LESKOS 3470 #2401 Napisano 20 Marca 2019 Witaj ☺ Jest, jest wiosna. Już stoi u wrót, chucha przez dziurkę klucza, mruga słońcem, od dziś ma już urzędową wejściówkę :-) "Wiosna, wiosna ach to Ty.." cytując klasyka Grechutę A tak na marginesie - Silver, a Ty gdzie cumujesz? W jakim regionie? Południe, centralna Polska czy bliżej morza? ☺ Jeszcze taka "sentejszens" na dziś:Gosia , bo one mają podobne funkcje - łączenia się w pary ale i odpowiadają na inne potrzeby ... w tych parach . W życiu i realu też ... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 991 #2402 Napisano 20 Marca 2019 W Gnieźnie znajduje się znamienity szpital psychiatryczny i mieszka mój kumpel, handlarz zegarowy... No ale w nim? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2403 Napisano 20 Marca 2019 (edytowane) Gosia , bo one mają podobne funkcje - łączenia się w pary ale i odpowiadają na inne potrzeby ... w tych parach . W życiu i realu też ... I dlatego ta grafika pomimo banalności ma w sobie przewrotność ;-) No ale w nim? Dokładnie to samo mi się nasunęło na myśl ;-) Z leczeniem psychiatrycznym jest w Polsce kompletna "padaka", a szczególnie z psychiatrią dziecięcą. Zapotrzebowanie rośnie. .. Edytowane 20 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #2404 Napisano 20 Marca 2019 W Gnieźnie... czytamy ze zrozumieniem... taaak? 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2405 Napisano 20 Marca 2019 W Gnieźnie... czytamy ze zrozumieniem... taaak? Czytanie ze zrozumieniem to jedno, a pierwsze (impulsywne) wrażenie to drugie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2406 Napisano 21 Marca 2019 Cześć zaspaliśmy?... ;) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2407 Napisano 21 Marca 2019 Melduję się do apelu! Nie zaspaliśmy!Cześć LES, dzień dobry drodzy Forumowicze :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2408 Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Plisss..☺ Pytanie z głupia frant - jest jakiś sposób na zabezpieczenie pracującego mechanizmu linkowego, pracującego bez skrzyni, przed kurzem? Oprócz błyskotliwej mojej pierwszej myśli - opakować go folią spożywczą, bez tarczy, wag i wahadła oczywiście..;-) Edytowane 21 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1785 #2409 Napisano 21 Marca 2019 Plisss..☺ Pytanie z głupia frant - jest jakiś sposób na zabezpieczenie pracującego mechanizmu linkowego, pracującego bez skrzyni, przed kurzem? Oprócz błyskotliwej mojej pierwszej myśli - opakować go folią spożywczą, bez tarczy, wag i wahadła oczywiście..;-)Ooo , masz jakiś luźny ( zdobyczny ) .. tylko na desce i na ścianę ?No też mam pomysł , pierwszy z brzegu ... Kartonik , nasunąć z góry . Jak trzeba , to większy przerobić by pasował . Trochę ochroni , ale jak to się mówi , kurz wszędzie się wciśnie . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2410 Napisano 21 Marca 2019 Ooo , masz jakiś luźny ( zdobyczny ) .. tylko na desce i na ścianę ?No też mam pomysł , pierwszy z brzegu ... Kartonik , nasunąć z góry . Jak trzeba , to większy przerobić by pasował . Trochę ochroni , ale jak to się mówi , kurz wszędzie się wciśnie .Hmmm..kartonik. To jest też pomysł:-)Dzięki :-D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2411 Napisano 21 Marca 2019 Tacka od pyz - permanentna;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2412 Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Tacka od pyz - permanentna;)Oszzz... Taka tacka "styropianowa"?I że jak? Nie za bardzo ogarniam, jak tackę by zastosować? :-D Zasadniczo to karton wielkości skrzyni, wyciąć przodem "okno" podkleić celofanem i włala ;-) Edytowane 21 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2413 Napisano 21 Marca 2019 Taką tacke miałem na myśli;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2414 Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Taką tacke miałem na myśli;)Achaaa ☺Rzeczywiście, sprytnie podocinać pod wymiar i mogloby śmigać jakiś czas. Pomysł niezły ☺ Kupię dziesięć tacek i wio.. Chyba, ze ktoś ma zdezelowaną "szkszynie" do renowacji, pod linkowca do "spszedania" ;-) Edytowane 21 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #2415 Napisano 21 Marca 2019 Wrócę do domu to obfotografuję, ale generalnie, to coś w formie tacki ... :-) 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2416 Napisano 21 Marca 2019 Wrócę do domu to obfotografuję, ale generalnie, to coś w formie tacki ... :-) Co takiego? Jednak "tackowatość" górą! Tak czułam intuicyjnie że LES pewnie ma jakies swoje patenty na golaśne zegary!Bardzo DZIĘKUJĘ ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 297 #2417 Napisano 21 Marca 2019 Jeśli chcesz bardziej ambitnie, to : 4 deski (rama) i z przodu szyba. Zawieszasz u góry, koniec.Mam takiego Brillie i on ma taką skrzynię w oryginale. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2418 Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Jeśli chcesz bardziej ambitnie, to : 4 deski (rama) i z przodu szyba. Zawieszasz u góry, koniec.Mam takiego Brillie i on ma taką skrzynię w oryginale.Stolarka u mnie "leży". Jak ja POŁĄCZĘ 4 deski plus plecki i osadzę szybę z przodu to się udławicie ze śmiechu ;-) Szkoda mi WAS więc nie będę ambitnie strugać obudowy ☺ Edytowane 21 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2419 Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) Stolarka u mnie "leży". Jak ja POŁĄCZĘ 4 deski plus plecki i osadzę szybę z przodu to się udławicie ze śmiechu ;-) Szkoda mi WAS więc nie będę ambitnie strugać obudowy ☺To kup sobie korytko do kwiatów odpowiedniej długości,drewniane i stwórz wsuwaną szybkę z pleksiglas Edytowane 21 Marca 2019 przez Silver79 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2420 Napisano 21 Marca 2019 (edytowane) To kup sobie korytko do kwiatów odpowiedniej długości,drewniane i stwórz wsuwaną szybkę z pleksiglasPiękna, piękna skrzyneczka. . ☺ A "rofki" na pleksi to że dłutkiem mam, tak? Haha.. pleksi wsuwałaby się ja harmonijka.. haha Chyba ze pleksi na amen przyklejone, ino dziurki na przedłużoną korbkę, tylko do nakręcania Edytowane 21 Marca 2019 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Silver79 21 #2421 Napisano 21 Marca 2019 Piękna, piękna skrzyneczka. . ☺ A "rofki" na pleksi to że dłutkiem mam, tak? Haha.. pleksi wsuwałaby się ja harmonijka.. haha Chyba ze pleksi na amen przyklejone, ino dziurki na przedłużoną korbkę, tylko do nakręcaniaJa bym wkleil (dół i boki) aluminiowy ceownik. Taki profil można nabyć nawet z 3 mm przeswitem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2422 Napisano 21 Marca 2019 Silver - dla Was to zapewne pestka ;-) dla mnie to łatwiej starą skrzynię odnowić i dopasować.. Z powodu "złotoustego" zegara mąż nie w sosie ;-) a jak zobaczy że skrzyneczkę na kwiaty, pleksi i ceownik mam zamiar przytargać to nie wiem ...Mąż "grozi" że jak przywlokę do domu "złotoustego" to mnie zwiąże, wysmaruje formaliną (żebym się nie "zepsuła" i muchy nie zleciały), wepchnie do skrzyni tegoż, wystawi na olx-a za 10 zł ..Haha :-DMuszę być ostrożna :-P 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek_Win 77 #2423 Napisano 21 Marca 2019 Silver - dla Was to zapewne pestka ;-) dla mnie to łatwiej starą skrzynię odnowić i dopasować.. Z powodu "złotoustego" zegara mąż nie w sosie ;-) a jak zobaczy że skrzyneczkę na kwiaty, pleksi i ceownik mam zamiar przytargać to nie wiem ...Mąż "grozi" że jak przywlokę do domu "złotoustego" to mnie zwiąże, wysmaruje formaliną (żebym się nie "zepsuła" i muchy nie zleciały), wepchnie do skrzyni tegoż, wystawi na olx-a za 10 zł ..Haha :-DMuszę być ostrożna :-P Czyli jeszcze nie jest w domu W pierwszej chwili myślałem, że zegar już został nowym domownikiem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #2424 Napisano 21 Marca 2019 Czyli jeszcze nie jest w domu W pierwszej chwili myślałem, że zegar już został nowym domownikiem. Nie jest i raczej już nie będzie ;-)Odpuszczę bo opór materii wielki, ale za darmo skóry nie oddam :-PDlatego myślę o gołym mechaniźmie w ramach "rekompensaty" za odmowę :-DZnalazłam nawet fajnego GB w komplecie z grawerowanymi wagami i wahadłem ale podczas "targów" przez telefon okazało się że ring tarczy jest (kurna mać ;-) ) nowy.Cena 800 "kopiejek" i zgłupiałam.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 733 #2425 Napisano 21 Marca 2019 ......... to mnie zwiąże, wysmaruje formaliną (żebym się nie "zepsuła" i muchy nie zleciały), wepchnie do skrzyni tegoż, wystawi na olx-a za 10 zł .. Nie jest i raczej już nie będzie ;-) Szkoda już chciałem dać 11 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach