Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MasterFan

PODFORUM MIŁOŚNIKÓW ZEGARKÓW CASIO G-SHOCK !

Rekomendowane odpowiedzi

Kacprzak smugi po serwisie sam czyscilem w swoim GDF. To że Ci skacze tak ciśnienie to uszkoszony sensor najprowdopodobniej. U mnie tak było a często jeszcze error wyrzucalo.

A u Ciebie skad sie wzięły smugi? W serwisie je zrobili? I co zrobiłeś z sensorem? Bo rzeczywiście często err mi na przemian wyskakuje ale głownie w alti

I smugi miałeś na szkle czy na module? I czym czyściłes?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez kacprzak1991

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piowa, piękny jest ten GX-56 w wersji 1B  :wub:

Jeśli będziesz chciał go kiedykolwiek sprzedać, to ja chętnie i w ogóle  :P ...

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, miałem chwilę słabości pod koniec zeszłego roku, przez pewien czas wisiał nawet na Alle. 

Na szczęście, cena była dośc wysoka (powiedzmy, że zaporowa) i nie poszedł. 

8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie właśnie wjechało do biura świeżutkie gw-m5610 :) Specjalnie pod branse :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dojechał  :)

Teraz trzeba czekać na branse  ;)

1.jpg2.jpg4.jpg3.jpg

Mam kilka spostrzeżeń, porównując do DW-5600 ale to później opiszę  :)

barteq891, bez zdjęcia się nie liczy  ;)

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.napisz jak wypada w porownaiu z dw5600, sam jestem ciekawy, w czym jest lepszy. oczywiscie poza ST i WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Mam DW-5030 i miałem GW-5610. W GW lepiej przyciski chodzą i jest czytelniejszy. Ma gorszy timer, ale za to 5 alarmów. Taki średniak. Moim faworytem jest GLX-5600  :)

GW z czasem sprzedałem bo mi się znudził

Edytowane przez dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u Ciebie skad sie wzięły smugi? W serwisie je zrobili? I co zrobiłeś z sensorem? Bo rzeczywiście często err mi na przemian wyskakuje ale głownie w alti

I smugi miałeś na szkle czy na module? I czym czyściłes?

Sensor sam najprawdopodobniej uszkodziłem czyszcząc pod bezelem. Gdzieś dotknąłem sesnor śrubokrętem przy zdejmowaniu. Zegarka nie miałem też prawie dwa miesiące ale gwarancja u Daymona. Zegarek przyjechał z paprochami pod modułem i obróconym przyciskiem lewym górnym. Trochę ze strachem ale zdjąłem bezel i poprawiłem no i potem rozkręciłem, wyciągnąłem paprochy. Może ten zegarmistrz uszkodził Ci. Musiał odłączyć taśmę od sensora i może ją zerwał. 

Edytowane przez kornel91

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie właśnie wjechało do biura świeżutkie gw-m5610 :) Specjalnie pod branse :)

Bartek skad brales GW?

Tapnięte z fona.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seqndus

To jak "wjechal do biura" jak z tego co mi sie wydaje pracujesz niemal na przeciwko? Brales kuriera na drugą strone ulicy?

Tapnięte z fona.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom, zamówiłem kuriera bo w tym tygodniu pracuję dłużej niż oni pracują ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wjechał, bo zegarek zacny i zasługuje na szczególne przywileje.

Pewnie zorganizował pochód, albo nawet... procesję :D

Denerwujecie mnie tymi kwadratami i tyle.

Jeszcze chwila i kupię! :angry:;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nom, zamówiłem kuriera bo w tym tygodniu pracuję dłużej niż oni pracują ;)

Tak podejrzewałem hehe

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czwartek oddaje zegarek po raz drugi na gwarancje. Bede musiał zwrócić im uwagę zeby teraz działali nieco ostrożniej bo ostatnio porysowali przycisk. Niech naprawia ten sensor i przetrą ten syf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wjechał, bo zegarek zacny i zasługuje na szczególne przywileje.

Pewnie zorganizował pochód, albo nawet... procesję :D

Denerwujecie mnie tymi kwadratami i tyle.

Jeszcze chwila i kupię! :angry:;)

Jak tak patrzę na reperkusje ostatniego spotkania to uśmiecham sie sam do siebie bo w jego wyniku zostało już zanabyte conajmniej 2 kwadraty i 2 bransy. Co to forum robi z ludźmi...i ich portfelami

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W czwartek oddaje zegarek po raz drugi na gwarancje. Bede musiał zwrócić im uwagę zeby teraz działali nieco ostrożniej bo ostatnio porysowali przycisk. Niech naprawia ten sensor i przetrą ten syf

Ciekawe jak wyjdzie tym razem. Zwróć uwagę przy oddawaniu, że sensor został uszkodzony przez nich i nie wiem czy to robisz, ale niech spiszą na protokole numer seryjny G.

Jak tak patrzę na reperkusje ostatniego spotkania to uśmiecham sie sam do siebie bo w jego wyniku zostało już zanabyte conajmniej 2 kwadraty i 2 bransy. Co to forum robi z ludźmi...i ich portfelami

Tapnięte z fona.

Te spotkania są niebezpieczne... :) no cóż, w połowie miesiąca będzie kefir i bułki ;) Jak to moja Ciocia mawia: "na bogato, dwa kefiry - osiem szklanek"   :P

Edytowane przez barteq891

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo kultowy juz na forum "chleb z pasztetem"

Tapnięte z fona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.napisz jak wypada w porownaiu z dw5600, sam jestem ciekawy, w czym jest lepszy. oczywiscie poza ST i WC.

Najważniejszą na pierwszy rzut oka dostrzegalną różnicą jest wyświetlacz, to po prostu trzeba zobaczyć, sam kontrast i czcionka jest o niebo lepsza w GW-M, ma bardziej wyraźne "mięsiste" cyfry i graficznie też jest lepsza inna data, w formie kropek (miesiąc i dzień mies.) nadaję trochę świeżości na tarczy, nie jest tak monotonna jak w DW.

Pasek GW jest bardziej elastyczny, miękki, lepiej układa się na nadgarstku niż w DW., chociaż jest krótszy i mimo długości spokojnie wystarczy do zapięcia to wolę długość DW

(może po prostu przyzwyczaiłem się do dłuższych  ;) ).

Generalnie ani jeden ani drugi pasek mnie nie przekonuję (jak na G to trochę są tandetne w tych modelach) i docelowo będzie bransa  :) .

Dekiel jest w GW piękny  :wub:

Nie chodzi o grawer (tam nic ciekawego się nie dzieję) tylko sam kształt, przejście na podstawy mocujące dekiel         ( frezowania ).

Koperta jest ciut niższa niż w DW i to zaliczam in minus, wolałbym wyższą jak w DW (co prawda to nie więcej niż 2 mm. ale zawsze). Czerwona ramka wokół wyświetlacza GW już mi nie przeszkadza ale chyba wolałbym tą z DW białą)

Co do samych funkcji nie będę się rozpisywał jak WC,TH,  różnice stopera, timera i alarmów bo zostało to już poruszone kilka stron wcześniej ale nawiąże do samego ich sterowania.

Przyciski w GW chodzą wyraźnie lepiej, płynniej, mają większy tkz, skok.

Co nie znaczy że w DW chodzą kiepsko ale dodając schowany w nim przycisk adjust od razu go w tej walce przekreśla  ^_^ .

To na razie tyle, jak coś jeszcze zaobserwuję to napiszę  :)

Poruszyłem głównie aspekty wizualne a na funkcyjne przyjdzie pora, ale już powiem że zegarek to głównie pokazywanie czasu a myślę że czytelność wyświetlacza GW zostawia daleko, daleko w tyle DW i nie ma co się dalej rozwodzić  ^_^ .

Edytowane przez tomaliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie GW ma znacznie grubsze i wyraźniejsze cyfry wzgledem DW a sam wyświetlacz jest bardziej kontrastowy w GW. Na plus dla DW jest wyswietlany aktualny czas podczas korzystania ze stopera i timera, w GW niestety tego brak.  W GW też bardziej podoba mi sie dekiel oraz precyzyjniejsza grawerka niż w DW.

W GW są też takie smaczki jak auto podświetlenie, możliwość wyciszenia przycisków czy 5 alarmów w tym jeden z funkcją drzemki.

To co mnie razi trochę w DW na wyświetlaczu to ta ikonka 24h która jest moim zdaniem zbędna.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, ta ikonka "24" jest śmieszna  :P

A w GW jeszcze jest World Time  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi