostawą.

Natomiast założyłem na łapkę to cudo

post-33253-0-51039900-1436528442.jpg

iiiii się zakochałem :D i to do tego stopnia, że go chyba kupię, nawet w tym kolorze wygląda zajefajnie.

Może pozbędę się za to orange Monstera.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w jakiej cenie GW-A1100 teraz w TT?

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mogę powiedzieć :D Ale żałuję, że nie wziąłem od razu...

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna cena na pasku to 2400 z groszami :D bodajże, albo 2270, już dokładnie nie pamiętam, bo zerkałem jeszcze na MTG i dwa inne.

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kolorowe trojaczki  ;)

jZPGWap.jpg

... żółtym paskiem i bezelem. Wyjdzie GW-M5630-9

No i gratuluję oczywiście. 

pozdr, Piowa

GW-M5630-9 jak dla mnie fajniejszy z uwagi na czarne przyciski, klamrę oraz metalowa szalówkę, szkoda jednak ze u nas nie dostępny. Pytałem o niego swego czasu w Zibi ale nie dostałem żadnej odpowiedzi niestety.

Też się czaję na ten czerwony tylko trzeba by mu zmienić bezel i pasek na czarny i będzie miód malina.

Kiedyś już miałem ten model i zamieniałem mu pasek i bezel na czarny mat,  jak dla mnie tracił na wyglądzie. Nie wiem może w czarnym połysku było by okey. Docelowo i tak planuje przełożyć ten moduł do G-5600E  lub do GW-5000 jak uda się go dorwać gdzieś w przystępnej cenie więc czerwony kolorek i te limitowane mosiężne wstawki są tylko przejściowe.  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie TT cena tego modelu to 1959 pln.

Kilka tygodni temu był za 1500 pln. To żadna tajemnica.

Cena ta już nie jest do negocjacji zgodnie z tym co próbowaliśmy negocjować z kolegami z forum w tamtym okresie.

http://timetrend.pl/zegarki/11217-casio-g-shock.html

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje kolorowe trojaczki  ;)

Czerwony najfajniejszy, ja nie wiem, coś mnie ostatnio kręcą takie ostre barwy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pani Sylwia z Zibi odpisała, że na zamówione części (pasek do dw5600) czeka się ok. 4 tygodni. To reguła czy można liczyć na szybszą realizację?

Tapatalk

Lumia 1320

Nie wiem czy to spotykana praktyka ale zamówiłem ten pasek w miejscowym serwisie Casio. Cena w zasadzie ta sama a koszty wysyłki wzięli na siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-M5630-9 jak dla mnie fajniejszy z uwagi na czarne przyciski, klamrę oraz metalowa szalówkę, szkoda jednak ze u nas nie dostępny. Pytałem o niego swego czasu w Zibi ale nie dostałem żadnej odpowiedzi niestety.

Dziwna sprawa z tym zegarem. Niby jest na stronie Zibi,

http://casio.zibi.pl/produkt/gw-m5630e-9er/

ale nigdy go nie widziałem na stronie Time Trend, w żadnym sklepie, po prostu nigdzie.

8-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na stronie TT cena tego modelu to 1959 pln.

Kilka tygodni temu był za 1500 pln. To żadna tajemnica.

Cena ta już nie jest do negocjacji zgodnie z tym co próbowaliśmy negocjować z kolegami z forum w tamtym okresie.http://timetrend.pl/zegarki/11217-casio-g-shock.html

Dokładnie tak jak Waldzior pisze GW-A1100 pomaranczowy był za 1539zl bo kupiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie tak jak Waldzior pisze GW-A1100 pomaranczowy był za 1539zl bo kupiłem :)

A no fakt, to Ty go kupiłeś, a ja myślałem o Waldku :) a pamiętałem fotki na plaży, sorki

Edytowane przez tommly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwna sprawa z tym zegarem. Niby jest na stronie Zibi,

http://casio.zibi.pl/produkt/gw-m5630e-9er/

ale nigdy go nie widziałem na stronie Time Trend, w żadnym sklepie, po prostu nigdzie.

8-)

Dokładnie, pisząc do nich podesłałem im nawet tego linka i nic zero odzewu.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy bezel i pasek z G-5600 pasuje do DW-5600?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie pasuje.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy bezel i pasek z G-5600 pasuje do DW-5600?

Bezel nie, pasek tak  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrzej78 napisz jakieś Twoje spostrzeżenia na temat gulfmastera jak działają sensory? czy jest wygodny w noszeniu? Gdzie kupiłeś? Może zdjęcie jakieś wrzucisz :D

250tehi.jpg

Zegarek jest super wygodny do noszenia na codzień, natomiast nie jeżdzę z nim na rowerze. Sensor temperatury działa poprawnie, reszty jakoś nie skalibrowałem. Łapie nadajnik bez problemu. Kupiłem miesiąc temu na allegro za 1499 zł, nówka sztuka z gwarancją 3 lata+3 lata za opłatą i instrukcją w rodzimym języku.

Edytowane przez Andrzej78

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi