Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Na wyjazd zabrałem tylko 2 zegarki i dzięki temu można w końcu docenić wybrańców i dłużej je ponosić ;)

post-71916-0-91914700-1440099476_thumb.jpg

post-71916-0-25487100-1440099493_thumb.jpg

Nie wiem czy te zdjęcia co wrzucam oddają to co widzę w oryginalnej rozdzielczości, bo wrzucam je przez telefon i odpowiednio zmniejszam ale inaczej nje umiem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waldzior mtg ładny jest ładny, każdy by go chciał mieć :P

Tommly a zrób fotkę w pomieszczeniu gdzie jest słabe oświetlenie i nie pada bezpośrednio światło na zegarek to wtedy będzie lipa...

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro zrobię, dzisiaj już noc jest :) Wydaje mi się, że jest podobnie. King i tak będzie na wakacyjne wojaże i może czasem do pracy.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit jakbyś ponosił Romana na siłę cały czas przez 2-3 tyg to byś się przyzwyczaił i polubił :)

Kamil jednego nosiłem miesiąc i sprzedałem, drugiego sprzedałem po dwóch miesiącach..  ;)

Nie wiem może jak kupie z czasem trzeciego to sprzedam po 3 albo wcale.  :D  

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka jest przyjemność w noszeniu zegarka na siłę? :)

Nie każdy musi kochać Romana.

Zwłaszcza na siłę ;p

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie racja, ale ja mam tak, że na początku widzę same wady w nowych nabytkach, dopiero z czasem zaczynają mi się podobać i je doceniam ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ws Romka myślę tak:

1. Trzeba mieć na czym nosić Romka. Jak ktoś lubuje się w 56xx to znaczy, że nie ma.

2. Nie ma za dużych zegarków tylko są za małe nadgarstki.

3. Jeśli Romek jest dla kogoś "za duży" czyli ten ktoś ma za mały nadgarstek to niech ten ktoś nie pisze, że Romek jest beznadziejny, niewygodny, za duży i że to "kloc". Tak chyba piszą ci, których wkurza to, że Romek nie został zaprojektowany w wymiarach Baby-G.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Romek to jest kloc :P teraz jest fajnie bo chodzimy na krótki rękawek, ale zimą jak będziesz musiał go zdejmować przy zakładaniu bluzy czy kurtki to też to stwierdzisz :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To widzę, że Romek nosi Ciebie a nie Ty Romka.

Jak podoba Ci się zegarek i go doceniasz to nie będzie dla Ciebie problemem zakładanie kurtki w zimie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, doceniam Romka i dlatego zimą będę nosił Ryśka :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie Romek super zegar tylko mój nadgarstek niestety nie jest przystosowany do tego modelu przyznaje. Mimo wszystko kawał dobrego sikora i złego słowa powiedzieć nie mogę na jego temat. Nosiło mi się go w miarę dobrze, jednak zdecydowanie lepiej nosi mi się mniejsze zegarki np takie 56ki a skoro już o 56kach mowa to miesiąc temu też byłem na relaksie  ;)

zlaGOaQ.jpg

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na szczęście modeli G jest na tyle dużo ze każdy znajdzie cos dla siebie bez względu na rozmiar nadgarstka. I nigdy nie napisałem ze Roman jest zly bo jak dla mnie po Rysku to drugi model który jest tak dobrze wyposażony, ale jak dla mnie jest nie wygodny. Pewnie i tak wrócę do niego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są za małe nadgarstki albo za małe ściągacze u bluzy

Do wszystkiego można dorobić teorie.

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o to rangeman na moim nadgarstku 19cm moim zdaniem jeśli zegarek mi się podoba to go kupuje oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku-chciałem kupić gwg1000 ale stwierdziłem że cena nie dla mnie :) dopiero potem uświadomiłem sobie jakie to bydle ;) za niedługo dołączy do Romka gw a1100 :D

post-64221-0-59256200-1440131760_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do grona czytelnych negatywów z powodzeniem można zaliczyć model GB-5600B-1BJF 

Oglądałem go kiedyś w TT i byłem pod dużym wrażeniem wyrazistości wyświetlanych cyfr. 

TjIs755.jpg

Edytowane przez kastor44

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jest napawdę ładniutki - niepotrzebnie ten bluetooth wsadzili - bez sensu przedraża cenę zegarka.

Ktoś z Was w ogóle posiada jakiegoś G z bluetooth ? - Jak dla mnie to zbędny bajer w SHOCKAH.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam gb-x6900b i traktuje, go jako ciekawostkę wśród moich G, chociaż BT bardzo dobrze działa. Przydaje mi się w czasie uprawiania sportu (np. jazda na rowerze) do obsługi odtwarzacza w telefonie i sprawdzania kto dzwoni i czy warto się zatrzymywać, żeby odebrać. Jakby to miał być mój jedyny G to bym go nie kupił ale jako jedenasty jest ok ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie taka synchronizacja z rana :)

post-78564-0-35255200-1440143334_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o to rangeman na moim nadgarstku 19cm moim zdaniem jeśli zegarek mi się podoba to go kupuje oczywiście wszystko w granicach zdrowego rozsądku-chciałem kupić gwg1000 ale stwierdziłem że cena nie dla mnie :) dopiero potem uświadomiłem sobie jakie to bydle ;) za niedługo dołączy do Romka gw a1100 :D

Masz odpowiedni przegub na ten zegarek, wygląda u Ciebie świetnie :)  

Każda inna osoba co ma mniejszy obwód (ewen. szerokość-może być bardziej płaski z mniejszym obwodem ;) ) imo będzie wyglądać kiepsko i nie ma co się oszukiwać. 

To fajny zegar ale podejrzewam że niektórzy na siłę sobie wmawiają że dobrze leży  :P .

Nie zgadzam się też ze stwierdzeniem że "nie ma za dużych zegarków tylko są za małe nadgarstki".

Zegarki są teraz ogromne!!! ... bo taka moda  ;) .

Moda na oczojebność, wyróżnianie się z tłumu. A Klient już sam ocenia czy taki chce czy nie.

Zobaczcie jakie kiedyś były średnice zegarków a ludzie jakiś mniejszych przegubów nie mieli.

Tak jak była moda na jak najmniejsze telefony-miniaturyzacja po pierwszych klocach, chodź przyznam że teraz tel. to trochę komp i musi być coś widać ale sąsiad ma większy tel. niż mój tablet i jak rozmawia to wygląda komicznie  :P .

A już na pewno nie wyobrażam sobie zegarka casual-garnitur w tych rozmiarach a kto wie, może będziemy nosiś takie zegary z kukułką  :D .

Podkreślam że Romek jest fajny ale dla mnie za duży i nie będę się zmuszał  :P .

dingodrinks.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten jest napawdę ładniutki - niepotrzebnie ten bluetooth wsadzili - bez sensu przedraża cenę zegarka.

Ktoś z Was w ogóle posiada jakiegoś G z bluetooth ? - Jak dla mnie to zbędny bajer w SHOCKAH.

Zależy co Ci jest potrzebne. Ja mam gb 6900 i akurat jest to jeden z moich G którego używam właściwie codziennie. Do pracy jak znalazł, jak łażę po halach to już nie gubię telefonu (a się zdarzało że szukałem godzinę), nie zapominam go zabrać z domu, nie potrzebuje się logować do skrzynek bo sam sprawdza czy coś tam jest czy nie, ustawianie alarmów i podstawowych funkcji z telefonu więc nie trzeba się naklikać przyciskami. Alarm wibracyjny też fajna sprawa , po ciuchu wiadomo że że cos się zadziało. Multibanda nie ma ale ustawia się od telefonu a telefon od atomówki. Brakuje w nim tylko solara.

Ja bym BT wsadził do Romka jeszcze , dodał fazy księżyca i pływy, zapakował w kopertę z tytanu i  powstał by zegarek idealny  ​

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jabym chciał gshocka z blutaczem ale jak by solar był i większy wybór modeli. Smartwatche to porażka i ladowanie co noc i degn kiepski a fajnie mieć powiadomienia w zegarku jak telefon np w plecaczku.

GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko cena za Romka z BT i resztą bajerów podskoczyłaby pewnie spokojnie do 2 tys.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi