PM1122 1801 #1 Napisano 4 Listopada 2018 Natrafiłem na chodzik . Wcale nie taki piękny , ale cena piękna ... tz. wysoka .Pierwszy , na jaki tu natrafiłem .Chyba Müller & Schlenker . Niestety nie wiem , jak wielka była ich produkcja , Wiec numer 62xxx niewiele mi mówi . Zdaje się , że ich tak wiele nie ma , jak np. Beckerów .Więc prosiłbym o opinię kolegów . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yahagi 2336 #2 Napisano 5 Listopada 2018 Ładny... Też myślę, że to Müller & SchlenkerJa mam u siebie parę zdjęć z tą sygnaturą. Najwyższy nr jaki mam to 77451. (jeśli to coś pomoże... ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #3 Napisano 5 Listopada 2018 Dzień dobry, panowie!W mojej bazie danych Muller-Schlenker największy numer seryjny 118_7Х7. Jest podobny obudowa 82_313 z datą 02.10.1901 na tylnej ścianie PM1122, zakładam że Twoje zegarki wyprodukowane nie później 1897 roku.Z poważaniem, Tatyana 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #4 Napisano 5 Listopada 2018 Oooooo widzę że mój zegar jest w Twojej bazie danych Miałem Mullery z numerami 12XXXX ale to chyba już końcówka produkcji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #5 Napisano 5 Listopada 2018 Dzień dobry, panowie! W mojej bazie danych Muller-Schlenker największy numer seryjny 118_7Х7. 1.jpg 11.jpg Jest podobny obudowa 82_313 z datą 02.10.1901 na tylnej ścianie 82_313_2.jpg 82_313_1.jpg IMAG0300.jpg PM1122, zakładam że Twoje zegarki wyprodukowane nie później 1897 roku. Z poważaniem, TatyanaDziękuję Tatyana !!!Wiem teraz jakie lata i jaka była wielkość produkcji .Poczekam , może cena będzie bardziej przystępna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #6 Napisano 6 Listopada 2018 Może się mylę, ale chodziki Mullera nie są za często spotykane, ja by najmniej pierwszego widzę. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #7 Napisano 6 Listopada 2018 Może się mylę, ale chodziki Mullera nie są za często spotykane, ja by najmniej pierwszego widzę.Także ! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tatyana 618 #8 Napisano 6 Listopada 2018 Sprawdziłam, u mnie w bazie danych, 4 chodziki z 68 zegary. Bardzo mało!Dla porównania: Lenzkirch co trzeci - chodziki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #9 Napisano 6 Listopada 2018 Sprawdziłam, u mnie w bazie danych, 4 chodziki z 68 zegary. Bardzo mało!Dla porównania: Lenzkirch co trzeci - chodziki. OOooooo !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #10 Napisano 6 Listopada 2018 PM1122 niech Ci szczęście dopisze - i zegar znajdzie się w Twoim zasięgu ☺ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #11 Napisano 6 Listopada 2018 PM1122 niech Ci szczęście dopisze - i zegar znajdzie się w Twoim zasięgu ☺Ale .... żona może wystawić walizki za drzwi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #12 Napisano 6 Listopada 2018 Skąd ja to znam... ;-)PM1122 użyjesz wdzięku osobistego i przekonasz żonkę :-D JA właśnie testuję męża - drugie podejście i nieudane :-/... Jest zdezelowany okaz linkowy w okolicy (niestety okrutna prawda - wdzięk po tylu latach sobie można...wiecie ;-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #13 Napisano 6 Listopada 2018 Skąd ja to znam... ;-)PM1122 użyjesz wdzięku osobistego i przekonasz żonkę :-D JA właśnie testuję męża - drugie podejście i nieudane :-/... Jest zdezelowany okaz linkowy w okolicy (niestety okrutna prawda - wdzięk po tylu latach sobie można...wiecie ;-))OOooo No , ja też usłyszałem ,, że już nie chcę i ma mi się odechcieć ,,Ale u Ciebie ... może jak zdezelowany , to może parę złotych utargujesz ... i mąż ustąpi !!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #14 Napisano 6 Listopada 2018 Utargowałam trochę i NIC..Może Tobie choć się uda :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #15 Napisano 6 Listopada 2018 Chyba duuużo muszę utargować u sprzedającego ( w domu propozycja ,,bym zbierał znaczki pocztowe,, ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #16 Napisano 6 Listopada 2018 Nie bądźcie mięczakami ... metoda kropli przynosi efekt. 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #17 Napisano 6 Listopada 2018 Dobrze Ci mówić. Kropelki - tygodniami, miesiącami.. ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arek1a2b 127 #18 Napisano 6 Listopada 2018 Miałem kiedyś kilka starych radyjek na sprzedaż, i zadzwonił do mnie celem zakupu pewien Pan gdzieś z nad morza, i opowiada mi że ma radyjek ponad 300 i żona bardzo go męczyła dręczyła aby więcej nie kupował a on no cóż nie mógł przestać i co zrobił ????????????????Rozwiódł się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #19 Napisano 6 Listopada 2018 Ja tam przywożę zegar do domu, przynoszę do pokoju, stawiam na szafce , a potem wmawiam żonie, że już stał ze trzy miesiące . Ona jak kupi sobie jakieś buty albo ciucha to robi dokładnie też w ten sposób ... udaję że też nie załapałem ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2549 #20 Napisano 6 Listopada 2018 LES - jak masz cały dom zegarów to łatwiej przekonać małżonka że "dawno już stoi" ;-) A poza tym zdradziecki esemes z banku z informacją że zeszło kilkaset złotych trudno wyjaśnić że to za części do samochodu sprzed pół roku :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
old time 456 #21 Napisano 6 Listopada 2018 - 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3483 #22 Napisano 6 Listopada 2018 Rozwiązaniem jest gotówka , albo karta ... ...Ale masz rację zaczynałem mając swoje zaskórniaki ... początki są trudnie ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luks 51 #23 Napisano 6 Listopada 2018 charakterystyczne dla tego producenta są sanki dla mechanizmów na dwie wagi, GB wśród wielu rodzai miał podobne tylko chyba odbicie lustrzane,również z tego co pamiętam często spotykana numeracja to do 80tys i jednowagowe jakby mniej spotykane, to producent chyba z Schweningen, odnośnie zakupów w moim przypadku skromnie a wręcz ubogo bo odważyłem się i zakupiłem kiedyś dwa zegary i do dziś leżą w kawałkach ukryte w szafie przed domownikami zamiast wisieć na ścianie i cieszyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1801 #24 Napisano 6 Listopada 2018 charakterystyczne dla tego producenta są sanki dla mechanizmów na dwie wagi, GB wśród wielu rodzai miał podobne tylko chyba odbicie lustrzane,również z tego co pamiętam często spotykana numeracja to do 80tys i jednowagowe jakby mniej spotykane, to producent chyba z Schweningen, odnośnie zakupów w moim przypadku skromnie a wręcz ubogo bo odważyłem się i zakupiłem kiedyś dwa zegary i do dziś leżą w kawałkach ukryte w szafie przed domownikami zamiast wisieć na ścianie i cieszyćOooo nie Może już czas je ruszyć ??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2282 #25 Napisano 6 Listopada 2018 Ja tam smsów nie dostaję... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach