Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Ci się spisuje ten model? Alarm wibracyjny jest?

...i cóż to za urządzenie na tle zegarka? :)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiem, że nie ten topik ale tutaj każdy czyta :) Potrzebuję instrukcji do Gw-3000 dla kolegi. Tomaliusz pewnie ma a może Waldzior w wersji elektronicznej :) Proszę o info.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak Ci się spisuje ten model? Alarm wibracyjny jest?

...i cóż to za urządzenie na tle zegarka? :)

Jak się sprawuje to jeszcze nie wiem bo mam go od wczoraj. Trochę polki jest z parowaniem do telefonu , przynajmniej do i5 bo nie chciał się na początku. Trzeba było wifi wyłączyć i poszło. Teraz działa bez problemów, jak straci zasięg to reconnect też bez  kłopotu,  w ciągu 1 sek.

Funkcje przydatne, szczególnie powiadomienie o mailu , można 5 skrzynek ustawić. Wibra działa elegancko i dobrze ją czuć na ręce.

Obudowa tylko słaba bo to model podstawy ale zmieni się na carbon z DW 6930 czarnego i będzie jak ta lala.

Fajnie bo prawie wszystko ustawia się z telefonu, nie trzeba przyciskami mieszać.

Zapomniałem toto z tyłu zegarka to transformator :)

Edytowane przez dwatch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie wiem, że nie ten topik ale tutaj każdy czyta :) Potrzebuję instrukcji do Gw-3000 dla kolegi. Tomaliusz pewnie ma a może Waldzior w wersji elektronicznej :) Proszę o info.

Ja nie mam i nie miałem nigdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwatch, a dla mnie to co najmniej dziwna idea tych zegarków ...

No ale każdy ma inny gust i czego innego oczekuje po zegarkach ...

Osobiście nie kupiłbym nigdy tego typu gadżetu, ze względu na jego nikłe zastosowanie ...

Jedyny plus, którego mógłbym się ewentualnie doszukać, to to, że otrzymasz powiadomienie,

gdy Twój telefon jest schowany na przykład w plecaku. Na tym jednak jakiekolwiek plusy się kończą.

Bajer, ot co ;)

Niemniej jednak gratuluję zakupu. Najważniejsze, byś ty był zadowolony z zakupu :)

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dwatch, a dla mnie to co najmniej dziwna idea tych zegarków ...

No ale każdy ma inny gust i czego innego oczekuje po zegarkach ...

Osobiście nie kupiłbym nigdy tego typu gadżetu, ze względu na jego nikłe zastosowanie ...

Jedyny plus, którego mógłbym się ewentualnie doszukać, to to, że otrzymasz powiadomienie,

gdy Twój telefon jest schowany na przykład w plecaku. Na tym jednak jakiekolwiek plusy się kończą.

Bajer, ot co ;)

Niemniej jednak gratuluję zakupu. Najważniejsze, byś ty był zadowolony z zakupu :)

Prawda, wszystko zależy od tego czego potrzebujesz.

Jak dla mnie bomba. Mam 4 skrzynki pocztowe w tym dwie firmowe. Jedna używana ciągle trzy pozostałe trzeba sprawdzać dwa razy dziennie - teraz to odpadło, samo mówi co przyszło.

Dzwonek w telefonie nie potrzebny teraz, to przynajmniej nie drze się na cały dom, w sklepach i w pracy. Wibra na ręku powiadamia że ktoś dzwoni.

Z dokładnością nie będzie problemu bo ustawia się od telefonu a telefon od atomówki.

Niegłupi jest też alarm oddalenia, nie zapomnisz telefonu z samochodu, wychodząc z domu do pracy, jak wypadnie to się dowiesz po około 10-15 metrach oddalenia. 

Funkcja znajdywania telefonu to rzeczywiście bardziej bajer, ale może też się przydać.

Z drugiej strony to dla mnie stoper jest zbędny. Przez ostatnie 3 lata użyłem go może 4 razy.

Wszystko zależy czego oczekujesz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwatch tylko się upewnij czy ten bezel będzie pasował od DW6900 w ogóle bo różnie to bywało...

Jak dla mnie fajny patent z tym bluetooth, ale w tej chwili nie jest mi potrzebny, za to ze stopera korzystam codziennie co najmniej 4x ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kamilspider. Czyli pozostaje wizyta u zegarmistrza...

Czy ktoś może jakiegoś polecić w Szczecinie?

Takie rzeczy robie sam przy swoich zegarkach ale jeśli chodzi o zegarmistrza to polecam tego w pawilonie na Rydla na Słonecznym. Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie rzeczy robie sam przy swoich zegarkach ale jeśli chodzi o zegarmistrza to polecam tego w pawilonie na Rydla na Słonecznym.

Mi niestety brakuje narzędzi i (prawdopodobnie również) umiejętności;) 

Dzięki Waldzior za namiary. Niestety Rydla to około 12 km ode mnie. W dwie strony przy obecnych remontach zejdzie kawał czasu... 

A znasz jakiegoś ogarniętego zegarmistrza w centrum? Dopiero w maju wróciłem po 8 latach do Szczecina i zupełnie nie mam rozeznania.

Co by nie było - dziękuję za porady i pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W centrum nikogo nie polecę osobiście ale zegarmistrza znajdziesz w każdej galerii lub na każdej większej ulicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Andrzej!  :)  Nie wiem jak mogłem go pominąć..  ;)   

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili zaczynam urlop ale jak kolega nie znajdzie to za dwa tyg. mogę zeskanować  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. Dzięki. Jakby ktoś miał tą instrukcję tk proszę PW.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Nethuns, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Kamilspider. Czyli pozostaje wizyta u zegarmistrza...

Czy ktoś może jakiegoś polecić w Szczecinie?

Ja zanoszę wszystkie moje g i nie tylko do zegarmistrza na parkowej, naprzeciwko sklepu społem stocziowiec.Mają autoryzację timex ale casio też nie pogardzą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako że kolega X-RAY pytał ostatnio o zestawienie wszystkich tylnych dekli master of G ze zwierzakami postanowiłem zrobić taki szybki kolaż.

Starałem się pokazać wszystkie, być może coś mi umknęło..

g51Eakf.jpg

Zastanawia mnie jeszcze czy ten model zalicza się do tego grona?

O68JASu.jpg

Zdjęcia rzecz jasna zaczerpnięte z Googli.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O w morde,GitBit jestes wielki wszystko w jednym miejscu thx!!

Najladniejsze dekle to maja frogi a najmniej podoba mi sie ten kłot w Romanie:D

Edytowane przez X-Ray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

824cff843af4985906db0036d29fe675.jpg

A ja kupiłem 5 zegarków na raz.Jeden koleś postanowił sprzedać całą swoją kolekcję bo potrzebował pieniądze na wakacje,a ja takich okazji nie marnuję

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otrzymałem dziś odpowiedz od Pani Ani z zibi odnosnie luzu wskazówki godzinowej:

"Witam,

Przesyłam informację jaka otrzymaliśmy z Casio, wynika z niej że nie jest to wada zegarka tylko tzw. luz miedzyzębny.

Regarding your question I would like to advice you as follows:

This light kick of the watch hands is not a fault or production defect. This is originated due to the play or backlash in the gear teeth of the watch motor."

W sumie tego się spodziewałem :)

Edytowane przez szuwar1978

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja kupiłem 5 zegarków na raz.Jeden koleś postanowił sprzedać całą swoją kolekcję bo potrzebował pieniądze na wakacje,a ja takich okazji nie marnuję

Gratuluję transakcji ;)

Swoją drogą nie rozumiem sprzedającego.

Sprzedaje rzeczy aby mieć na wyjazd po czym wraca i ani tych rzeczy ani kasy tylko zdjęcia ;)

Szuwar, dzięki za info. Wiedziałem, że to nie wada tylko tak musi być ;)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki:) Ja też go nie rozumiem Waldzior,ale tak szczerze to interesowała mnie tylko dobra cena.

Sprzedam kilka z nich bo tak szczerze interesował mnie frog i kwadrat reszta to tylko bonus:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi