JASI 1218 #6676 Napisano 3 Marca 2020 A jednak, teraz zauważyłem, że temat zamknięty... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6677 Napisano 3 Marca 2020 No bo ile można wytrzymać, haha 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6678 Napisano 3 Marca 2020 tej, temat zamkli... ale czujni... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6679 Napisano 3 Marca 2020 LES deskę swoją ma, mam i ja! (wyjęczałam).Stabilizatory deski mojego "patentu" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6680 Napisano 3 Marca 2020 Wystarczy dwie łaski plasteliny , przyklejane tak jak ci wygodnie... 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6681 Napisano 3 Marca 2020 Ha, dzięki. Zapodana będzie plastelyna 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6682 Napisano 3 Marca 2020 co to jest łaska plasteliny? znowu ta polityka...heh... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #6683 Napisano 3 Marca 2020 Zrób mi łaskę i nie pytaj. Mniejsza o polskie litery 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6684 Napisano 3 Marca 2020 (edytowane) ł = l ? Haha :D Edytowane 3 Marca 2020 przez Yodek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68020 #6685 Napisano 3 Marca 2020 Zrób mi łaskę i nie pytaj. Mniejsza o polskie litery Zepsute jajo 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2972 #6686 Napisano 3 Marca 2020 Zepsute jajo رشيد الدين سنان 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 68020 #6687 Napisano 3 Marca 2020 رشيد الدين سنانHistoria zakręciła dzisiaj kołem 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6688 Napisano 4 Marca 2020 رشيد الدين سنانSyria?XII wiek... Ale wtedy nie było zegarów... 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #6689 Napisano 4 Marca 2020 Syria?XII wiek...Ale wtedy nie było zegarów...Zegary były, .... Słoneczne....wodne, i piaskowe juz były... 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #6690 Napisano 4 Marca 2020 Niedługo będą takie w dłoni , razem z telefonem itd. jak w pewnym filmie . Ale ja wolę te z XIX w.No i myję skrzynkę ... a właściwie to traktuję ją zmywaczem powłok. Bo jak widać , oprócz naprawianych drzwiczek , ktoś poszedł na całość i poszpachlował różne skazy i rysy . A nastepnie przeleciał lekko farbą , maskując wszystko.A że boki też mi się wydały za czarne , więc spróbowałem . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #6691 Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) To dobrze, ze nie "chemolakiem" tak jak mój był "pomalowany". Widzę, z przynajmniej ta powłoka da się zmyć....... Edytowane 4 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JASI 1218 #6692 Napisano 4 Marca 2020 Oczywiście, że były... Miałem na myśli, że nie było zegarów takich z wahadłem w skrzynkach, które nas głównie interesują i dla nas są jeszcze osiągalne 0 "Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówek do życia" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6204 #6693 Napisano 4 Marca 2020 (edytowane) Oczywiście, że były... Miałem na myśli, że nie było zegarów takich z wahadłem w skrzynkach, które nas głównie interesują i dla nas są jeszcze osiągalne OK nazwijmy to wspłczesnych nie było jeszcze... w tamtych czasach.Przepraszam z "wrzótke" Edytowane 4 Marca 2020 przez mkl1 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6694 Napisano 4 Marca 2020 Niedługo będą takie w dłoni , razem z telefonem itd. jak w pewnym filmie . Ale ja wolę te z XIX w.No i myję skrzynkę ... a właściwie to traktuję ją zmywaczem powłok. Bo jak widać , oprócz naprawianych drzwiczek , ktoś poszedł na całość i poszpachlował różne skazy i rysy . A nastepnie przeleciał lekko farbą , maskując wszystko.A że boki też mi się wydały za czarne , więc spróbowałem .Zakamuflowana opcja szpachlowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6695 Napisano 4 Marca 2020 Szpachla epoksydowa to ją nie rusza 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #6696 Napisano 4 Marca 2020 LES deskę swoją ma, mam i ja! (wyjęczałam).Stabilizatory deski mojego "patentu" . To jak na tej desce mechanizm chodzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6697 Napisano 4 Marca 2020 . To jak na tej desce mechanizm chodzi?Chodzi Tylko problem bo koty za bardzo się ekscytują wahadłem i zegar staje, a ja nie wiem kto nabroił Zauważyłam, że łożysko nastawne kotwicy, oprócz tego że poharatane niemiłosiernie, to się telepie.Czy ja tak po prostu mam w niego rąbnąć młoteczkiem żeby się zaklinowało? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PM1122 1787 #6698 Napisano 4 Marca 2020 Chodzi Tylko problem bo koty za bardzo się ekscytują wahadłem i zegar staje, a ja nie wiem kto nabroił Zauważyłam, że łożysko nastawne kotwicy, oprócz tego że poharatane niemiłosiernie, to się telepie.Czy ja tak po prostu mam w niego rąbnąć młoteczkiem żeby się zaklinowało? To jak w moim... poharatane , że strach. Ktoś wbijał i przekosił . A to trzeba równo ... prosto !Ja , oczywiście bez kotwicy, to wcisnąłem je takim małym , jakby ręcznym imadełkiem , no i trzyma.Możesz jakimś ściskiem , byle równo wciskało. Jako , że to nastawne łożysko, jest na wpół ścięte , to dobrze jest coś tam włożyć , by było równo.Jeśli jest dobrze nastawione i nie będziesz go ruszać, to będzie OK. ( ewentualnie obsmaruj je na ,,kropelkę ,, czy cóś ... byle nieco chwyciło , ale nie na stałe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yodek 2548 #6699 Napisano 4 Marca 2020 O kurnia.. prosto.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LESKOS 3470 #6700 Napisano 4 Marca 2020 Puść kropelkę politury na obrzeże oczywiście - nie do dziurki !!! 0 Czasem lepiej powiedzieć coś, nie mówiąc NIC! 🤔 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach